Ο αντιπρόεδρος / πολιτευτής Ευβοίας και μέλος της Κ.Ε. του ΛΑ.Ο.Σ. Σταύρος Καρκαλέτσης, επανακαταθέτει τη συνολική πρόταση του κόμματος για έξοδο της χώρας από την συνεχιζόμενη οικονομική κρίση:

«Έχουμε πει επανειλλημμένως πως η κυβέρνηση της ΝΔ έρχεται με καθυστέρηση και εφαρμόζει, κάποιες έστω, από τις προτάσεις του ΛΑ.Ο.Σ. Θυμίζω ότι από τον Φεβρουάριο (προτάσεις στη Βουλή του Γ. Καρατζαφέρη στις 6.2.2009) εισηγούμασταν την νομιμοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων. Το εφάρμοσε λίγο μετά ο κος Σουφλιάς.
Στις 30 Μαρτίου ο Γ. Καρατζαφέρης πρότεινε, και πάλι στη Βουλή, την πλήρη κατάργηση του τέλους ταξινόμησης, ειδικά για τα αυτοκίνητα πολυτελείας, αφού είμασταν η μόνη χώρα της Ευρώπης που συμβαίνει αυτό. Λίγο μετά, το τέλος μειώθηκε δραστικά και τονώθηκε η νεκρή μέχρι τότε αγορά αυτοκινήτου.
Φαίνεται πως η κυβέρνηση προσέχει αυτά που λέμε. Ας εφαρμόσει λοιπόν το πλήρες σχέδιο του ΛΑ.Ο.Σ. για αντιμετώπιση της κρίσης. Της το θυμίζουμε:

1. Δημιουργία λειτουργικού και ελκυστικού θεσμικού πλαισίου για προσέλκυση επενδύσεων και κεφαλαίων.
Μέχρι σήμερα, ο δικομματισμός στάθηκε ανίκανος να θεσπίσει ένα σύγχρονο, αντιγραφειοκρατικό και παραγωγικό πλαίσιο ώστε να έρθουν επενδύσεις στη χώρα. Αποτέλεσμα, μόνο λουκέτα, στην Εύβοια και ολόκληρη την Ελλάδα.

2. Σε συνάρτηση με το παραπάνω, κατάργηση φορολογίας για νέες επενδύσεις.
Είναι ελάχιστες οι επενδύσεις που γίνονται στην χώρα. Εφ’ όσον λοιπόν μια νέα επένδυση αποδεικνύεται κερδοφόρα, για να μη φύγει και πάει στα Βαλκάνια ή αλλού, ο ΛΑ.Ο.Σ. προτείνει: 100% φορολογική απαλλαγή των επανεπενδυομένων κεφαλαίων, εφ’  όσον γίνουν εντός της ελληνικής επικράτειας.

3. Παραχώρηση των μη κερδοφόρων Οργανισμών.
Υπάρχουν ΔΕΚΟ που επί δεκαετίες επιβαρύνουν τον Έλληνα φορολογούμενο, με ζημιές δισεκατομμυρίων, με κλασσικό παράδειγμα τον ΟΣΕ. Τέτοιοι Οργανισμοί να παραχωρηθούν, ώστε να μειωθούν τα ελλείμματα και η επιβάρυνση του προυπολογισμού.

4. Ανάθεση κρισίμων τομέων της οικονομία σε τεχνοκράτες.
Απευθυνόμενος με επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό σχετικά με την ανάγκη συναίνεσης για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης (20/2/09), ο Γ. Καρατζαφέρης εισηγήθηκε εδώ και δύο μήνες την πρωθυπουργοποίηση του Λουκά Παπαδήμου, υποδιοικητή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας και πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Κατ’αναλογίαν, τα κρίσιμα οικονομικά υπουργεία και οργανισμοί να αναληφθούν από τεχνοκράτες, που θα προτείνουν και στηρίξουν τα κόμματα για όσο διαρκέσει η οικονομική κρίση.

5.Προσωρινή κατάργηση του πόθεν έσχες.
Κατάργηση  για πέντε χρόνια στα πόθεν έσχες και τα τεκμήρια. Έτσι θα βγούν τα μαύρα χρήματα από τις κρύπτες τους και θα ζεσταθεί η αγορά,  που τώρα έχει στεγνώσει.

6. Κατάργηση του ΤΕΙΡΕΣΙΑ, τουλάχιστον για δύο χρόνια και για ποσά κάτω των 10.000 ευρώ. Έτσι θα βοηθηθεί η επαναδραστηριοποίηση ατυχησάντων επιχειρηματιών.

7. Νομοθετική ρύθμιση με την οποία οι μετανάστες, ανεξαρτήτως νομίμου εισόδου και εργασίας, θα έχουν δυνατότητα πρόσβασης στις τράπεζες. Ανταποδοτικά, θα δικαιούνται  να μεταφέρουν στο εξωτερικό μέχρι το 50% των καταθέσεων τους στις ελληνικές τράπεζες, ώστε να μειωθεί η τωρινή αφαίμαξη, αφού εκατομμύρια ευρώ καθημερινά καταλήγουν στις πατρίδες τους.

8. Εξόφληση από το κράτος όλων των καθυστερημένων δόσεων των πιστωτικών καρτών μέχρι 1000 ευρώ και αναστολή για διάστημα ενός έτους της πληρωμής του κεφαλαίου για μεγαλύτερα ποσά. Το ποσόν που θα πιστωθεί σε κάθε τράπεζα θα εκπέσει από τα περίφημα 28 δις.

9. Διετής πλήρης πριμοδότηση της ασφαλιστικής κάλυψης κάθε νεοπροσλαμβανόμενου υπαλλήλου εφ’ όσον η επιχείρηση δεν απολύσει στο διάστημα αυτό κανέναν άλλον απασχολούμενο.

10. Μείωση του ΦΠΑ.
Το κράτος πρέπει να καταλάβει ότι όσα έσοδα απωλέσει από μια μείωση του ΦΠΑ κατά μια ή δύο μονάδες, θα τα ανακτήσει στο πολλαπλάσιο αν αφήσει να ανασάνει η αγορά, επιχειρηματίες και έμποροι, από μια τέτοια μείωση. Στη Γαλλία ο Σαρκοζί μείωσε πριν μια εβδομάδα τον ΦΠΑ σε εστιατόρια και καφετέριες από το 17 στο 5%.

11. Κατάργηση φορολογίας και ασφαλιστικών εισφορών για κάθε οικονομική δράση σε νησιά κάτω των 100 κατοίκων, όπως σε αυτά που είναι δίπλα στην Τουρκία και αμφισβητούνται. Ο πληθυσμός πρέπει να στηριχθεί και οι ακρίτες μας να παραμείνουν εκεί.

12. Από την προτεινόμενη δραστική μείωση των τελών παρεπιδημούντων να εξαιρούνται τα ΚΑΖΙΝΟ, των οποίων το τέλος να αναπροσαρμοστεί στο 4%. Και το επιπλέον ποσόν που θα προκύπτει, να δίδεται με υπουργική απόφαση στο Ταμείο της Φτώχειας.

13. Να επιβληθεί ειδικό τέλος 0,1% υπέρ του Δήμου επί των καταθέσεων των υποκαταστημάτων των Τραπεζών που λειτουργούν στα όρια του κάθε Δήμου.

14. Ειδικά για τον τουρισμό, εκμηδένιση των τελών προσγείωσης και απογείωσης όλων των  πτήσεων τσάρτερ για δύο χρόνια και αναστολή είσπραξης του σπατόσημου για την ίδια περίοδο. Πριμ διαμονής για τους μήνες Μάϊο, Ιούνιο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο, Δεκέμβριο 30%, και 20% για Ιούλιο και Αύγουστο. Ο τουρίστας δηλαδή, στις 10 διανυκτερεύσεις να έχει άλλες δύο ή τρεις δώρο. Έτσι θα προτιμήσει την Ελλάδα από άλλες ανταγωνιστικές χώρες. Ταυτοχρόνως όμως θα ξοδέψει τριών ημερών συνάλλαγμα πέρα από τον ύπνο. Τέλος, πριμοδότηση των ξενοδοχειακών μονάδων με έκπτωση 10% επί της φορολογητέας ύλης».