Εξειδικεύτηκε το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα
της Στερεάς Ελλάδας για την Εύβοια απο τον Υφυπουργό, Αθ.Μπούρα. Στη σύσκεψη ήταν παρόντες όλοι οι τοπικοί φορείς και πολιτικοί.


Ο Υφυπουργός Οικονομίας & Οικονομικών κ. Αθανάσιος Μπούρας, συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Παντελή Σκλιά, ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση των εξής έργων για το Νομό Εύβοιας:
ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΛΟΥΤΡΩΝ ΑΙΔΗΨΟΥ 7,0 εκατ. Ευρώ
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΔΟΥ ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΒΟΥΤΑ 2,5 εκατ. Ευρώ
ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΡΥΣΤΟΥ 2,0 εκατ. Ευρώ
ΛΙΜΑΝΙ ΜΑΡΜΑΡΙΟΥ 6,5 εκατ. Ευρώ
ΛΙΜΑΝΙ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ 5,0 εκατ. Ευρώ
ΟΔΟΣ ΑΓΔΙΝΕΣ-ΠΑΠΑΔΕΣ 2,0 εκατ. Ευρώ
ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΙΧΑΔΑΣ 2,0 εκατ. Ευρώ
ΚΟΜΒΟΣ ΔΡΟΣΙΑΣ 1,5 εκατ. Ευρώ
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΟΥ ΓΙΑΛΤΡΩΝ-ΛΙΧΑΔΑΣ 4,0 εκατ. Ευρώ
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΟΥ ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΓΙΑΛΤΡΑ 4,0 εκατ. Ευρώ
ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΜΑΡΜΑΡΙΟΥ-ΜΑΡΜΑΡΙ 2,0 εκατ. Ευρώ
ΟΔΟΣ ΠΛΑΤΑΝΑ-ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΥΜΗΣ 3,0 εκατ. Ευρώ
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΠΡ.ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ 3,5 εκατ. Ευρώ

Η χρηματοδότηση γίνεται στο πλαίσιο του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος της Στερεάς Ελλάδας το οποίο και παρουσίασε σήμερα Τρίτη 26 Μαΐου στο χώρο του Ε.Β.Ε. Εύβοιας, ο κ. Μπούρας. Ειδικότερα ενημέρωσε για τα παραπάνω έργα όπως προέκυψαν στην εξειδίκευση του Προγράμματος για το Νομό Εύβοιας.
Το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Στερεάς Ελλάδας ύψους 150,0 εκατ. Ευρώ προέρχεται από Εθνικούς Πόρους που η Κυβέρνηση έχει δεσμεύσει λόγω της συμμετοχής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο Στόχο 2, προκειμένου να καλυφθούν αναπτυξιακές ανάγκες και έργα υποδομής στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Παντελής Σκλιάς δήλωσε:
«Σήμερα κάνουμε πράξη μια δέσμευση. Είναι πολύ σημαντικό ότι οι πόροι για το Ειδικό Πρόγραμμα είναι ήδη εγγεγραμμένοι στον κρατικό προϋπολογισμό, υπάρχει συγκεκριμένη Σ.Α.Ε., υπάρχουν εγκεκριμένες πιστώσεις επομένως έργα με ώριμες ολοκληρωμένες μελέτες μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα.
Η προσπάθεια αυτή λειτουργεί, σε κάθε περίπτωση, συμπληρωματικά με άλλες πρωτοβουλίες που η Κυβέρνηση και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχουν αναλάβει. Είναι χαρακτηριστικό ότι την ερχόμενη εβδομάδα προκηρύσσουμε έργα εθνικής και επαρχιακής οδοποιίας ύψους 80,0 εκατ. Ευρώ στο πλαίσιο του Ε.Σ.Π.Α.
Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν ζητήματα προς επίλυση, υπάρχουν ανάγκες, αλλά εκείνο που σήμερα μπορούμε να κρατήσουμε είναι ότι γίνονται παράλληλα έμπρακτες προσπάθειες  για την κάλυψη αυτών των αναγκών.
Θα πρέπει επίσης να μην αγνοήσουμε προσπάθειες που γίνονται και σε άλλους τομείς όπως η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, με το Τ.Ε.Μ.Π.Μ.Ε. και τον Αναπτυξιακό Νόμο, στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης παρέμβασης που κάνουμε στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για τη βιώσιμη ανάπτυξή της.
Οφείλω να κάνω ιδιαίτερη αναφορά στον προκάτοχό μου στη θέση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Θανάση Σκορδά για τη μεγάλη συμμετοχή του στην εξειδίκευση του Προγράμματος, ενώ για ακόμη μια φορά ευχαριστώ τους φορείς και τους πολίτες οι οποίοι συνέβαλλαν στη διαδικασία ώστε, με τις ιδέες τους και το γόνιμο διάλογο που προηγήθηκε, να προσφέρουμε σήμερα δυνατότητες στους πολίτες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για ανάπτυξη και ευημερία…»