Την Πέμπτη 14 Μάη και ώρα 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Αγ.Βαρβάρας στη Χαλκίδα. Το ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή του επισημαίνει τις θέσεις του, που αφορά στο Δημόσιο και καλεί όλους σε συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το κεφάλαιο, οι κυβερνήσεις του και η Ευρωένωση, μας επέβαλαν να πληρώσουμε τα κέρδη τους. Να μην τους επιτρέψουμε να μας επιβάλλουν να πληρώσουμε και την κρίση τους. Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τους αγώνες σύγκρουσης, ανυπακοής και αντεπίθεσης ενάντια στη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας και στους φορείς αυτών των πολιτικών.
Με την εισοδηματική πολιτική η κυβέρνηση, μάς παγώνει τους ήδη πενιχρούς μισθούς. Να μην το δεχτούμε. Να το αντικρούσομε προτάσσοντας το αίτημα για 1400 Ευρώ κατώτερο μισθό, με ανάλογη κλιμάκωση για όλες τις κατηγορίες και τα μισθολογικά κλιμάκια.
Το  Ευρωδικαστήριο, πιστό στις επιταγές του κεφαλαίου όπως συνδιαμορφώνονται από της κυβερνήσεις της Ευρωένωσης,  πρόσφατα, με απόφασή του, ανεβάζει τα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης των γυναικών δημοσίων υπαλλήλων στα 65 χρόνια φορτώνοντας από 5 έως και 17 χρόνια επιπλέον για χιλιάδες γυναίκες που διορίστηκαν στο δημόσιο πριν από το 1993. Ταυτόχρονα μετατρέπει την κύρια σύνταξη από κοινωνική, σε επισφαλή ανταποδοτική, επαγγελματική. Να μην εφαρμοστεί αυτή η απόφαση. Απειθαρχία και ανυπακοή στην αντεργατική Ευρωένωση.
Με απόφαση του Ταμείου Πρόνοιας (ταμείο για το εφάπαξ στους Δ.Υ.) σχεδιάζεται να παρακρατηθεί το 50%!!! ενός μισθού από όλους τους δημόσιους υπάλληλους και αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο και για άλλες πρόσθετες αντεργατικές επιλογές για να «ξελασπώσει» αυτό το ταμείο. Έτσι η κυβέρνηση επιδιώκει να φορτώσει στους εργαζόμενους στο δημόσιο τα βάρη και τα σπασμένα των διαχρονικών γαλαζοπράσινων κυβερνητικών πολιτικών που ρήμαξαν και αυτό το ταμείο. Όχι, να μη το δεχτούμε. Να απαιτήσουμε να επιχορηγηθεί το ταμείο με όλα όσα είναι αναγκαία για να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του έναντι των ασφαλισμένων. Με νέα τροπολογία σχεδιάζουν την περικοπή 87 ιατρικών εξετάσεων. Έτσι εντείνεται η εμπορευματοποίηση της υγείας. Να μην περάσει αυτή η διάταξη.
Το δικαίωμα στη μόνιμη, σταθερή, με πλήρη δικαιώματα εργασία στο δημόσιο συνεχώς συρρικνώνεται με την επέκταση κάθε μορφής ευέλικτης και ελαστικής απασχόλησης, δηλ. με την επέκταση της εργασιακής βαρβαρότητας. Ταυτόχρονα ενόψει και των επικείμενων ευρωεκλογών και με την επίκληση μιας γενικόλογης, αφερέγγυας απόφασης του ευρωδικαστηρίου, οι εξωραϊστές της Ευρωένωσης, τα κόμματα της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ που από κοινού ψήφισαν στην αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001 την εσαεί ομηρία των συμβασιούχων απαγορεύοντας την μονιμοποίησή τους, επιδίδονται στον αποπροσανατολισμό τους, καλλιεργώντάς τους ξανά φρούδες ελπίδες για μονιμοποίηση.
Με όλα αυτά υπηρετήθηκαν διαχρονικά οι στρατηγικές του κεφαλαίου, η λεγόμενη ανάπτυξη, η ανταγωνιστικότητα, η επιχειρηματικότητα δηλ. η κερδοφορία του κεφαλαίου. Με όλα αυτά θέλουν να μας επιβάλλουν να πληρώσουμε και την κρίση του, την κρίση του καπιταλιστικού συστήματος. Την κρίση που παραπειστικά η κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση, τα κόμματα της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΛΑΟΣ και του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οι ηγεσίες των παρατάξεων ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ, ΑΠ(ΣΥΝ), θέλοντας να αφήσουν στο απυρόβλητο το βάρβαρο εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα, την εμφανίζουν ως κρίση που οφείλεται στον τρόπο διαχείρισης του συστήματος και όχι στην ίδια τη φύση του. Οι πραγματικές όμως αιτίες της κρίσης βρίσκονται στην καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, στην ανάπτυξη που έχει κριτήριο τα κέρδη της πλουτοκρατίας, στην αναρχία της παραγωγής, στη χειροτέρευση της κατάστασης της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

Η ίδια η πραγματικότητα αναδείχνει τις τεράστιες ευθύνες που έχουν όλες οι πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις του ευρωμονόδρομου που συνέπραξαν και στις ειδικές και στις γενικές αντεργατικές πολιτικές και έγιναν συνένοχες. Με τις πολιτικές της χρόνιας λιτότητας, των ιδιωτικοποιήσεων, των ανατροπών στα εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα και με τις συναινέσεις σ΄αυτές τις πολιτικές, οι πλειοψηφίες σε ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ συνέβαλλαν στην υπερσυσώρευση του κεφαλαίου και έγιναν μέρος του προβλήματος της οικονομικής κρίσης. Από κοινού οι ηγεσίες των παρατάξεων ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ, ΑΠ συμφώνησαν στη συνομοσπονδία ευρωπαϊκών συνδικάτων για κατάργηση θετικών ρυθμίσεων για τις γυναίκες. Διακρίσεις τις είπανε. Από κοινού σιώπησαν για τη συνταγματική απαγόρευση της μονιμοποίησης των συμβασιούχων και από κοινού αποδέχτηκαν τις βάρβαρες ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Από κοινού συμφώνησαν για το τζογάρισμα των αποθεματικών των ταμείων και από κοινού ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ πρότειναν στην κυβέρνηση το 2002 να παρακρατηθεί ένας μισθός από τους νεοδιοριζόμενους για το ταμείο πρόνοιας.
Απέναντι σ’ όλα αυτά και σ’ όλους αυτούς που συνευθύνονται γιαυτήν την κατάσταση είναι άμεση, επείγουσα ανάγκη, μέσα από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, μέσα από το ΠΑΜΕ και εμείς οι δημόσιοι υπάλληλοι, να δυναμώσουμε το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, να τιμωρήσουμε τη συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και στις επικείμενες ευρωεκλογές. Να αντιτάξουμε δυναμικό μέτωπο σύγκρουσης και ανατροπής και για να μην περάσουν αυτά τα αντεργατικά μέτρα αλλά και για να κατακτήσουμε τα δικαιώματα των σύγχρονων αναγκών μας, στην προοπτική γενικότερων και ασφαλέστερων κοινωνικοοικονομικών αλλαγών.
Στην κατεύθυνση αυτή διεκδικούμε:

Κατώτερο μισθό 1.400 και ανάλογη κλιμάκωση για όλες τις κατηγορίες και για όλα τα κλιμάκια. Σύνταξη το 80% του τελευταίου μισθού.  Κατάργηση της φορολογίας στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και στα καύσιμα. Αφορολόγητο όριο 15.000 ευρώ για τον άγαμο, 30.000 ευρώ για τη λαϊκή οικογένεια, 5000 ευρώ για κάθε παιδί.
Πλήρη – σταθερή και μόνιμη, με πλήρη δικαιώματα εργασία. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο.
Αναγνώριση των Βαρέων και Ανθυγιεινών επαγγελμάτων για τους εργαζόμενους σε ανθυγιεινές και επικίνδυνες εργασίες στο δημόσιο.
Αποκλειστικά Δημόσια – Δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία. Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας σ’ αυτούς τους τομείς.
Να μην εφαρμοστεί τη απόφαση του ευρωδικαστηρίου για τις γυναίκες Δ.Υ.
Άμεση επιχορήγηση του ταμείου πρόνοιας από τον κρατικό προϋπολογισμό με όλα τα αναγκαία κονδύλια για την άμεση καταβολή όλων των εφάπαξ σε όλους τους δικαιούχους. Κανένας δανεισμός του ταμείου γιατί θα είναι η ‘χαριστική βολή’ σε βάρος του.
Επιστροφή στα ασφαλιστικά ταμεία όλων των απωλειών τους λόγω κυβερνητικών πολιτικών από το 1950 έως σήμερα. Απόσυρση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων από το χρηματιστηριακό και τραπεζικό τζόγο. Συνταξιοδότηση στα 30 χρόνια εργασίας χωρίς όριο ηλικίας για όλους ή στα 55 χρόνια για τις γυναίκες, στα 60 για τους άνδρες, στα 50 χρόνια και στα 55 αντίστοιχα για τους εργαζόμενους στα ΒΑΕ«.