Τεράστια επιτυχία της Ασφάλειας Χαλκίδας αποτελεί η σύλληψη ενός ατόμου το οποίο είχε στην κατοχή του περισσότερα από 420 κιλά χασίς. Η ναρκωτική ουσία ήταν αποθηκευμένη στο εξοχικό του στo Φάρο Αυλίδας και ο δράστης, όταν είδε τους αστυνομικούς, επιχείρησε να τους δωροδοκήσει με 150.000 ευρώ, προκειμένου να μην τον συλλάβουν. Το μόνο που κατάφερε όμως, ήταν να βρεθεί κατηγορούμενος και για απόπειρα δωροδοκίας. Η EVIAPRESS φέρνει σήμερα πρώτη το θέμα στο φως της δημοσιότητας, δημοσιεύοντας αποκλειστικές φωτογραφίες από την στιγμή της εφόδου των Αστυνομικών στο εξοχικό του δράστη.

Δράστης είναι ένας 58χρονος συνταξιούχος οικοδόμος από τον Αυλώνα, ο οποίος διατηρεί εξοχικό στο Φάρο Αυλίδας.
Οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες για την δράση του 58χρονου και είχαν εντοπίσει το εξοχικό του ως το σημείο από το οποίο γίνεται η διακίνηση του χασίς. Σε καμία περίπτωση όμως δεν περίμεναν ότι θα έβρισκαν την τεράστια αυτή ποσότητα.΄
Η επιχείρηση για τη σύλληψη του 58χρονου έγινε στις 8:30 το βράδυ της Παρασκευής, 24 Φεβρουαρίου, στην περιοχή «Μόρφα» του Φάρου Αυλίδας.
Την ώρα που έκαναν την έφοδο οι αστυνομικοί, ο δράστης βρισκόταν έξω από το σπίτι και επιβιβαζόταν στο αυτοκίνητό του.
Του έγινε αρχικά σωματική έρευνα και βρέθηκε στην κατοχή του μικροποσότητα χασίς βάρους 6 γραμμαρίων. Ακολούθησε έρευνα στο αυτοκίνητό του όπου βρέθηκαν δύο νάιλον σακούλες που περιείχαν συνολικά 1350 γραμμάρια χασίς.
ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ
Αμέσως μόλις βρέθηκαν οι πρώτες ποσότητες χασίς, ο δράστης επιχείρησε να δωροδοκήσει τους πέντε αστυνομικούς που έπαιρναν μέρος στην επιχείρηση, προτείνοντας να δώσει στον καθένα από 30.000 ευρώ (σύνολο 150.000 ευρώ), προκειμένου να φύγουν και να μην σχηματίσουν δικογραφία εναντίον του.
Αποτέλεσμα βέβαια ήταν να βρεθεί κατηγορούμενος και για απόπειρα δωροδοκίας, αφού η προσπάθειά του  έπεσε στο κενό.
ΧΑΜΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
Ακολούθησε έρευνα των αστυνομικών μέσα στο εξοχικό σπίτι του 58χρονου, το οποίο ήταν γεμάτο σακούλες απορριμμάτων και πλαστικά βαρέλια.
Κάθε σακούλα ή βαρέλι που άνοιγαν οι αστυνομικοί, διαπίστωναν ότι περιείχε τεράστιες ποσότητες χασίς.
Παράλληλα, δεκάδες κιλά χασίς ήταν στοιβαγμένα, χύμα μέσα στα δωμάτια.
Το συνολικό βάρος του χασίς που κατασχέθηκε ανέρχεται σε 421 κιλά!!!
Οι αστυνομικοί βρήκαν ακόμη και  μια ζυγαριά ακριβείας, με δυνατότητα ζύγισης έως και 20 κιλών, γεγονός που αποδεικνύει ότι ο ιδιοκτήτης του χασίς ασχολούταν με χονδρεμπόριο!!!
ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ
Μέσα στο σπίτι βρέθηκαν ακόμη ένα αυτόματο πυροβόλο όπλο τύπου καλάσνικοφ, με γεμιστήρα, που περιείχε τριάντα φυσίγγια, ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο με κομμένο κοντάκιο και κάνη, μια επαναληπτική κυνηγετική καραμπίνα και 208 φυσίγγια  πολεμικού όπλου.
ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ
Οι ναρκωτικές ουσίες, τα όπλα, τα πυρομαχικά, το αυτοκίνητο του δράστη καθώς και τα 2510 ευρώ που βρέθηκαν επάνω του, κατασχέθηκαν. Προκειμένου μάλιστα να μεταφερθούν τα ναρκωτικά, χρειάστηκε ολόκληρο φορτηγό, αφού δεν χωρούσαν σε συμβατικό αυτοκίνητο.
Ο δράστης, μεταφέρθηκε στην Ασφάλεια Χαλκίδας, και από διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, αφού έχει ιστορικό καρδιοπάθειας. Ωστόσο, αναμενόταν να πάρει σύντομα εξιτήριο, αφού οι γιατροί διαπίστωσαν ότι δεν είχε κάτι σοβαρό.
Σήμερα ή αύριο το πρωί αναμένεται να παραπεμφθεί στον εισαγγελέα, ώστε ν» ασκηθούν σε βάρος του ποινικές διώξεις, ενώ από την Δευτέρα θα ξεκινήσει η διαδικασία απολογίας του στον Ανακριτή.

Γιάννης Μπουροδήμος, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας ΚΙΝΑΛ - 2019