Σε συζητήσεις για την πώληση του Athens Heart βρίσκεται η Pasal Development, όπως ανέφερε η διοίκηση της εισηγμένης κατά τη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση. Εν τω μεταξύ ετοιμάζεται επιχειρηματική κίνηση στη Χαλκίδα, με τη δημιουργία εμπορικού κέντρου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του capital.gr και του Δημήτρη Δελεβέγκου.

 

Η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων προτίθεται να πουλήσει μόνο κατά το ήμισυ το εμπορικό κέντρο προκειμένου να διατηρήσει το management, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα του «Κεφαλαίου». Με την κίνηση αυτή η εισηγμένη επιδιώκει να αποκτήσει την κατάλληλη τεχνογνωσία, την οποία θα εφαρμόσει στο νέο εμπορικό κέντρο που σχεδιάζει στη Χαλκίδα.

Άννα Παππά, Υποψήφια Εύβοιας ΝΔ 2019 Ιούλιος

Επίσης, στο πλαίσιο της γ.σ. η διοίκηση της Pasal εξέφρασε τη συγκρατημένη αισιόδοξία της για τις επιδόσεις του Athens Heart οι οποίες βελτιώθηκαν κατά περίπου 15% σε σχέση με την θερινή περίοδο.

Αναφερθείς στην Trastor ΑΕΑΑΠ ο κ. Σωτήρης Θεοδωρίδης ανέφερε ότι η επενδυτική εταιρεία ακινήτων εμφανίζει μηδέν δανεισμό, ενώ θα διανείμει και μέρισμα.

Επίσης, στο πλαίσιο της γ.σ. εγκρίθηκε η παροχή εγγύησης της Pasal προς την Εθνική Τράπεζα “ενεργούσας ως εκπρόσωπος των εκάστοτε ομολογιούχων δανειστών” υπέρ της Doreco-εκδότριας ομολογιακού δανείου ύψους 55 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι στην ιδιοκτησία της Doreco βρίσκεται το Athens Heart, με τη συγκεκριμένη εταιρεία να έχει ιδρυθεί προκειμένου να μην καταβληθεί φόρος μεταβίβασης σε ενδεχόμενη πώληση του Athens Heart.