Εννέα  σύγχρονοι Έλληνες εικαστικοί καλλιτέχνες μεταφέρουν την ελληνική τέχνη στη Νέα Υόρκη, μέσα από την έκθεση «Reflections from Greece II», η οποία φιλοξενείται από τις 4-17 Απριλίου στην Grand Gallery του National Arts Club (15 Gramercy Park South, New York)

Στην έκθεση, η οποία αποτελεί ένα σημαντικό εικαστικό γεγονός, συμμετέχουν καταξιωμένοι καλλιτέχνες, οι οποίοι από τη δεκαετία του 80 έχουν κάνει σαφές με το έργο τους το προσωπικό τους ύφος. Με αυτή τους την προσπάθεια συμβάλλουν στο άνοιγμα των οριζόντων της ελληνικής τέχνης στο εξωτερικό και στην καθιέρωση της σε μια μεγαλούπολη της τέχνης. Πρόκειται συγκεκριμένα για τους (με αλφαβητική σειρά) Εριέττα Βορδώνη, Κωστή Γεωργίου, Γιώργο Γκολφίνο, Στέφανο Δασκαλάκη, Μανώλη Ζαχαριουδάκη, Γιώργο Ρόρη, Παύλο Σάμιο, Μαρία Φιλοπούλου και Μανώλη Χάρο.
 
Αξίζει να σημειώσουμε ότι εμπνευστής, συντονιστής και αληθινή ψυχή της διοργάνωσης είναι ο συλλέκτης Γιώργος Σταθόπουλος, με τις προσπάθειες του οποίου υλοποιείται το μεγάλο αυτό γεγονός. Ο ίδιος είχε συντονίσει και την πρώτη αντίστοιχη έκθεση «Reflections from Greece» στην οποία συμμετείχαν επτά από τους εννέα παραπάνω καλλιτέχνες (εκτός από το Μανώλη Ζαχαριουδάκη και τον Γιώργο Ρόρρη) και είχε πραγματοποιηθεί στο St. Augustine της Φλόριντα (2 Απριλίου -30 Ιουνίου 2004).
 
Οι εννέα ζωγράφοι που συμμετέχουν στο «Reflection from Greece II», τηρώντας την τεχνοτροπία και τον χαρακτήρα τους, αποτελούν μία εικαστική ενότητα βασισμένη στον δυναμισμό της εκφραστικότητας που τους συνδέει.Η παραστατικότητα και ο εξπρεσιονισμός που τους χαρακτηρίζει συντελεί στο να δημιουργούν πλούσιες σε θεματολογία και τεχνοτροπία συνθέσεις αποτελούμενες από προσωπογραφίες, τοπία, θαλασσογραφίες και πιο αφηρημένες δημιουργίες. Στην έκθεση θα παρουσιασθούν περίπου 35 έργα της εικαστικής αυτής ομάδας. Στα εγκαίνια (4 Απριλίου και ώρα 6:00-9:00μμ στο National Arts Club) θα παρευρεθούν και οι Έλληνες ζωγράφοι.
 
 
H Grand Gallery, όπου και πραγματοποιείται η έκθεση από 4 έως 17 Απριλίου 2006, αποτελεί  έναν από τους μεγαλύτερους εκθεσιακούς χώρους της Νέας Υόρκης, , στο ιστορικό National Arts Club (15 Gramercy Park South, New York), που δεσπόζει στην καλλιτεχνική ζωή της Νέας Υόρκης από το 1898.
 
Το National Arts Club είναι μια Πολιτιστική Λέσχη μεγάλου κύρους και μέλη του, μεταξύ άλλων σημαντικών προσώπων, υπήρξαν τρεις πρόεδροι των Η.Π.Α (Theodore Roosevelt, Woodrow Wilson and Dwight D. Eisenhower). Επίσης έχει βραβεύσει μερικούς από τους διασημότερους ζωγράφους, όπως τον Salvador Dali, τον Roy Lichtenstein, τον Frank Stella κ.ά., καθώς και διάσημους νομπελίστες, συγγραφείς, και μουσικούς.
 
Στο πλαίσιο της γνωστοποίησης της έκθεσης στον Τύπο και τα Μέσα Ενημέρωγσης τη Δευτέρα 3 Απριλίου θα δοθεί συνέντευξη στο Ελληνικό Κέντρο Τύπου, προς τους δημοσιογράφους του Ελληνικού και Αμερικανικού Τύπου.  Στη συνέντευξη θα μιλήσουν οι ζωγράφοι, καθώς και ο συντονιστής της έκθεσης Γιώργος Σταθόπουλος.
 
Προβλέπεται ότι η έκθεση θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς αφενός, έχει γίνει συστηματική προβολή της εκδήλωσης και αφετέρου λόγω της πρόσκλησης σημαντικών παραγόντων, τόσο της Ομογένειας όσο και του φιλότεχνου Αμερικανικού κοινού. Στα εγκαίνια θα παρευρεθούν φιλότεχνοι από την Καλιφόρνια, το Όρεγκον, το Μίσιγκαν, την Ουάσιγκτον, τη Βοστώνη, κ.α. Τα μέλη του National Arts Club, που αριθμούν τους 1300, συμπεριλαμβάνονται επίσης στον κατάλογο των προσκεκλημένων.
 
Κατά το πρόσφατο ταξίδι του, ο Γιώργος Σταθόπουλος, είχε μια σειρά σημαντικών επαφών με τον Τύπο και με τα ΜΜΕ, καθώς και με υψηλούς τοπικούς παράγοντες, τους οποίους ενημέρωσε για το κορυφαίο αυτό εικαστικό γεγονός. Κατά τη διάρκεια των επαφών του με τον Τύπο ο κ. Σταθόπουλος συναντήθηκε και ενημέρωσε κριτικούς τέχνης της New York Times, Art in America, AM New York Today, παράγοντες του Ελληνικού Τύπου, Τηλεόρασης και Ραδιοφώνου κ.ά.  Ο Γ. Σταθόπουλος, έδωσε επίσης συνεντεύξεις για την έκθεση στην Ελληνική Τηλεόραση και στο Ραδιοφωνικό Σταθμό Cosmos FM. Αναμένεται ότι η έκθεση θα τύχει της θετικής αντιμετώπισης από τον Τύπο της Νέας Υόρκης και από τα Μέσα Ενημέρωσης στο σύνολο τους.
 
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, έχουν προγραμματισθεί επισκέψεις από Σχολεία και Πανεπιστήμια και ειδικές ξεναγήσεις από την ιστορικό τέχνης Michele Kidwell.

Άννα Παππά, Υποψήφια Εύβοιας ΝΔ 2019 Ιούλιος