Ο Δημήτρης Αναγνωστάκης και η παράταξή του κατέθεσαν αίτημα στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκίδας, Σταμάτη Γκάβαλη, για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου άμεσα, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της ίδρυσης της Πανεπιστημιακής Σχολής στην πόλη, παρουσία εκπροσώπων όλων των τοπικών φορέων.

 

Η επιστολή της παράταξης «Χαλκίδα – Όραμα – Δημιουργία» στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι η παρακάτω:

Γιάννης Μπουροδήμος, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας ΚΙΝΑΛ - 2019

                                                
«Κύριε Πρόεδρε,

Ύστερα από τις αρνητικές εξελίξεις στο ζήτημα της Πανεπιστημιακής Σχολής, που δυστυχώς πληροφορηθήκαμε συμπτωματικά, λόγω της παρουσίας του Υπουργού Παιδείας στην πόλη μας, ύστερα από την επιστολή του κ. Μαρκόπουλου προς το Δημοτικό Συμβούλιο κι αφού μέχρι σήμερα δεν αναλήφθηκε καμία πρωτοβουλία από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, υποβάλλουμε αίτημα σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου με βάση τη σχετική διάταξη του Κώδικα.

Πιστεύουμε ότι αντιλαμβάνεστε την κρισιμότητα της κατάστασης και πως το συγκεκριμένο θέμα είναι τεράστιας σημασίας για το σύνολο της τοπικής μας κοινωνίας.
Είναι ένα ζήτημα το οποίο απαιτεί την καθολική συμμετοχή των δυνάμεων του Νομού και της Πόλης προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτή την αρνητική εξέλιξη του θέματος.

Πέρα από τον καταλογισμό των ευθυνών, που είναι προφανείς και τεράστιες για τη δημοτική αρχή, πρέπει άμεσα να σχεδιάσουμε τη στρατηγική μας, μήπως και μπορέσουμε να διορθώσουμε την κατάσταση.

Κύριε Πρόεδρε,         

 Επειδή πιστεύουμε ότι πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες από την πλευρά του Δήμου,  αιτούμαστε με βάση το άρθρο 95 παράγραφο 2 να προετοιμάσετε και να συγκαλέσετε άμεσα Δημοτικό Συμβούλιο σε ειδική συνεδρίαση με μοναδικό θέμα:  «Αντιμετώπιση υπόθεσης Πανεπιστημίου».

 

Στη συγκεκριμένη διαδικασία επιβάλλεται να προσκληθούν:

– Οι Κοινοβουλευτικοί του Νομού,
– Ο Νομάρχης Εύβοιας,
– Ο Πρόεδρος της Τ.Ε.Δ.Κ.Ε.,
Οι θεσμοθετημένοι σύμβουλοι της πολιτείας όπως είναι:
– Το Τεχνικό Επιμελητήριο,
– Το Εμποροβιοτεχνικό Επιμελητήριο,
– Το Οικονομικό Επιμελητήριο,
Οι κοινωνικοί εταίροι μας όπως:
– Το Εργατικό Κέντρο,
– Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χαλκίδας
– Η ΕΛΜΕ Εύβοιας
– Ο Σύλλογος Δ/Ν Χαλκίδας
Αλλά κι όλοι οι άλλοι φορείς που κρίνετε ότι μπορούν να συμβάλλουν στην κοινή προσπάθειά μας.
Είναι αυτονόητο ότι η ειδική αυτή συνεδρίαση θα γίνει είτε πριν το συνέδριο της ΚΕΔΚΕ (26-27-28 Νοε) είτε αμέσως μετά, χωρίς άλλη καθυστέρηση.»