Την ομολογία, της αποτυχίας διαχείρισης του Γ΄ ΚΠΣ και την αποδοχή της υποθήκευσης του ΕΣΠΑ, από τα «φέσια» του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας 2000-2006, ήταν το αποτέλεσμα της διήμερης συνεδρίασης των επιτροπών  παρακολούθησης, του ΕΣΠΑ και ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας στο Καρπενήσι, υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ. Επιπλέον αναφέρει τα παρακάτω:

 

«Στην ομιλία του,  ο Γ.Γ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Σκλιάς, προσπάθησε να μετακυλίσει τις ευθύνες της αποτυχίας της ΝΔ ακόμη και στην εποχή των ΜΟΠ. Να τους ευχαριστήσουμε που δεν αναζητούν ευθύνες από το Θεώδορο Κολωκοτρώνη για να δικαιολογήσουν την παταγώδη αποτυχία τους;
Ίσως να  μη θυμάται ο κος Σκλιάς ότι την εποχή των ΜΟΠ, που όπως ο ίδιος επικαλείται ήταν 15 ετών, ο Ανδρέας Παπανδρέου έδωσε τη μάχη και κέρδισε τα Μεσογειακά προγράμματα που συνέβαλαν στην καλύτερη ζωή του αγροτικού πληθυσμού. Ξεχνά ότι την περίοδο του Β΄ ΚΠΣ με το Κώστα Σημίτη μπήκαμε στην ΟΝΕ και διασφάλισε με το Γ΄ΚΠΣ την μεγαλύτερη χρηματοδότηση που πήρε η χώρα μας.
Τον δικαιολογούμε λόγω της ηλικίας, που δεν κατάλαβε τι συναίβει με την διαχείριση το Α΄ ΚΠΣ τη περίοδο 1990-1993. Δεν μπορεί όμως σήμερα να κρύψει τις ευθύνες της Κυβέρνησης Καραμανλή, για την κακοδιαχείριση του Γ΄ ΚΠΣ και την αποτυχία του ΕΣΠΑ, γιατί εδώ και 5 χρόνια η Νέα Δημοκρατία είναι Κυβέρνηση.
Η Περιφέρεια κερδίζει το Νόμπελ αλχημείας με τις μεθόδους που χρησιμοποίει για την απορρόφηση των πόρων. Εντάξεις έργων με μεταφορές από εθνικά προγράμματα, συνεχείς αναθεωρήσεις και μειώσεις του αρχικού προϋπολογισμού. Το παράδοξο είναι ότι το φέσι των υπερδεσμεύσεων του 50%, η Περιφέρεια το παρουσιάζει ως επιτυχία!  Χρεώνουν το ΕΣΠΑ, με έργα που εκτελούνται από το Γ ΚΠΣ αυτό το θεωρούν θετικό γεγονός!
Σε ότι αφορά το ΕΣΠΑ, τη διαπραγμάτευση με τις Βρυξέλλες την έκανε εξολοκλήρου η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και κατάφερε να είμαστε στο στόχο 2 και να μην έχουμε χρήματα για υποδομές. Το πρόγραμμα έπρεπε να ξεκινήσει το 2007, και δυο χρόνια μετά έχει μηδενική απορρόφηση.
Ο προγραμματισμός των έργων γίνεται χωρίς τη συμμετοχή των οργάνων δημοκρατικού προγραμματισμού και κοινωνικού ελέγχου και το Περιφερειακό συμβούλιο στην ουσία έχει καταργηθεί. Οι αποφάσεις λαμβάνονται πίσω από κλειστά γραφεία και μόνοι ζημιωμένοι είναι οι πολίτες.
Είναι προκλητικό την ώρα που οι πολίτες βρίσκονται στα όρια τις φτώχειας, οι πόροι που διατίθενται για τη ανάπτυξη του τόπου να σπαταλώνται. Τα 750 εκ. € που είχε στη διάθεση της η Νέα Δημοκρατία για την ανάπτυξη της Περιφέρειας αναλώθηκαν χωρίς αποτέλεσμα. Για όλα την  ευθύνη έχει η Κυβέρνηση. Είναι δυνατόν την ώρα που ο τόπος χρειάζεται ισχυρή διακυβέρνηση, οι κυβερνώντες να νιώθουν «κουρασμένοι»;
Οι πολίτες του τόπου μας, όμως έχουν πλέον αντιληφθεί ότι κάθε μέρα που παραμένει η παρούσα Κυβέρνηση στην εξουσία, είναι επιζήμια για το τόπο. ΤΩΡΑ  ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΟΧΛΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, που να είναι βιώσιμη και να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ευημερία, σήμερα αλλά και για τις επόμενες γενιές«.