Ο πρώην βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΝ, Βαγγέλης Αποστόλου χαρακτηρίζει φιέστα τη συνάντηση εργασίας στη Χαλκίδα για το ΕΣΠΑ, και υποστηρίζει πως οι ανακοινώσεις του Περιφερειάρχη Στ.Ελλάδας ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας. Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

 Οργανώθηκε από τη Περιφέρεια το Σάββατο 24/9/2011 στη Χαλκίδα ακόμη μια επικοινωνιακή φιέστα με πρωταγωνιστή το Γραμματέα κ. Περγαντά, παρτενέρ τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας κ. Μπουραντά και θεατές το Δήμαρχο Χαλκιδέων κ. Ζεμπίλη και άλλα στελέχη του χώρου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με αντικείμενο το περιφερειακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ στην Εύβοια.
 Όλα όσα ανακοινώθηκαν ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας του κ. Περγαντά, αφού δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ποιους ήθελαν να κοροϊδέψουν οι οργανωτές της συνάντησης, όταν όλοι γνωρίζουν ότι:
– τα ενταχθέντα 5 έργα συνολικού προϋπολογισμού 125,56 εκατ. ευρώ δεν καλύπτονται με τα συγκεκριμένα χρήματα, τη στιγμή μάλιστα που δεν πρόκειται να υπάρξουν διαθέσιμα άλλα κονδύλια, τουλάχιστον σε βάθος πενταετίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι Το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας που ανακοινώθηκε δεν έχει ακόμη ξεκινήσει παρότι έχει δημοπρατηθεί γιατί τα 22 εκατ. ευρώ της πρότασης δεν πείθουν τον ανάδοχο, ενώ κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί τα υπόλοιπα 48 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για την ολοκλήρωσή του.
– δεν πρόκειται για νέα έργα, αφού είτε έχουν ανακοινωθεί κι άλλες φορές είτε είναι ημιτελή. Αρκούσε να ανατρέξει κανείς σε ανακοινώσεις των τελευταίων χρόνων της Κεντρικής Εξουσίας και σε προεκλογικές υποσχέσεις των τοπικών της εκπροσώπων για να δει ότι το συγκεκριμένο έργο επαναλαμβάνεται.
 Στη φιέστα βέβαια εκφράστηκαν και ευχές για τα υπόλοιπα έργα που έχει ανάγκη η Εύβοια με προτεραιότητα στη Παράκαμψη Χαλκίδας , ένα έργο που ο παριστάμενος Δήμαρχος χαρακτήρισε ως μεγάλο σκάνδαλο πολλών εκατομμυρίων για τα ποσά που έχουν δαπανηθεί ως τώρα για μελέτες.
 Δεν γνωρίζει ο κ. Δήμαρχος ότι -η ¨μελετολογία¨ έχει αναδειχθεί στη χώρα μας ως ένα βασικό εργαλείο εξασφάλισης εισοδήματος αλλά και διαπλοκής, – στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει και μια άλλη παράμετρος, αυτή των προτεινομένων λύσεων. Η χάραξη και ο προϋπολογισμός της αρχικής πρότασης (μέσω Αλατσάτων-Αγίας Ελεούσας) δεν μπορούσε να υλοποιηθεί, το ίδιο θα συμβεί και με τη τωρινή (μέσω Βαθροβουνίου-Αγίας Ελεούσας –Δοκού και Χαραυγής), αλλά τα χρήματα των μελετών πληρώθηκαν και θα πληρωθούν (ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ το κόστος της δεύτερης μελέτης).
 Αλήθεια γιατί ο κ. Δήμαρχος αγνοεί τη πρόταση των κατοίκων για τη παραληλάντιο χάραξη που και περιβαλλοντικά και κοινωνικά προβλήματα δεν θα προκαλέσει αλλά και το κόστος της μπορεί να αντιμετωπιστεί ,αφού είναι υποπολλαπλάσιο των 200 εκατ. ευρώ που προβλέπεται να κοστίσει η προτεινόμενη.

Γιάννης Μπουροδήμος, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας ΚΙΝΑΛ - 2019