Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 29-6-09, η δημοτική παράταξη «ΧΑΛΚΙΔΑ – ΟΡΑΜΑ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ», έθεσε εκτός Ημερήσιας Διάταξης, ζητήματα που αφορούν την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των Χαλκιδέων πολιτών.

Συγκεκριμένα κατατέθηκαν οι εξής προτάσεις:

1η.  Άμεση έναρξη διαδικασιών, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, για χωροθέτηση νέου Χ.Υ.Τ.Α. λόγω του ότι η διάρκεια ζωής του υφιστάμενου πλησιάζει προς τα όρια του.

2η.  Άσκηση πίεσης προς κάθε αρμόδιο φορέα όπως Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, για ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας, με ένστολο προσωπικό, καλύτερη αξιοποίηση της Δημοτικής Αστυνομίας, συνεργασία με ιδιωτικές εταιρίες φύλαξης για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και εγκληματικότητας που βρίσκονται σε έξαρση το τελευταίο διάστημα.
Ο Δήμος μπορεί και πρέπει να συμβάλλει στο να εμπεδωθεί αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες που νιώθουν εγκαταλελειμμένοι από το κράτος.

Στην ίδια συνεδρίαση καταγγέλθηκαν:

– Η απουσία της Χαλκίδας από το ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για την Εύβοια.

– Η διαδικασία που ακολουθήθηκε -ερήμην του Δημοτικού Συμβουλίου- για την αξιοποίηση της Δημοτικής αγοράς.

– Η αναίτια καθυστέρηση στην παραχώρηση των αρμοδιοτήτων του Λιμενικού Ταμείου στο Δήμο Χαλκιδέων.

– Η αθέτηση των δεσμεύσεων του Δημάρχου στους κατοίκους της περιοχής Κολλιματσάνικα και Δύο Δένδρων.

– Η αθέτηση των δεσμεύσεων της δημοτικής αρχής στους κατοίκους της συνοικίας των Αλατσάτων.

– Η εγκατάλειψη του αλσυλλίου της Κακοκεφαλής (Φάρου), το οποίο όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος δεν συμπεριλήφθηκε στην εργολαβία!!!

– Η καταπάτηση πεζοδρομίων και κοινόχρηστων χώρων.

– Η έκθεση και μεταφορά, χωρίς τις απαραίτητες προφυλάξεις, αμιάντου και η εναπόθεσή του στο ΧΥΤΑ.

Τέλος ως προς το 36μηνο πρόγραμμα επιδοτούμενης εργασίας που αφορά σε 56 θέσεις εργασίας, μετά από ερώτηση που υποβλήθηκε από την παράταξή μας, ανακοινώθηκε στο Σώμα ότι αυτές στο σύνολό τους θα καλύψουν ανάγκες της καθαριότητας και συγκεκριμένα σε θέσεις πληρωμάτων απορριμματοφόρων.