Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για την άμεση καταβολή των εξισωτικών αποζημιώσεων στους αγροτοκτηνοτρόφους της Εύβοιας.

Σε απόγνωση βρίσκονται οι αγροτοκτηνοτρόφοι του Νομού Εύβοιας που κάθε χρόνο βλέπουν τη σταδιακή μείωση του εισοδήματός τους ως απόρροια των πολιτικών επιλογών των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που συμμετέχουν στη λήψη και εφαρμόζουν τα αντιαγροτικά μέτρα της Κοινής Αγροτικής Πολικής της Ε.Ε.
Η άσχημη οικονομική κατάσταση των αγροτοκτηνοτρόφων εντείνεται ακόμα περισσότερο από την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην καταβολή των διαφόρων ενισχύσεων. Πιο συγκεκριμένα δεν έχουν καταβληθεί ακόμα οι εξισωτικές αποζημιώσεις για το έτος 2009, ενώ δεν έχει καταβληθεί η επιστροφή πετρελαίου. Επίσης σε αρκετούς αγρότες της βόρειας Εύβοιας δεν έχουν καταβληθεί ακόμα οι έκτακτες αποζημιώσεις του 2008.

Άννα Παππά, Υποψήφια Εύβοιας ΝΔ 2019 Ιούλιος

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός αν σκοπεύει να προχωρήσει άμεσα και χωρίς άλλες καθυστερήσεις στην καταβολή των εξισωτικών αποζημιώσεων, όπως και των υπόλοιπων οικονομικών ενισχύσεων που οφείλονται στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.