Το πρόγραμμα Vodafone World of Difference, ανέδειξε τις 5 νέες νικήτριες που θα εργαστούν σε ένα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό οργανισμό της επιλογής τους για έναν ολόκληρο χρόνο, ενώ η Vodafone θα καλύψει το μισθό τους. Το πρωτοποριακό πρόγραμμα Vodafone World of Difference πραγματοποιείται στην Ελλάδα για τρίτη συνεχή χρονιά και έχει αναδείξει τα προηγούμενα χρόνια 9 νικητές σε περιοχές όλης της χώρας.

Θα εργαστούν στον Κοινωφελή Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό της επιλογής τους και θα κάνουν τη «διαφορά».
 
Οι φετινές νικήτριες του προγράμματος, οι οποίες θα εργασθούν για ένα χρόνο στον οργανισμό της επιλογής τους είναι:
 
– Η Παρασκευή Βασιλειάδου θα αναλάβει τη θέση της Υπεύθυνης Οργάνωσης Προγράμματος Υποστήριξης Ατόμων Τρίτης Ηλικίας στην «ΑΡΣΙΣ» Κοζάνης, με σκοπό την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε τέσσερεις τομείς: ψυχολογική υποστήριξη, κοινωνική ενδυνάμωση, επίλυση πρακτικών ζητημάτων της καθημερινότητας, εξοικονόμηση χρημάτων.

– Η Μήλη Γιαλαβούζη θα αναλάβει τη θέση της Ειδικής Παιδαγωγού στο «Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος», με σκοπό την εκπαίδευση και εξάσκηση των ατόμων με Σύνδρομο Down σε δεξιότητες γραφής και ανάγνωσης, κοινωνικές και επικοινωνιακές, καθώς και δεξιότητες αυτοεξυπηρέτησής τους.
– Η Ζωή Λυμπεροπούλου θα αναλάβει τη θέση της Υπεύθυνης Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων στο «Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών, Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία», με σκοπό τη δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και την αύξηση της επισκεψιμότητας του Μουσείου.

Σταυρούλα Ρόπη, Ευγενία Τουρίκη, Ζωή Λυμπεροπούλου, Παρασκευή Βασιλειάδου, Μήλη Γιαλαβούζη


–  Η Σταυρούλα Ρόπη θα αναλάβει τη θέση της Ψυχολόγου στην Τηλεφωνική Συμβουλευτική Υπηρεσία της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε), με σκοπό την αύξηση κατά 25% στις κλήσεις που απαντά ο οργανισμός και τον έγκαιρο εντοπισμό προβλημάτων ψυχικής υγείας σε παιδιά και εφήβους, με αποτέλεσμα την άμεση πρόσβαση σε θεραπεία.
–  Η Ευγενία Τουρίκη θα εργαστεί ως Ψυχολόγος στο Κέντρο Ημέρας για ανοϊκούς ασθενείς στην Εταιρεία Νόσου Alzheimer και συναφών Διαταραχών Αθηνών, με σκοπό την ψυχοκοινωνική υποστήριξη ασθενών μέσα από σταθερό καθημερινό πρόγραμμα δραστηριοτήτων, καθώς και την ενημέρωση συγγενών και φροντιστών ασθενών για θέματα σχετικά με την άνοια, τα συμπτώματα και την εξέλιξη της νόσου Alzheimer, την κληρονομικότητα, τα πρακτικά θέματα για την καθημερινή φροντίδα ασθενών με νόσο Alzheimer, κ.ά.
Φέτος, κατά την περίοδο υποβολής αιτήσεων, κατατέθηκαν συνολικά 242 ολοκληρωμένες προτάσεις για την ανάπτυξη και υλοποίηση συγκεκριμένων κοινωφελών έργων, από τις οποίες το 21% προήλθε από άτομα που είχαν μόνιμη απασχόληση, ενώ συνολικά έχουν μέχρι σήμερα υποβληθεί 948 προτάσεις. Όλες οι αιτήσεις αξιολογήθηκαν ξεχωριστά με βασικά κριτήρια τις ικανότητες, τη γνώση και τα τυπικά προσόντα, καθώς επίσης το όραμα και το πάθος των υποψηφίων. Επιπρόσθετα, κάθε αίτηση αξιολογήθηκε σύμφωνα με την ανθρωπιστική και κοινωφελή της αξία, το εφικτό της υλοποίησης, τα μετρήσιμα αποτελέσματα και τη βιωσιμότητά της.

Το έργο της ανάδειξης των τελικών νικητών ανέλαβε πενταμελής επιτροπή, η οποία κλήθηκε να ξεχωρίσει, μέσα από προσωπικές συνεντεύξεις, τους επιτυχόντες. Μέλη της κριτικής επιτροπής ήταν οι: Δημήτρης Παπαδόπουλος, Διευθυντής του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, Νάνσυ Παπαλεξανδρή, Ομότιμη Καθηγήτρια του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ηλίας Μοσχονάς, πρώην Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού της Vodafone, Αγγελική Παπαντωνίου, Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων της Vodafone και Έλσα Σταθοπούλου, Υπεύθυνη Κοινωνικής Συνεισφοράς της Vodafone.
 
Το Vodafone World of Difference είναι ένα παγκόσμιας εμβέλειας πρόγραμμα που μέχρι σήμερα εφαρμόζεται από τη Vodafone σε 22 χώρες έχοντας δώσει την ευκαιρία σε περισσότερους από 2.100 επιτυχόντες να εργαστούν στον οργανισμό της επιλογής τους. Στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια των 2 πρώτων χρόνων υλοποίησής του έχει δώσει την ευκαιρία σε 9 νικητές να εργαστούν σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς σε περιοχές όλης της Ελλάδας, όπως Αθήνα, Κομοτηνή, Μυτιλήνη, Πάρο, Πάτρα και Πρέσπες.

Το πρόγραμμα Vodafone World of Difference υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης της Vodafone.

 

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:

Δημήτρης Παπαδόπουλος, Διευθυντής του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη
Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος είναι Διευθυντής του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη από τον Ιούλιο 2001.

Από το 1961 μέχρι το 2001 εργάστηκε σε διάφορες θέσεις και Διευθύνσεις της ΒΡ Hellas Α.Ε. Μεταξύ αυτών ήταν η Οικονομική Διεύθυνση, η Διεύθυνση Ακίνητης Περιουσίας και Επενδύσεων, η Διεύθυνση Έρευνας για Νέες Αγορές και Δραστηριότητες κ.λπ. Πριν αποχωρήσει από την ΒΡ, κατείχε τη θέση του Διευθυντή Εταιρικών Σχέσεων και Επικοινωνίας.

Κατά τη διάρκεια της απασχόλησής του στην ΒΡ, συμμετείχε σε μεγάλο αριθμό συνεδρίων και εκπαιδευτικών σεμιναρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επίσης συμμετείχε σε Εταιρικές Επιτροπές στις Βρυξέλλες και το Λονδίνο, για τη διαμόρφωση πανευρωπαϊκών πολιτικών σε θέματα επενδύσεων, επικοινωνίας, ανθρώπινου δυναμικού, σχέσεων με τις κοινότητες κ.λπ.

Ως Διευθυντής του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη δραστηριοποιείται ενεργά στην προώθηση της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης προς τις ελληνικές επιχειρήσεις  και συμμετέχει σε αντίστοιχα εθνικά και ευρωπαϊκά fora. Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έλσα Σταθοπούλου, Σταύρος Τσιφλίκης, Αντώνιος Βογιατζής, Εύη Αθανασιάδου, Ασπασία Νίκα, Σταυρούλα Ρόπη, Ζωή Λυμπεροπούλου, Παρασκευή Βασιλειάδου, Παρασκευή Σακκά, Δημήτρης Λεούδης, Ευγενία Τουρίκη, Μήλη Γιαλαβούζη, Αλεξάνδρα Παπανικολάου, Σοφία Σουρτζή

Νάνσυ Παπαλεξανδρή, Ομότιμη Καθηγήτρια, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Η Νάνσυ Παπαλεξανδρή είναι Καθηγήτρια Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού και Ακαδημαϊκή Συντονίστρια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε Αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού την περίοδο 2001-2007.

Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και έλαβε M.A. από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (ΗΠΑ) και Διδακτορικό (PhD) από το Πανεπιστήμιο του Bath (Αγγλία).

Έχει διδάξει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών τα μαθήματα: Οικονομική των Επιχειρήσεων, Διοίκηση Προσωπικού, Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, Δημόσιες Σχέσεις και Διοίκηση Παραγωγής. Επίσης, έχει διδάξει σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα του ΟΠΑ, του Πανεπιστημίου Κύπρου και του Ελληνικού Διεθνούς Πανεπιστημίου.  Επίσης, έχει κάνει εισηγήσεις σε Πανεπιστήμια της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα Management και σε διάφορες Επιχειρήσεις και Οργανισμούς.

Έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα σε διεθνή περιοδικά και έχει οργανώσει διεθνή συνέδρια. Στο ΟΠΑ είναι συντονίστρια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού.

Είναι μέλος του διεθνούς Προγράμματος CRANET για τη Συγκριτική Μελέτη της Διοίκησης Προσωπικού σε 25 χώρες που συντονίζει το Cranfield School of Management της Αγγλίας και συμμετέχει, επίσης, στο Διεθνές Ερευνητικό Πρόγραμμα GLOBE για τα χαρακτηριστικά της Ηγεσίας και της Οργανωτικής Κουλτούρας σε 61 χώρες που συντονίζει το Wharton Business School του Πανεπιστημίου της Pennsylvania, ΗΠΑ, καθώς και σε διάφορες άλλες διεθνείς μελέτες.


Ηλίας Μοσχονάς, Management Consultant
Ο Ηλίας Μοσχονάς είναι ένας επαγγελματίας με πολύτιμη και πολυετή εμπειρία στον τομέα της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού. Έχει εργαστεί σε διάφορες πολυεθνικές εταιρείες (Colgate – Palmolive, PepsiCo, Viohalco Group, Diageo & Titan Group), τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας. Ο ίδιος έχει παίξει ουσιαστικό ρόλο σε μια σειρά από συγχωνεύσεις και εξαγορές και έχει συμβάλει καθοριστικά στο μετασχηματισμό και αναδιάρθρωση των επιχειρήσεων στις οποίες απασχολήθηκε, ευθυγραμμίζοντας τη στρατηγική του Human Resources με την εταιρική στρατηγική. Η τελευταία του θέση ήταν Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού στην εταιρεία Vodafone-Panafon Α.Ε.ΕΤ.

Ο Ηλίας Μοσχονάς είναι κάτοχος πτυχίου Διοίκησης Επιχειρήσεων (University of Maryland – USA), μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού (University of Utah – USA), καθώς και πτυχίου σε Total Quality Management (Quality College P.B. Crosby – UK).

Αγγελική Παπαντωνίου, Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων, Vodafone
Η Αγγελική Παπαντωνίου είναι Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων της Vodafone. Τα τελευταία είκοσι χρόνια έχει εργαστεί στο χώρο της επικοινωνίας και των διεθνών σχέσεων, σε διευθυντικές θέσεις για ιδιωτικές εταιρείες και διεθνείς οργανισμούς, σε θέματα στρατηγικής και ανάπτυξης, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις ΗΠΑ.

Η Αγγελική Παπαντωνίου έχει σπουδάσει Διεθνείς Σχέσεις, Ιστορία & International Business στο Georgetown University και στο Elliott School of International Affairs, George Washington University (Ουάσινγκτον, ΗΠΑ).

Έλσα Σταθοπούλου, Υπεύθυνη Κοινωνικής Συνεισφοράς, Vodafone
Η Έλσα Σταθοπούλου είναι Yπεύθυνη Κοινωνικής Συνεισφοράς της Vodafone. Ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία το 1998 στην εταιρεία Bell Atlantic, στον τομέα του Marketing και δυο χρόνια αργότερα εντάχθηκε στο δυναμικό της Vodafone στον τομέα της Εσωτερικής & Εξωτερικής Επικοινωνίας. Από το 2010 έχει στην αρμοδιότητά της αποκλειστικά τα προγράμματα Κοινωνικής Συνεισφοράς της Vodafone, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζει το πρόγραμμα «Vodafone World of Difference».

Σπούδασε Γαλλική Γλώσσα & Φιλολογία στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος πτυχίου B.Sc. στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Deree College και MBA από το University of La Verne.

ΠΡΟΦΙΛ ΝΙΚΗΤΩΝ:

Παρασκευή Βασιλειάδου
Η Παρασκευή Βασιλειάδου θα αναλάβει τη θέση της Οργανώτριας στην «ΑΡΣΙΣ» Κοζάνης, με ειδικό αντικείμενο τις δράσεις στήριξης και συμβουλευτικής ατόμων τρίτης ηλικίας.

Οι βασικοί στόχοι σχετικά με το έργο είναι οι εξής:
-Η οργάνωση ενός δικτύου υποστηρικτικών υπηρεσιών σε άτομα τρίτης ηλικίας, που θα αφορούν σε: ψυχολογική υποστήριξη, κοινωνική ενδυνάμωση, εξοικονόμηση χρημάτων, επίλυση πρακτικών ζητημάτων της καθημερινότητας
-Η οργάνωση και δέσμευση εθελοντών για τη συνέχιση του προγράμματος

Η Παρασκευή είναι απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφικής, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με ειδίκευση στην Ψυχολογία. Τα τελευταία 8 χρόνια εργάζεται σε διάφορες θέσεις που αφορούν στον εκπαιδευτικό ή εμπορικό τομέα, ενώ συμμετέχει ενεργά σε εθελοντικές δράσεις τα τελευταία 9 χρόνια.

Η «ΑΡΣΙΣ» είναι μη κυβερνητική οργάνωση εξειδικευμένη στην κοινωνική υποστήριξη των νέων και στην προάσπιση των νεανικών δικαιωμάτων. Ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 1992 και λειτουργεί με κέντρα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, τη Λάρισα και την Καρδίτσα. Το όραμά της είναι μια κοινωνία που δίνει θέση και ευκαιρίες σε όλους τους νέους/-ες και σέβεται τα δικαιώματά τους, όπως αυτά θεσπίζονται στο Ελληνικό και διεθνές δίκαιο και κατ΄ εξοχήν στη Σύμβαση του ΟΗΕ  για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Αποστολή της ΑΡΣΙΣ είναι η ανάληψη δράσης με στόχο την πρόληψη  και καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού των νέων, με έμφαση στις ηλικίες 15-21. Απασχολεί 112 εθελοντές.


Μήλη Γιαλαβούζη
Η Μήλη Γιαλαβούζη θα αναλάβει τη θέση της Ειδικής Παιδαγωγού στο «Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος». 

Οι βασικοί στόχοι σχετικά με το έργο είναι οι εξής:
-Η εκπαίδευση και εξάσκηση των ατόμων με Σύνδρομο Down σε γνωστικές δεξιότητες γραφής και ανάγνωσης
-Η ανάπτυξη των κοινωνικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων, καθώς και των δεξιοτήτων αυτοεξυπηρέτησης των ατόμων με Σύνδρομο Down
-Η αλλαγή στην αντίληψη των ανθρώπων σχετικά με τις ικανότητες των ανθρώπων με Σύνδρομο Down

Η Μήλη είναι απόφοιτος του τμήματος Φιλολογίας του Α.Π.Θ., ενώ κατέχει μεταπτυχιακό στην Ευρωπαϊκή Λογοτεχνία και Πολιτισμό. Φέτος, ολοκληρώνει επίσης το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Ψυχοπαιδαγωγική της Ένταξης – Ένα σχολείο για όλους» στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. Τα τελευταία 8 χρόνια εργάζεται στο χώρο της ειδικής αγωγής ως εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής σε τμήματα ένταξης, στο πρόγραμμα παράλληλης στήριξης και σε ειδικά σχολεία και κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 1990 και αριθμεί περισσότερες από 430 οικογένειες – μέλη από όλη την Ελλάδα. Ένας από τους κύριους στόχους του Συλλόγου είναι η στήριξη γονέων και η ενnμέρωσή τους για όλα τα θέματα που αφορούν τους τομείς ανάπτυξης των παιδιών με σύνδρομο Down, με βάση τα πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα. Ιδιαίτερα, o σύλλογος στοχεύει στο να εξασφαλίσει στα παιδιά την καλύτερη δυνατή αντιμετώπισή τους στους τομείς της εκπαίδευσης, της υγείας, της επαγγελματικής εκπαίδευσης και αποκατάστασης, της κοινωνικής αποδοχής και ενσωμάτωσης. Απασχολεί 11 εργαζομένους και 50 εθελοντές.

Ζωή Λυμπεροπούλου
Η Ζωή Λυμπεροπούλου θα αναλάβει τη θέση της Υπεύθυνης Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων στο «Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών, Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία». 

Οι βασικοί στόχοι σχετικά με το έργο είναι οι εξής:
-Η οργάνωση του σχετικού εκπαιδευτικού υλικού και η δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, εφήβους και παιδιά μεταναστών
-Η πραγματοποίηση επίσκεψης 1 σχολείου κάθε μέρα, διπλασιάζοντας έτσι την επισκεψιμότητα του Μουσείου
-Η προβολή του Μουσείου και του έργου του

Η Ζωή είναι διπλωματούχος μουσικός, καθώς και απόφοιτος της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η ίδια διαθέτει πολυετή εμπειρία στην οργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και πολιτιστικών δρώμενων-εκδηλώσεων, ενώ έχει υπάρξει και παιδαγωγός θεάτρου σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Επίσης, για 3 συνεχόμενα χρόνια είχε αναλάβει τη διεύθυνση πολυχώρου καλλιτεχνικού και θεατρικού εργαστηρίου για παιδιά, οργανώνοντας παραστάσεις και βιωματικά προγράμματα. 

Το Μουσείο ιδρύθηκε το 1973 και παρουσιάζει από το 1980 που άνοιξε τις πύλες του στο κοινό, τη νεώτερη ιστορία των Αθηνών, από την ανακήρυξή της σε πρωτεύουσα του Νέου Ελληνικού Κράτους με τους πρώτους βασιλείς, τον Όθωνα και την Αμαλία. Το Μουσείο βρίσκεται στην πλατεία Κλαυθμώνος και στεγάζεται σε δυο από τα παλαιοτέρα κτίρια της πρωτεύουσας. Οι συλλογές του περιλαμβάνουν ζωγραφικούς πίνακες, χαρακτικά, γλυπτά, έπιπλα, αντικείμενα καθημερινής χρήσης αλλά και σημαντικά κειμήλια και τεκμήρια της νεώτερης ελληνικής ιστορίας. Το ένα από τα κτίρια του Μουσείου κατοικήθηκε από τον Όθωνα και την Αμαλία, πρώτους βασιλείς της Ελλάδας (για το λόγο αυτό, ένας όροφός του είναι αφιερωμένος στη μνήμη του βασιλικού ζεύγους), ενώ το δεύτερο κτίριο, το οποίο συνδέεται μέσω κλειστής γέφυρας με το προηγούμενο, περιλαμβάνει αίθουσες με έπιπλα εποχής και Πινακοθήκη. Διάφορες επιμέρους συλλογές και τυπικά σαλόνια της αρχοντικής τάξης του δευτέρου μισού του 19ου  και πρώτου μισού του 20ου αιώνα, συμπληρώνουν την πλούσια άποψη της πόλης μας που προσφέρει το Μουσείο. Απασχολεί 15 εργαζομένους και 30 εθελοντές.

Σταυρούλα Ρόπη
Η Σταυρούλα Ρόπη θα αναλάβει τη θέση της Ψυχολόγου στην Τηλεφωνική Συμβουλευτική Υπηρεσία της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε).

Οι βασικοί στόχοι της σχετικά με το έργο είναι οι εξής:
-Η αύξηση κατά 25% στις κλήσεις που απαντά ο οργανισμός, (Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε για το πρώτο εννιάμηνο του 2012 απαντήθηκε μόνο το 55% των κλήσεων λόγω έλλειψης διαθέσιμου προσωπικού, ενώ παρατηρήθηκε αύξηση των αιτημάτων για βοήθεια παιδιών που είχαν βιώσει κακοποίηση και σχολικό εκφοβισμό)
-Ο έγκαιρος εντοπισμός προβλημάτων ψυχικής υγείας σε παιδιά και έφηβους, με αποτέλεσμα την άμεση πρόσβαση σε θεραπεία
-Η έρευνα του εύρους και της βαρύτητας των προβλημάτων, στοχεύοντας στην καλύτερη και αποτελεσματικότερη παροχή φροντίδας
-Η συμμετοχή σε δράσεις πρωτογενούς πρόληψης σε σχολεία, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε θέματα ψυχικής υγείας 

Η Σταυρούλα είναι απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας (πρόγραμμα Ψυχολογίας) του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Προαγωγή ψυχικής υγείας και πρόληψη ψυχιατρικών διαταραχών του τμήματος Ιατρικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης, είναι υποψήφια Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και Επιστημονική Συνεργάτης στο τμήμα επείγουσας νοσηλείας της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών του νοσοκομείου «Η Αγία Σοφία». Στο παρελθόν έχει επίσης προσφέρει εθελοντική εργασία στον Οργανισμό «Μαζί Για Το Παιδί», απαντώντας σε κλήσεις γονέων.


Η Ε.Ψ.Υ.Π.Ε ιδρύθηκε το 1991 και αποτελεί έναν από τους πρώτους φορείς που δραστηριοποιήθηκαν στην Ελλάδα, με σκοπό την προώθηση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης και την ανάπτυξη του μοντέλου της κοινοτικής φροντίδας της ψυχικής υγείας του παιδιού και του εφήβου. Επιστημονικός υπεύθυνος της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε είναι ο κ. Ι. Τσιάντης, Αν. Καθηγητής Παιδοψυχιατικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. αναπτύσσει δραστηριότητες στους τομείς της λειτουργίας νέων, πρότυπων υπηρεσιών (μονάδες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης,) της υλοποίησης προγραμμάτων και παρεμβάσεων προαγωγής της ψυχικής υγείας του παιδιού και του εφήβου, της διενέργειας, σχετικών ερευνών και ανάλογων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, των εκδόσεων και της παραγωγής εκπαιδευτικών ταινιών. Απασχολεί 45 εργαζομένους και 10 εθελοντές.

Ευγενία Τουρίκη
Η Ευγενία Τουρίκη θα αναλάβει τη θέση της Ψυχολόγου στο Κέντρο Ημέρας για ανοϊκούς ασθενείς στην Εταιρία Νόσου Alzheimer και συναφών Διαταραχών Αθηνών.

Οι βασικοί στόχοι σχετικά με το έργο είναι οι εξής:
-Η ψυχοκοινωνική υποστήριξη ασθενών μέσα από σταθερό καθημερινό πρόγραμμα ευχάριστων δραστηριοτήτων (ομάδες νοητικής ενδυνάμωσης, εφημερίδας και καθημερινής ειδησεογραφίας, επαφής με νέες τεχνολογίες, χορωδίας, παιχνιδιών και απασχόλησης, ζωγραφικής και χειροτεχνίας, ψυχαγωγικών εκδηλώσεων)
-Η ενημέρωση συγγενών και φροντιστών ασθενών για θέματα σχετικά με την άνοια, τα συμπτώματα και την εξέλιξη της νόσου Alzheimer, κληρονομικότητα, φαρμακοθεραπεία, προβλήματα συμπεριφοράς στην άνοια, πρακτικά θέματα για την καθημερινή φροντίδα ασθενών με νόσο Alzheimer κ.ά

Η Ευγενία είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, καθώς και τελειόφοιτη του μεταπτυχιακού τμήματος «Οργάνωση και Διαχείριση Ανακουφιστικής και Υποστηρικτικής Φροντίδας Χρονίως Πασχόντων» του τμήματος Ιατρικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η ίδια έχει εργαστεί ως ψυχολόγος σε ιδιωτικές και δημόσιες δομές που ασχολούνται με ευπαθείς ομάδες, και ιδιαίτερα με την τρίτη ηλικία.

Η Εταιρία Νόσου Alzheimer και συναφών Διαταραχών Αθηνών ιδρύθηκε το 2002 από συγγενείς ανοϊκών ασθενών και επαγγελματίες υγείας που ασχολούνται με τη νόσο Alzheimer. Στόχος της είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, η υποστήριξη των ασθενών και των συγγενών τους, η κινητοποίηση και η συνεργασία των κοινωνικών φορέων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και την προαγωγή της ποιότητας ζωής των ασθενών και των φροντιστών τους. Σήμερα, η Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών αριθμεί περίπου 1450 μέλη. Απασχολεί 25 εργαζομένους και 20 – 30 εθελοντές (συμπεριλαμβανομένων και όσων κάνουν πρακτική άσκηση).