Ο Δημήτρης Αναγνωστάκης επανέρχεται στο θέμα του ΧΥΤΑ και δίνει τη δική του απάντηση, στα όσα ισχυρίστηκε ο Δήμαρχος Χαλκιδέων μετά την καταγγελία του.

Ο κ. Δήμαρχος αντί με γενναιότητα να αναλάβει, ως όφειλε, την αποκλειστική ευθύνη, για τη μεγάλη σε έκταση φωτιά στο ΧΥΤΑ και την περιβαλλοντική μόλυνση του αέρα, που αναπνέουν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Χαλκίδας, στρουθοκαμηλίζει και περί άλλων τυρβάζει!

Άννα Παππά, Υποψήφια Εύβοιας ΝΔ 2019 Ιούλιος

Ο κ. Δήμαρχος επαναλαμβάνοντας τον κακό του εαυτό, επιχείρησε για ακόμα μια φορά να αποποιηθεί τις ευθύνες του και να διαγράψει μονοκονδυλιάς τα 3,5 χρόνια της δημοτικής του θητείας!

Ο κ. Ζεμπίλης ξεχνά ότι στη συνεδρίαση της 9ης Φεβρουαρίου 2010, η «αντιπολίτευση» έθεσε θέμα ΧΥΤΑ, παρουσιάζοντας τις επισυναπτόμενες φωτογραφίες που απεικόνιζαν την τραγική κατάσταση του ΧΥΤΑ!

Ο κ. Ζεμπίλης ξεχνά ότι στην ίδια συνεδρίαση δικός του Σύμβουλος αποδέχθηκε και ομολόγησε ότι ο ΧΥΤΑ ήταν παρατημένος!!!
« Δεν τα σκεπάζουν, είναι παρατημένο, είναι απλό, δεν τα σκεπάζουν». (9-2-2010)!

Ο κ. Δήμαρχος ξεχνά ότι ανέλαβε την ευθύνη λειτουργίας λέγοντας αυτολεξεί:
«Αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη πλέον της λειτουργίας του Χώρου Υγειονομικής Ταφής». (9-2-2010)

Ο κ Ζεμπίλης ξεχνά επίσης και το έγγραφο που εστάλη από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΧΥΤΑ στις 6-4-2010 που επισημαίνουν επ’ ακριβώς:
«Αυτή η κατάσταση, πέραν των άλλων ενέχει άμεσο κίνδυνο πυρκαγιάς».!!!

Ο κ. Ζεμπίλης αποσιωπά την τεράστια ευθύνη του, ως προς την εμπλοκή της προγραμματικής σύμβασης Ενιαίου Συνδέσμου – ΔΕΥΑΧ στο Ελεγκτικό Συνέδριο, αφού δεν έστειλε -όπως νομικά είχε υποχρέωση- τη σύμβαση για προσυμβατικό έλεγχο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ΔΕΥΑΧ να χάσει για το 2009 1.600.000 ευρώ!!!
Δυστυχώς για τη ΔΕΥΑΧ φαίνεται ότι το ίδιο πρόβλημα θα έχει και για το 2010!

Ο κ. Δήμαρχος μπορεί να «αποδέχθηκε» σιωπηρά και εμμέσως το χαρακτηρισμό του ανίκανου, αφού δεν τον αντίκρουσε αλλά δυστυχώς αποδείχθηκε εκ των πραγμάτων και επικίνδυνος!
Η ανεύθυνη συμπεριφορά που επέδειξε στο σοβαρό ζήτημα του ΧΥΤΑ αλλά και γενικότερα στη προγραμματική σύμβαση με τον Ενιαίο Σύνδεσμο τον καθιστούν επικίνδυνο τόσο για την Επιχείρηση όσο και για τη Δημόσια Υγεία!

Υ.Γ.1 Όσο για τη λαϊκίστικη προσέγγιση απλά δηλώνει την ποιότητα του ανδρός!

Υ.Γ.2 Τα νέα στοιχεία που προέκυψαν για ΔΕΥΑΧ και τις Νεροτσουλήθρες θα δημοσιοποιηθούν σύντομα!