Κρίσιμη χαρακτήρισε ο καθηγητής, κ.Τσελέντης την ερχόμενη εβδομάδα για ισχυρό σεισμό, ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται οι σεισμολόγοι μετά και τις δύο δονήσεις στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Β.Ευβοίας και Σκοπέλου. Ωστόσο, συνάδελφοι του καθηγητή σεισμολογίας εμφανίστηκαν επιφυλακτικοί ως προς τις δηλώσεις του και συνέστησαν ψυχραιμία… πάνω απ’ όλα.

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι Έλληνες σεισμολόγοι μετά τις δυο δονήσεις, 4 και 4,3 Ρίχτερ αντίστοιχα στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ βορείου Ευβοίας και Σκοπέλου.

Γιάννης Μπουροδήμος, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας ΚΙΝΑΛ - 2019

Σύμφωνα με τον καθηγητή σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Άκη Τσελέντη, η επόμενη εβδομάδα είναι πολύ κρίσιμη καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουμε ισχυρό σεισμό, συγκεκριμένα ο καθηγητής δήλωσε στη ΝΕΤ και στη Μαρία Σαράφογλου ότι: «Μας ανησυχούν αυτοί οι σεισμοί που έγιναν, γιατί βρίσκονται πολύ κοντά στο ρήγμα που είναι η προέκταση του ρήγματος της Ανατολίας. Υπήρχε και σήμα από την ομάδα ΒΑΝ που μιλούσε για κάποιο γεγονός στην περιοχή αυτή όπου είχαμε τις δυο δονήσεις».

Ο κ. Τσελέντης επισήμανε πως ο ενδεχόμενος σεισμός θα έχει επίκεντρο τον υποθαλάσσιο χώρο και πως αν γίνει μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 6 Ρίχτερ. «Η περιοχή μπορεί να δώσει σεισμό έως και 6 Ρίχτερ, είναι ένα γεγονός που το περιμένουμε».

Οι σεισμικές δονήσεις που έγιναν τα ξημερώματα έγιναν αισθητές στην Αττική, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές. Παράλληλα, από τα ξημερώματα έχουν γίνει δεκάδες μετασεισμοί όπου σύμφωνα με τους σεισμολόγους είναι φυσιολογικό και δείχνει την εξέλιξη του φαινομένου.

Ωστόσο, συνάδελφοι του κ.Τσελέντη (σεισμολόγοι), που έκαναν δηλώσεις σε τηλεοπτικές εκπομπές, εμφανίστηκαν συγκρατημένοι στην κινδυνολογία και συνέστησαν πάνω απο όλα ψυχραιμία, δείχνοντας να μην συμφωνούν και απόλυτα με τον κ.Τσελέντη και τις δηλώσεις του, που προκάλεσαν φόβο στους κατοίκους κυρίως της Βορείου Ευβοίας.

Απο την άλλη, αυτό που τονίστηκε είναι πως όλοι γνωρίζουν πως η χώρας μας είναι σεισμογενής περιοχή και οφείλουμε όλοι μας, ο καθένας χωριστά και το κράτος φυσικά, να λαμβάνουμε τα μέτρα μας, που έχουν να κάνουν με τις κατασκευές των σπιτιών μας, και των δημόσιων κτιρίων (=αυτό αφορά την πολιτεία….. άραγε πόσα σχολικά κτίρια και γενικά δημόσια κτίρια έχει εξετάσει για την στατικότητά τους;)

πηγή: Πρώτο Θέμα