Του έργου που επιτέλεσε ως πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας υπεραμύνθηκε απερχόμενος ο Λάμπρος Τέσκος, θέτοντας τον εαυτό του στην κρίση των συνδικαλιστών, κατά τις πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου. Παράλληλα δεν έλειψε και η έντονη κριτική κατά της κυβερνητικής πολιτικής στα εργασιακά θέματα.

Αναφερόμενος στη δράση και τις ενέργειες του Εργατικού Κέντρου κατά την τελευταία τριετία, τόνισε τη στήριξη που παρείχε αυτό στους δοκιμαζόμενους από την ανεργία και το κύμα απολύσεων εργαζόμενους των εργοστασίων που έκλεισαν καθώς και τη δυναμική συμμετοχή σε απεργίες και κινητοποιήσεις.
Μιλώντας συνολικά για τον φορέα που λέγεται Εργατικό Κέντρο Εύβοιας επεσήμανε ότι απολαμβάνει το σεβασμό και την εκτίμηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών, καθώς βρίσκεται πάντοτε αρωγός στα προβλήματα των εργαζομένων.
Μιλώντας για το έργο του δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη διαφωνία που είχε με τον πρόεδρο της Εργατικής Εστίας για τις παραλείψεις στο ανακαινισμένο κτίριο του Εργατικού Κέντρου, ενώ αναφέρθηκε και στην αδιαφορία που επιδεικνύεται για το αντίστοιχο κτήριο στο Αλιβέρι.
Παρουσιάζοντας το ανανεωμένο ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ ο Λάμπρος Τέσκος σημείωσε ότι η παράταξη απολαμβάνει τα τελευταία 25 χρόνια μια αξιοζήλευτη πλειοψηφία αυτοδυναμίας που είναι και ευθύνη, προσθέτοντας ότι δεν έχει «πατερούληδες» και κανείς δεν δίνει εντολές για το τι θα γίνει.
Τέλος, υπογράμμισε ότι δε σκοπεύει να χαριστεί σε κανέναν, αλλά αντιθέτως είναι έτοιμος να συνεχίσει την αγωνιστική πορεία μαζί με όλους τους συνεργάτες και συναδέλφους που, όπως είπε, έχουν κάνει τον συνδικαλισμό και την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων τρόπο ζωής, δουλεύοντας με όρεξη και μεράκι.

Μαζική συμμετοχή
Το ζωντάνευμα των εργατικών συνδικάτων για την ένταση του αγώνα ενάντια στις συνεχόμενες αντιλαϊκές επιθέσεις της Κυβέρνησης, έθεσε ως στόχο το μέλος του ΠΑΜΕ και υποψήφιος της παράταξης «Ταξική Ενότητα», Βαγγέλης Μαγκόπουλος.
Όπως διευκρίνισε κατά την εισήγησή του είναι ανάγκη να υπάρξει ενότητα και όραμα, ώστε να συνεχιστεί ανυποχώρητος ο αγώνας ενάντια σε όσους προσπαθούν να πείσουν τους εργαζόμενους ότι η κοινωνία που ζούμε είναι μονόδρομος.
Καλώντας σε ανυποχώρητη, αδιαπραγμάτευτη και ενωτική πάλη ο Βαγγέλης Μαγκόπουλος έκανε ευθέως λόγο για αντιπολιτευτική υποκρισία και παραμύθιασμα.
Παράλληλα ζητώντας την ψήφο των συναδέλφων του τόνισε ότι είναι ανάγκη να μπει ψηλά ο πήχης και να ενισχυθεί η προσπάθεια της ταξικής ενότητας ώστε να αντιμετωπιστούν τα ολοένα και αυξανόμενα εργασιακά προβλήματα.

Ενστάσεις ΔΑΚΕ
Ενστάσεις για τα τεκταινόμενα της προεδρίας Τέσκου στο Εργατικό Κέντρο κατέθεσε το μέλος της ΔΑΚΕ και υποψήφιος της Δημοκρατικής Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων, Αντώνης Θωμάς.
Σχολιάζοντας την ομιλία του απερχόμενου προέδρου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «τα είπε σαν άλλος Θανασάκης», προσθέτοντας ότι δεν αναφέρθηκε στην ουσία των θεμάτων.
Κρίνοντας τις δεσμεύσεις των ευβοέων βουλευτών για επίδοση των δεδουλευμένων στους απολυμένους του Μαντουδίου, τόνισε ότι η παράταξή του θα σταθεί μπροστάρης στο θέμα της ΔΑΡΙΓΚ, επιδιώκοντας να είναι ενωμένη σαν γροθιά. Τέλος, ανέφερε ότι το φετινό ψηφοδέλτιο θα είναι «στεναχωρημένο» γιατί απουσιάζει ο συνδικαλιστής Θωμάς Κατσίκης, καθώς βρέθηκε διπλοψηφία στις εκλογές του σωματείου.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Η ΠΑΣΚΕ έλαβε 62,20% των ψηφισάντων και εξέλεξε δέκα μέλη στο Δ.Σ τα οποία είναι:
Ελένη Αποστόλου, Γιάννης Γεροσταμούλος, Απόστολος Γκούμας, Κώστας Κουλουρίδης, Στέφανος Μπασινάς, Γεράσιμος Νικολάου, Τάσος Πρεβεζάνος, Δημήτρης Σταύρου, Λάμπρος Τέσκος, και Σπύρος Τσακλάνος.
Η Ταξική Ενότητα (ΠΑΜΕ) έλαβε 24,40% και τρεις έδρες. Εκλέγονται οι Γιώργος Αργύρης, Βαγγέλης Μαγκόπουλος, Κατερίνα Δημάκη.
Η ΔΑΚΕ έλαβε 13,4% και δύο έδρες. Εκλέγονται οι Αναστάσιος Ντελέκος και Αντώνης Θωμάς.