Ο κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, επισήμανε ότι το Υπουργείο είναι ανοικτό στο θέμα της ίδρυσης Πανεπιστημιακής Σχολής στη Χαλκίδα, που διεκδικεί η τοπική κοινωνία τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο μια τέτοια πρόταση μπορεί να υλοποιηθεί μόνο με φορέα το Πανεπιστήμιο Στερεάς, το οποίο θα έχει κονδύλια από το Δ΄ΚΠΣ.

Ο Υπουργός Παιδείας, Ευριπίδης Στυλιανίδης βρέθηκε στη Χαλκίδα το Σάββατο, όπου είχε συναντήσεις με τις τοπικές αρχές και τους Προϊστάμενους των Διευθύνσεων Εκαπίδευσης του Νομού και την ηγεσία του ΤΕΙ Ψαχνών. Επιπλέον, ο κ.Στυλιανίδης επισκέφτηκε σχολεία της Εύβοιας, ενώ εγκαινίασε το νέο κτίριο του 25ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας. Παρόντες στις συναντήσεις αυτές ήταν και οι τρεις βουλευτές Εύβοιας της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Υπουργός Παιδείας συναντήθηκε και με τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων Νέων των Δήμων της Εύβοιας, στο Δημαρχείο Χαλκίδας, όπου συζήτησε μαζί τους θέματα που αφορούν στην παιδεία γενικά και προβλήματα των σχολείων του νομού, για τα οποία τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του δεσμεύτηκαν να εξετάσουν. Ο κ. Στυλιανίδης απο την πλευρά του ενημέρωσε τους νέους για τις πρωτοβουλίες που παίρνει η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς στον τομέα της κοινωνικής ευαισθησίας, της πολιτικής συμμετοχής και της νεανικής επιχειρηματικότητας και το Υπ. Παιδείας, με κοινό στόχο «τα φρέσκα ακούσματα», τα οποία θα προσδιορίσουν και τις αποφάσεις τους, ώστε αυτές να αναταποκρίνονται στις ανάγκες τις νέας γενιάς. Μάλιστα, ο Υπουργός κάλεσε όλους τους νέους να αναλάβουν δράσεις και να προβληματιστούν για ό,τι απασχολεί το παρόν και το μέλλον τους, πραγματοποιώντας δραστηριότητες, που θα αναδείξουν τις πραγματικές ανάγκες τους. Άλλωστε, δεσμεύτηκε πως το Υπουργείο είναι διατεθημένο να χρηματοδοτήσει τέτοιες δράσεις.

Απο κεί και πέρα, αξίζει να σημειωθεί, ότι στο τραπέζι μπήκε το θέμα της ίδρυσης της Πανεπιστημιακής Σχολής στη Χαλκίδα, που διεκδικεί η τοπική κοινωνία τα τελευταία χρόνια. Ο Υπουργός Παιδείας επισήμανε ότι το Υπουργείο είναι ανοικτό σε μια τέτοια πρόταση. Ωστόσο αυτή μπορεί να υλοποιηθεί μόνο με φορέα το Πανεπιστήμιο Στερεάς, το οποίο θα έχει κονδύλια απο το Δ΄ΚΠΣ σε αντίθεση με το Πανεπιστήμιο Πειραιά. Παρ’ όλα αυτά θα πρέπει να έχει ξεκαθαρίσει το θέμα του οικοπέδου και αν μπορεί να στεγαστεί Σχολή στο κτίριο «Δημόκριτου» και να εκπονηθεί μια μελέτη βιωσιμότητας. Εφόσον λοιπόν, μετά απο αυτά το ΣΑΠΕ δώσει την έγκρισή του το Υπουργείο δεν θα έχει κανένα λόγο να αρνηθεί την ίδρυση Πανεπιστημιακής Σχολής στη Χαλκίδα.