Τη διαφωνία τους με τη θέση του Νομάρχη Ευβοίας Θανάση Μπουραντά για το θέμα της επιβολής νέων διοδίων στο Νομό, εξέφρασαν κύκλοι προσκείμενοι στον βουλευτή και πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Βασίλη Κεδίκογλου.

Με σχετικό δελτίο τύπου που απέστειλαν στην εφημερίδα μας απαντούν σε ανακοίνωση του Νομάρχη για το θέμα των διοδίων, επισημαίνοντας ουσιαστικά ότι κανείς δεν μπορεί να απαιτεί την κατασκευή νέων δρόμων αν δεν είναι διατεθειμένος να καταβάλει το αντίτιμο των διοδίων.
Η ανακοίνωση που καταφέρεται έντονα εναντίον του Νομάρχη αναφέρει τα εξής: «Ευβοϊκοί κύκλοι προσκείμενοι στην πολιτική θέση, ότι ο οδικός άξονας της Εύβοιας Βορρά – Νότου είναι προϋπόθεση για την οποιαδήποτε ανάπτυξη του Νομού – πολιτική, οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική – αντικρύζοντες ξέσπασμα του Νομάρχη Εύβοιας, παρατηρούν.
Στο πρώτο γράμμα προς τον κ. Κεδίκογλου, που δημοσιεύτηκε στον Τύπο σχετικά με το θέμα των διοδίων, ο κ. Νομάρχης έγραφε: «Η πρόταση που κατατέθηκε από εσάς (κ. Κεδίκογλου) είναι ενδιαφέρουσα και προσωπικά δεν έχω καμία αντίρρηση να συζητηθεί και κάτω από κάποιες προϋποθέσεις να συμφωνήσουμε όλοι.
Νομίζω όμως ότι θα είχε περισσότερο ενδιαφέρον για τους Ευβοείς να συσταθεί Τοπικός Συνδυασμός Παραχώρησης με στόχο να κατασκευαστεί ο βασικός άξονας Κύμη – Λέπουρα – Χαλκίδα – Ιστιαία.
Στον συνδυασμό βεβαίως θα πρέπει να συμμετέχει και το Σχηματάρι – Χαλκίδα για την υποστήριξη της κατασκευής του βασικού άξονα.
Σε μια τέτοια περίπτωση οι Ευβοείς θα μπορούσαν να καταβάλουν ικανό ποσό διοδίων, αφού γνωρίζουν ότι έτσι θα αποκτήσουν επιτέλους βασικό οδικό άξονα». Αυτά τα διόδια που θα τοποθετούνταν; Στην Καπερναούμ, στην Ιεριχώ ή στο Νομό Ευβοίας;
Πηγαίνει κάποιος Ρουμελιώτης (Φθιωτιδεύς) από τη Λάριμνα προς τη Λαμία Δομοκό χωρίς να καταβάλει διόδια; Διασχίζει κάποιος το Νομό Αρκαδίας ή Αχαΐας χωρίς να καταβάλει διόδια; Διήλθε κάποιος τη σήραγγα του Αρτεμισίου στο Νομό Αρκαδίας χωρίς διόδια;
Διαμαρτυρήθηκαν ποτέ πολίτες, υπήρξε κανένα κίνημα κατά των διοδίων; ΟΧΙ.
Διότι η τοποθέτηση διοδίων συνδυάζεται με αύξηση της κυκλοφορίας μέσω αυτών και η αύξηση της κυκλοφορίας αυξάνει το εισόδημα του τόπου.
Υπάρχει στη χώρα μας αλλά και στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης σύγχρονος αυτοκινητόδρομος φαρδύτερος ή στενότερος που να διαπερνάται χωρίς καταβολή διοδίων; Συνεπώς τι μας λέγει η αγαπητή Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση;
Θεωρούσαμε βαριά τη διατυπωθείσα ρήση, ότι η Ν.Α. πάσχει από πνευματική και πολιτική ένδεια, τώρα όμως τη βρίσκουμε ίσως ελαφρά! Αποδεικνύεται ότι η Ν.Α. Εύβοιας δεν είναι μόνον πνευματικά και πολιτικά ενδεής αλλά και Α.Π.Α.Ε.».
Οι συντάκτες του δελτίου τύπου που αξίζει να σημειωθεί ότι έχει σταλεί από το fax του γραφείου του κ. Κεδίκογλου, υποσημειώνουν ότι με το αρκτικόλεξο ΑΠΑΕ εννοούν άνευ πτυχίου, άνευ ειδικότητος, κατάλληλοι μόνον για βοηθητικές και δευτερεύουσες δουλειές.

Γιάννης Μπουροδήμος, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας ΚΙΝΑΛ - 2019