Ο Δήμαρχος Κηρέως, Πρόδρομος Ενωτιάδης δίνει τη δική του απάντηση στα σχόλια περί ορισμού του Γιάννη Κανελλόπουλου στη θέση αντιδημάρχου.


«Κύριε Μουρτοπάλλα
 
Με αφορμή το πρόσφατο δημοσίευμα του Kireas org «βάλανε το λύκο να….» αναφορικά με την επιλογή του Γιάννη Κανελλόπουλου ως Αντιδημάρχου Κηρέως, διαπιστώνω με λύπη ότι μέσω της έγκριτης ιστοσελίδας σας γίνεται επίθεση και προσπάθεια σπίλωσης της Δημοτικής Αρχής με απώτερο στόχο το πρόσωπό μου.
 
Φαίνεται ότι ο συντάκτης του κειμένου δεν έχει ακόμη αποδεχθεί την ετυμηγορία των εκλογών του 2006 όταν οι δημότες μας με εξέλεξαν Δήμαρχο Κηρέως και γύρισαν σελίδα στην περιοχή. Κατανοώ την απογοήτευσή του και αντιλαμβάνομαι την προσπάθειά του να με πλήξει και να με διαβάλει. Αν όμως τον γοητεύει η πολιτική ας το κάνει ξεκάθαρα, δεν χρειάζεται να κρύβεται πίσω από την ανωνυμία του και την σκέπη ενός σοβαρού Συλλόγου.
 
Είμαι σίγουρος ότι οι ενέργειές του δεν εκφράζουν τα εκλεγμένα όργανα του Συλλόγου. Όμως, επειδή δεν έχει γνωστοποιηθεί η σύνθεση του Διοικητικού σας Συμβουλίου, ούτε επίσης είναι γνωστοί οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας, στους οποίους θα κατέθετα τη διαμαρτυρία μου, πολύ δε περισσότερο ο συντάκτης σας δεν έχει το θάρρος της επώνυμης κριτικής, σας παρακαλώ να του μεταφέρετε τα εξής:
 
1. Οι δημότες και οι κάτοικοι του Δήμου Κηρέως είναι πολίτες με προσωπικότητα και αξιοπρέπεια και όχι «πρόβατα» όπως προσβλητικά υπονοεί. Ενδεχομένως αυτές οι απόψεις να αποτελούν κατάλοιπα της περιόδου αυτών που θαυμάζει και κάποτε αυτοχαρακτηρίζονταν «άρχοντες της περιοχής».
2. Ο Γιάννης Κανελλόπουλος εξέφρασε τις απόψεις του για τη σχέση της βιομηχανίας με την οικονομία μιας περιοχής. Ούτε το λιθάνθρακα, ούτε τη μόλυνση υπερασπίστηκε. Την αγωνία του για την ανεργία και την ερήμωση της περιοχής μας κατέθεσε. Αυτά τα γνωρίζει ο συντάκτης σας, όμως προσπαθεί με προσβλητικό τρόπο να πλήξει αυτόν και τη Δημοτική Αρχή. Ούτε «λύκος» είναι ο κ. Κανελλόπουλος όπως τον θέλει ο επικριτής του. Είναι οικογενειάρχης, πατέρας τεσσάρων παιδιών, επιτυχημένος επαγγελματίας, εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος για δυο τετραετίες που ζει και δραστηριοποιείται στον τόπο μας. Πληροφορήστε λοιπόν το συντάκτη σας, ότι η προστασία του περιβάλλοντος και αφορά και ενδιαφέρει τον κ. Κανελλόπουλο. Βεβαίως δεν διαθέτει το πιστοποιητικό περιβαλλοντικής ευαισθησίας που μοιράζει ο συντάκτης σας, διαθέτει όμως και την ευαισθησία και την ευθύνη έναντι της υγείας, του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των παιδιών και των οικείων του, των δημοτών και συμπολιτών μας που υπηρετεί, όλων εμάς που ζούμε στο Δήμο Κηρέως.
3. Βασική αρχή της Δημοκρατίας και ουσιαστικό στοιχείο λειτουργίας αυτής της Δημοτικής Αρχής είναι ο σεβασμός και η προστασία της ελεύθερης άποψης. Ως Δήμος όμως εκφραζόμαστε Συλλογικά και Ενιαία μέσω των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δημάρχου. Με αυτόν τον τρόπο λειτουργούμε. Με αυτόν τον τρόπο δώσαμε και κερδίσαμε μάχες.
4. Ως Δημοτική Αρχή, ούτε μοιραζόμαστε, ούτε διαπραγματευόμαστε με κανέναν την άσκηση διοίκησης, παρά μόνο με τους δημότες μας μέσω των συλλογικών διαδικασιών που εφαρμόζουμε. Πολύ περισσότερο δεν εκβιαζόμαστε. Αν ο συντάκτης σας επιθυμεί μερίδιο διοίκησης, οι δημοτικές εκλογές είναι μπροστά μας, ας βγει δημόσια να διεκδικήσει την ψήφο των συμπολιτών μας.
5. Ως Δήμος Κηρέως ούτε μονοπωλούμε, ούτε και παραχωρούμε σε κανέναν την αποκλειστικότητα της περιβαλλοντικής ευαισθησίας. Εξηγείστε στον συντάκτη σας ότι αυταπατάται αν νομίζει ότι αγωνιά για την υγεία των κατοίκων περισσότερο απ’ ότι οι ίδιοι. Γιατί όλοι εμείς ζούμε στην περιοχή, εργαζόμαστε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας εδώ. Αγαπάμε την υγεία μας και τον τόπο μας όσο όλοι οι συμπολίτες μας, με τους οποίους δώσαμε μαζί νικηφόρους αγώνες κατά του λιθάνθρακα και πάλι μαζί δίνουμε καθημερινά τον αγώνα για τη ζωή και την πρόοδο της περιοχής μας.
 
Γνωρίζω ότι όσο πλησιάζουν οι εκλογές θα γίνομαι στόχος τέτοιων επιθέσεων. Ας είναι τουλάχιστον έντιμες, καθαρές και αξιοπρεπείς όπως αρμόζει σε πολιτισμένες κοινωνίες.
 
Σας παρακαλώ και σας ζητώ να προστατέψετε το Σύλλογο από μεμονωμένες και απερίσκεπτες ενέργειες που μόνο ζημιά κάνουν. Μην επιτρέψετε την πολιτική αντιπαράθεση μέσω του Συλλόγου. Η ενότητα όλων μας ήταν και είναι η εγγύηση της δύναμης και των πετυχημένων αγώνων μας. Ας μην διασαλευτεί».

 

Το δημοσιέυμα στο οποίο απαντάει ο Δήμαρχος Κηρέως, έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα: www.kireas.org