Ο Θανάσης Ζεμπίλης απαντάει στον Δ.Αναγνωστάκη για τη φωτιά στο ΧΥΤΑ και όσα κατήγγειλε περί ανικανότητας:

Η φωτιά στο ΧΥΤΑ κατασβέστηκε το βράδυ της Κυριακής (25/4) και σήμερα (Δευτέρα) αντιμετωπίστηκαν και οι τελευταίες εστίες εκπομπής καπνού.
Τέτοιου είδους φαινόμενα συμβαίνουν σε ΧΥΤΑ που κατασκευάστηκαν, χωρίς να μελετηθεί και να προβλεφθεί σύστημα πυρασφάλειας, όπως στο ΧΥΤΑ κεντρικής Εύβοιας.
Κατά το έτος 2006, που λειτούργησε για πρώτη φορά ο ΧΥΤΑ, ο Νομάρχης Εύβοιας είχε διαπιστώσει και επισημάνει την πλημμελή του λειτουργία.
Έκτοτε έγινε σημαντική προσπάθεια για τη βελτίωση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ, που είχε ως αποτέλεσμα να επιμηκύνει τη διάρκειά του.
Καθημερινά καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την εύρυθμη λειτουργία του ΧΥΤΑ, παρά τις αντιξοότητες που προκάλεσε η εμπλοκή του Ελεγκτικού Συνεδρίου στα χρηματικά εντάλματα των ΟΤΑ – μελών του ΕΣΔΑΔΚΕ (για τη διαχείριση του ΧΥΤΑ) προς τη ΔΕΥΑΧ, που υπερβαίνουν σήμερα το ποσό των 2.000.000 €.
Παρά τη προσπάθεια ορισμένων να δημιουργήσουν ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα στη λειτουργία της ΔΕΥΑΧ, με παρασκηνιακές ενέργειες και μεθοδεύσεις.
Τέλος, ο χαρακτηρισμός του επικίνδυνου δεν αρμόζει σ’ αυτούς που κατά τη διαχείριση της κρίσης είναι παρόντες και καταβάλλουν νυχθημερόν κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια, αλλά σ’ εκείνους που κατά την περίοδο της κατάληψης του Δημαρχιακού μεγάρου και του εργοταξίου, απουσίαζαν από την πόλη, σε ταξίδια στη Λυών της Γαλλίας!
Αυτά προς το παρόν, αλλά για το συγκεκριμένο θέμα θα επανέλθουμε!

Γιάννης Μπουροδήμος, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας ΚΙΝΑΛ - 2019