Επιστολή της Αλέκας Παπαρήγα προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει καμιά προσπάθεια της κυβέρνησης να σπείρει τον αποπροσανατολισμό, την ψευδαίσθηση και τη σύγχυση στο λαό, σχετικά με τα νέα βάρβαρα μέτρα που προωθεί στο Ασφαλιστικό και αλλού. Γι’ αυτό και η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, με επιστολή της προς τον υπουργό Εργασίας, απέρριψε την πρόσκληση που ο τελευταίος απηύθυνε με επιστολή του σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, ζητώντας να τους ενημερώσει σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις, σχετικά με τις προωθούμενες νομοθετικές αλλαγές στο Ασφαλιστικό. Στην απαντητική της επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η Αλέκα Παπαρήγα σημειώνει:

Γιάννης Μπουροδήμος, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας ΚΙΝΑΛ - 2019

«Κύριε υπουργέ,

Στην πρόσκληση που απευθύνετε σε εμένα ως εκπρόσωπο του ΚΚΕ για συνάντηση μαζί σας, προκειμένου να συζητήσουμε ζητήματα της αρμοδιότητάς σας, απαντώ αρνητικά.

Η άρνησή μας οφείλεται στο γεγονός ότι είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η συνάντηση δεν μπορεί να προσφέρει ενημέρωση, γιατί είναι γνωστό τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση με πρόσχημα τα ελλείμματα και το χρέος, προκειμένου να προχωρήσουν τα πιο βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που έχουμε γνωρίσει τα τελευταία χρόνια.

Η δοσολογία ανάμεσα στα αντιλαϊκά μέτρα μπορεί να βρίσκεται σε διαδικασία προβληματισμού, κάτι όμως που δεν αλλάζει την κατάσταση. Ο πρωθυπουργός την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή ξεκαθάρισε ότι θα παρθούν νέα μη δημοφιλή μέτρα, δηλαδή μη δημοφιλή για το λαό, που τα θεωρεί αναγκαία. Καθαρά άφησε να εννοηθεί ότι θα αφαιρεθούν εναπομείνασες κατακτήσεις των εργαζομένων που παλαιότερα είχαν παραχωρηθεί και σταδιακά είχαν αποδυναμωθεί ή καταργηθεί πολλές από αυτές από τις προηγούμενες κυβερνήσεις της 10ετίας ’90 και 2000.

Εμείς επανειλημμένα έχουμε καταθέσει όχι μόνο θέσεις και εκτιμήσεις αλλά και συγκεκριμένο πλαίσιο κατεύθυνσης και στόχους πάλης για το σύνολο των προβλημάτων που αφορούν τους εργαζόμενους, τις οποίες είμαστε βέβαιοι ότι τις γνωρίζετε πολύ καλά. Μέσα και έξω από τη Βουλή εργαζόμαστε με τέτοιο τρόπο, που αντικειμενικά γίνεται διάλογος και αντίλογος, αφού δεν περιοριζόμαστε σε ένα τυπικό ΟΧΙ.

Επιτρέψατέ μου να υποστηρίξω ότι ο διάλογος και η διαβούλευση έχουν εξελιχθεί σε μια καθαρά διακοσμητική διαδικασία, τουλάχιστον με βάση τη δική μας πείρα και τις θέσεις, σε μια διαδικασία που επιδιώκει να κρατήσει το λαό σε αναμονή, καλλιεργεί στο λαό άσκοπη και κυρίως επικίνδυνη αναμονή. Στο «διάλογο» και μάλιστα σε συνθήκες κρίσης μπορεί να προσφέρουν μόνο εκείνα τα κόμματα που έχουν στρατηγική συναντίληψη με την κυβέρνηση ή διαφορές και ανταγωνισμούς δευτερεύουσας σημασίας.

Επομένως, μια συνάντηση σήμερα μόνο αποπροσανατολισμό, ψευδαίσθηση και σύγχυση μπορεί να προκαλέσει, πολύ περισσότερο που εμείς έχουμε πει καθαρά στο λαό ότι αυτή η ώρα είναι ώρα μαζικής οργανωμένης δράσης.

Επιπλέον, μας προκαλεί αγανάκτηση το γεγονός ότι ορισμένα κυβερνητικά στελέχη, και μάλιστα ο κύριος αντιπρόεδρος, δεν παραλείπει να συκοφαντεί τη στάση του ΚΚΕ, αναφερόμενος σε μετωπική συνεργασία με τη ΝΔ, με την οποία είναι πασίγνωστο ότι μας χωρίζει χάσμα ιδεολογίας, πολιτικής, στρατηγικής και τακτικής. Δεν μας ενοχλεί καθόλου η πολεμική απέναντι στις θέσεις μας, άλλωστε και εμείς ασκούμε πολεμική κριτική τόσο απέναντι στη σημερινή κυβέρνηση όσο και στην προηγούμενη. Αλλο πράγμα η σκληρή πολιτική αντιπαράθεση και άλλο πράγμα η καταφυγή στη συκοφαντία. Μια τέτοια αντιμετώπιση μας οδηγεί να δίνουμε και εμείς με τον τρόπο που επιλέγουμε τη δική μας απάντηση.»