Απλήρωτοι παραμένουν από την αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς 2009 – 2010, οι έκτακτοι εκπαιδευτικοί του ΤΕΙ Χαλκίδας, αναφέρουν σε ερώτησή τους προς την Υπουργό Παιδείας βουλευτές του ΚΚΕ. Συγκεκριμένα:  

Μάλιστα οι μισθοί του 2009 αν και δεν έχουν καταβληθεί περιλαμβάνονται στις βεβαιώσεις που έχουν παραλάβει από το ΤΕΙ Χαλκίδας για τη φορολογική δήλωση.
Η κατάσταση αυτή με τους έκτακτους εκπαιδευτικούς εντοπίζεται συνολικά σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Πρόκειται για εργασιακή ομηρία. Οι έκτακτοι εκπαιδευτικοί που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, καλύπτουν τις ανάγκες του ΤΕΙ, μένουν απλήρωτοι και το καλοκαίρι άνεργοι και επιπλέον φορολογούνται για χρήματα που δεν τους έχουν καταβληθεί. Επιπλέον υποβαθμίζεται το περιεχόμενο και η λειτουργία του ΤΕΙ, χτυπιούνται θεμελιακά εργασιακά δικαιώματα.
Το ΚΚΕ καταδικάζει την πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που χρόνια τώρα προωθούν τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις των κατευθύνσεων της Μπολώνια και της στρατηγικής των επιχειρήσεων.

Γιάννης Μπουροδήμος, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας ΚΙΝΑΛ - 2019

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. υπουργός:
1. Τι μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε άμεσα να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους έκτακτους εκπαιδευτικούς του ΤΕΙ Χαλκίδας.
2. Σκοπεύει η κυβέρνηση να προχωρήσει σε κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων εκπαιδευτικών. Παράλληλα να προχωρήσει στη κάλυψη όλων των αναγκών με θέσεις μόνιμης, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης;