Παράλληλα με τις καταγγελίες για χρηματισμό Αστυνομικών της Ασφάλειας Χαλκίδας, προκειμένου να μην κάνουν έλεγχο σε καταστήματα με φρουτάκια, οι οποίες καταγγελίες αποδείχτηκαν …» πατάτα», μια νέα επιχείρηση αποπροσανατολισμού και διάλυσης της Ασφάλειας Χαλκίδας βρίσκεται σε εξέλιξη. Δράστες και αυτή τη φορά, οι γνωστοί -άγνωστοι, ανώνυμοι καταγγέλοντες, οι οποίοι συνηθίζουν να «βάζουν στην πρίζα» τους «Αδιάφθορους» με ανώνυμες επιστολές.

Την ώρα που οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να αντιδράσουν στις καταγγελίες για τα φρουτάκια, έφτανε στους «Αδιάφθορους» μια ακόμη ανώνυμη επιστολή, σύμφωνα με την οποία, αστυνομικοί της Ασφάλειας Χαλκίδας «τα παίρνουν» από εμπόρους ναρκωτικών, προκειμένου να μην τους φέρνουν εμπόδια στην δράση τους.
Η καταγγελία μιλούσε για συγκεκριμένους αστυνομικούς, οι οποίοι υπηρετούν στην Ασφάλεια Χαλκίδας, και έχουν επιδείξει κατά καιρούς αξιοζήλευτη τόλμη και έντονη δραστηριότητα στον τομέα της καταπολέμησης των ναρκωτικών.
Παρά το γεγονός ότι η καταγγελία ήταν ανώνυμη, όπως είχε γίνει και στον παρελθόν με την επιχείρηση «ξήλωμα» του Βαγγέλη Κυλάφα, οι «Αδιάφθοροι» αποφάσισαν να την ερευνήσουν για μια ακόμη φορά.
Αποτέλεσμα ήταν να εγκατασταθούν για μια εβδομάδα άνδρες του σώματος των αδιάφθορων στην Ασφάλεια Χαλκίδας και να ψάχνουν επιμόνως προκειμένου να βρουν στοιχεία που να στηρίζουν τις καταγγελίες των ανώνυμων.
Παρά τις έρευνες, και σύμφωνα με τα στοιχεία του ρεπορτάζ, δεν βρήκαν τίποτε το μεμπτό, με αποτέλεσμα, την περ. Παρασκευή, ν» αποχωρήσουν για την Αθήνα.
Η υπόθεση βέβαια θα έχει συνέχεια, αφού αναμένεται το πόρισμα της έρευνας, το οποίο πιθανολογείται ότι θα θέσει και αυτές τις καταγγελίες στο αρχείο.
Ωστόσο, το θέμα είναι πλέον πολύ σοβαρό και παίρνει διαστάσεις μάστιγας για την Αστυνομία.
Η υπόθεση σχετίζεται και με την περίπτωση του Βαγγέλη Κυλάφα, σε βάρος του οποίου έγιναν αρχικά σοβαρές καταγγελίες και μέχρι να εκδοθεί το αθωωτικό πόρισμα, ο πρώην Αστυνομικός Διευθυντής Εύβοιας είχε ξηλωθεί από την θέση του.
Το ξήλωμα Κυλάφα δημιούργησε αναταραχή στην Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας, σκόρπισε αναταραχή στις τάξεις των αστυνομικών, καθώς επίσης απογοήτευση και ανησυχία, με αποτέλεσμα οι παράνομοι να βρουν την ευκαιρία να δράσουν ευκολότερα.
Ακριβώς το ίδιο επαναλαμβάνεται και τώρα, καθώς επιχειρείται να ριχτεί λάσπη σε ότι καλύτερο διαθέτει η Ασφάλεια Χαλκίδας από πλευράς έμψυχου δυναμικού, με αποτέλεσμα, σύμφωνα πάντα με το σκεπτικό των παρανόμων, ν» ατονήσει η δράση των αστυνομικών και να ενταθεί η δράση των εμπόρων ναρκωτικών, οι οποίοι δρουν στο νομό.
Δεν είναι τυχαίο επίσης το γεγονός ότι, οι καταγγελίες ήρθαν συντονισμένα, η μεν πρώτη για τα φρουτάκια που έγινε σε Αθηναϊκό τηλεοπτικό σταθμό, η μεν δεύτερη, την ίδια χρονική στιγμή, για δήθεν χρηματισμό αστυνομικών από εμπόρους ναρκωτικών.
Εκτιμάται ότι ο συνδυασμός της λάσπης, θα επιφέρει καίριο πλήγμα στην ομαλή λειτουργία της Ασφάλειας, με αποτέλεσμα να γίνει ευκολότερη η δουλειά των παρανόμων.
Προκειμένου μάλιστα να τεθεί το θέμα στην σωστή του διάσταση, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι, ούτε είμαστε υπέρμαχοι των αστυνομικών, ούτε πιστεύουμε ότι όλοι οι αστυνομικοί είναι «άγιοι».
Θεωρούμε ωστόσο ότι, στην περίπτωση που κάποιος έχει πληροφορίες για χρηματισμό αστυνομικών, ενημερώνει τους «Αδιάφθορους», δίνει στοιχεία, και εκείνοι με την σειρά τους αρχίζουν παρακολούθηση, ώστε σε κάποια στιγμή να πιαστούν οι δράστες της όποιας συναλλαγής.
Ακριβώς έτσι λειτουργούσε ο Βαγγέλης Κυλάφας, ο οποίος είχε αποκαλύψει αρκετές περιπτώσεις διαφθοράς στην Αστυνομική Διεύθυνση.
Στην συνέχεια όμως, ο ίδιος έπεσε θύμα ανώνυμων επιστολογράφων και έχασε τη θέση του, ενώ το ίδιο γίνεται τώρα και εναντίον εκείνων οι οποίοι «μπαίνουν στο ρουθούνι» των κυκλωμάτων εμπορίας ναρκωτικών στην Εύβοια, και σίγουρα είναι πολλοί.
Πιστεύουμε ότι πρέπει επιτέλους το θέμα να ρυθμιστεί και ο τρόπος λειτουργίας των μηχανισμών εσωτερικής κάθαρσης της Αστυνομίας ν» αλλάξει.
Οι καταγγελίες πρέπει να ερευνώνται, είτε είναι ανώνυμες είτε επώνυμες, όχι όμως με την μέθοδο της αναστάτωσης και της πρόκλησης αναταραχής, αλλά ήρεμα και διακριτικά, όπως αρμόζει στις διωκτικές αρχές, ώστε το αποτέλεσμα να είναι θετικό, εναντίον των παρανόμων και όχι υπέρ τους, όπως συμβαίνει σήμερα.

Γιάννης Μπουροδήμος, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας ΚΙΝΑΛ - 2019