Συναντήσεις – Απολογισμοί και εκδηλώσεις προγραμματίζει ο Δημήτρης Αναγνωστάκης και η παράταξή του, δύο χρόνια μετά τις δημοτικές εκλογές.

Ήδη, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008 στα γραφεία του συνδυασμού, η κοινή συνεδρίαση της Δημοτικής Ομάδας και της Γραμματείας της Δημοτικής Παράταξης «ΧΑΛΚΙΔΑ – ΟΡΑΜΑ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ».

Τα θέματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση ήταν:

1. Δύο χρόνια μετά τις δημοτικές εκλογές.
2. Απολογισμός δράσης της Δημοτικής Ομάδας.
3. Προγραμματισμός για το επόμενο διάστημα.

  Ύστερα από διεξοδική συζήτηση των μελών της παράταξης και ασκώντας κριτική για την πρώτη διετία, επισημάνθηκαν και τονίστηκαν ιδιαίτερα:

Η αδυναμία της δημοτικής αρχής να αντιμετωπίσει με αποτελεσματικότητα τα ζητήματα της καθημερινότητας, γεγονός που έχει εντοπίσει το σύνολο των συμπολιτών μας και  του τοπικού τύπου.
Η παντελής απουσία έργων, εκτός εκείνων που βρίσκονται σε εξέλιξη και είχαν συμβασιοποιηθεί  στην προηγούμενη δημοτική περίοδο.
Η έλλειψη σχεδίου και πρωτοβουλιών από την πλευρά της δημοτικής αρχής, για θέματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη, την τοπική οικονομία, το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής, την κοινωνική αλληλεγγύη.
– Τέλος η κοινή πεποίθηση-που μέρα με τη μέρα ενισχύεται όλο και περισσότερο- πως η δημοτική αρχή μετατράπηκε σε παθητικό παρατηρητή  ή στην καλύτερη περίπτωση σε απλό διαχειριστή των δημοτικών πραγμάτων.

  Στη συνέχεια αξιολογήθηκε η δράση της δημοτικής ομάδας, εντός και εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου, οι επιμέρους πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν και οι προτάσεις που κατατέθηκαν, για ζητήματα που απασχόλησαν και απασχολούν τους Χαλκιδέους πολίτες.

Ιδιαίτερα θετικά αξιολογήθηκαν: 

Α) Η σοβαρή, υπεύθυνη και χωρίς υπερβολές ή λαϊκισμούς αντιπολιτευτική στάση της δημοτικής ομάδας στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.
Β) Η ανάληψη της πρωτοβουλίας να συζητηθεί το θέμα του «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ» στο Δημοτικό Συμβούλιο και η θετική απόφασή του.
Γ) Η στήριξη των εργαζομένων της πόλης που αντιμετώπισαν ή αντιμετωπίζουν εργασιακά προβλήματα
Δ) Η ανελλιπής λειτουργία της Γραμματείας της Παράταξης και η επικοινωνία με φορείς και κοινωνικούς εταίρους για κοινή δράση και αντιμετώπιση θεμάτων που απασχολούν την πόλη και το νομό μας.

 Σύμφωνα με την ανακοίνωση του επικεφαλής του Συνδυασμού «Χαλκίδα – Όραμα – Δημιουργία», Δημήτρη Αναγνωστάκη, προγραμματίζονται για το επόμενο διάστημα οι παρακάτω δράσεις:

1. Ολομέλεια του ψηφοδελτίου και της συντονιστικής επιτροπής τη Δευτέρα 29-9-08 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.
2. Πραγματοποίηση πολιτικής εκδήλωσης στο θέατρο Παπαδημητρίου την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου με θέμα :
« Η Χαλκίδα  του σήμερα και του αύριο. Οι πολίτες συμμετέχουν, κρίνουν, αξιολογούν  και προτείνουν».