Κρατούμενος που μεταφερόταν από τις φυλακές Χαλκίδας στην Αθήνα, προκειμένου να παραστεί σε δίκη, επιχείρησε ν’ αποδράσει στην εθνική οδό και ακολούθησε πραγματική μάχη με άγριο κυνηγητό και πυροβολισμούς.
Τελικά οι άνδρες του Α.Τ Χαλκίδας, κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν, και ο δράστης μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ Κηφισιάς τραυματισμένος από σφαίρα.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 10:10 το πρωί της Πέμπτης, 24 Νοεμβρίου, στο 14ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος του «Λαϊνόπουλου».
Νωρίτερα, δύο άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας, ξεκίνησαν με υπηρεσιακό τζιπ από τις φυλακές Χαλκίδας, προκειμένου να μεταφέρουν στα δικαστήρια της Αθήνας, δύο κρατούμενους.
Ο ένας ήταν ο Γιάννης Αποστολόπουλος του Νικολάου, 33 χρονών, γνωστός και ως «Ρίνγκο», που εκτίει ποινή κάθειρξης 18 χρόνων και 8 μηνών, κατηγορούμενος για ληστείες και σύσταση συμμορίας.
Ο δεύτερος κρατούμενος, ο οποίος δεν έχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση, ήταν ο Γιώργος Πλατσάκης του Δημητρίου, 43 χρονών.
Το παράδοξο είναι ότι, όταν οι δύο αστυνομικοί (Δημήτρης Πίσχινας, 39χρονών και Νίκος Μαγκανιάρης 39 χρονών επίσης) παρέλαβαν από τις φυλακές τον Γιάννη Αποστολόπουλο, ο «Ρίνγκο» προχωρούσε με πατερίτσες, ενώ το χέρι του ήταν δεμένο με γάζες.

Γιάννης Μπουροδήμος, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας ΚΙΝΑΛ - 2019

Η στιγμή της απόδρασης
Φτάνοντας το υπηρεσιακό όχημα στην είσοδο της Αθήνας, ακινητοποιήθηκε στο μποτιλιάρισμα που υπάρχει συνήθως στο συγκεκριμένο σημείο.
Σε κάποια στιγμή, ο Αποστολόπουλος, που μέχρι τότε φαινόταν ανήμπορος, πέταξε τις πατερίτσες, άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου και άρχισε να τρέχει προς την ελευθερία.
Ο Νίκος Μαγκανιάρης τον ακολούθησε έξω από το όχημα, και τον είδε να πηδάει τη μάντρα μιας βιομηχανικής μονάδας, ύψους 1,8 μέτρων, προκειμένου να εξαφανιστεί.
Χωρίς να χάσει την ψυχραιμία του, ο Αστυνομικός, έριξε τρεις προειδοποιητικές βολές στον αέρα, καλώντας παράλληλα τον Γιάννη Αποστολόπουλο να παραδοθεί.
Βλέποντας ότι ο κρατούμενος δεν έχει σκοπό να το κάνει, ο Νίκος Μαγκανιάρης σήκωσε το υπηρεσιακό του περίστροφο, και με εξαιρετική ψυχραιμία πυροβόλησε τον κρατούμενο στον γλουτό, προκειμένου να μην του προξενήσει σοβαρά τραύματα.
Ο Γιάννης Αποστολόπουλος έπεσε στο έδαφος και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα συνελήφθη.
Οι δύο Αστυνομικοί κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, προκειμένου να μεταφερθεί ο τραυματίας στο ΚΑΤ Κηφισιάς, ενώ ενημέρωσε και την Άμμεση Δράση.

Το άκρο άωτον του παραλογισμού
Συνέλαβαν τους αστυνομικούς.
Αμέσως μετά την σύλληψη του κρατουμένου, ακολούθησε δεύτερη σύλληψη (με βάση την παράλογη νομοθεσία) αυτή των δύο Αστυνομικών.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων !!! και για πρόκληση σωματικών βλαβών στον επίδοξο δραπέτη.
Οι δύο αστυνομικοί παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι και για την υπόθεση ορίστηκε τακτική δικάσιμος.
Στο μεταξύ, η όλη υπόθεση έχει αναστατώσει τους αστυνομικούς, αφού αποδεικνύει, από την μία πλευρά την άριστη εκπαίδευση των αστυνομικών της Εύβοιας, οι οποίοι μπορούν ν’ ανταποκριθούν ακόμη και στις πιο δύσκολες περιπτώσεις και από την άλλη την υπερβολική νομοθεσία, η οποία στέλνει κατηγορούμενους τους αστυνομικούς, ακόμη και όταν χρησιμοποιούν με ορθό τρόπο το όπλο τους.

Καίριο ερώτημα.
Το ερώτημα ωστόσο που πρέπει ν’ απαντηθεί είναι, πως ο Γιάννης Αποστολόπουλος βγήκε ως τραυματίας από τις φυλακές Χαλκίδας, υποβασταζόμενος από πατερίτσες, και λίγη ώρα αργότερα αποδείχτηκε ότι … έγινε λαγός, και μάλιστα ήταν σε τόσο καλή φόρμα, που κατάφερε να πηδήσει ακόμη και ένα συρματόπλεγμα ύψους 1,80 μέτρων.
Η Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας διέταξε την διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για το περιστατικό, και πρέπει να διερευνηθούν όλες τις πλευρές του.