Ημερίδα πραγματοποιήθηκε για τη διαχείριση των απορριμμάτων με τη συμμετοχή εκπροσώπων των ΟΤΑ Εύβοιας, την περασμένη Παρασκευή στη Χαλκίδας απο τον Ε.Σ.Δ.Α.Κ.Ε.

Περισσότερο από επτά ώρες διήρκησε η ημερίδα που οργάνωσε ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Δήμων Κεντρικής Εύβοιας, την περασμένη Παρασκευή 12 Μαρτίου σε παραλιακό ξενοδοχείο της Πόλης μας με θέμα: «Απορρίμματα παλαιό πρόβλημα με νέες λύσεις».
Η ημερίδα που πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρόταση και πρωτοβουλία του Προέδρου του Ε .Σ .Δ .Α .Δ .Κ .Ε. Κο Σταμάτη Γκάβαλη και του Δ.Σ. του συνδέσμου συγκέντρωσε τόσο την πανεπιστημιακή ελίτ των εμπειρογνωμόνων καθηγητών της χώρας, τους αρμόδιους εκπροσώπους των δήμων της Εύβοιας και τους δημοτικούς άρχοντες, στελέχη των άμεσα εμπλεκομένων στο θέμα επιχειρήσεων και βιομηχανιών του νομού, όσο και το πλήθος των ευαισθητοποιημένων με το οικολογικό, πολιτών.
Εισηγητές, σε θέματα της εξειδίκευσης τους, με τη σειρά που ανέβηκαν στο βήμα ήταν: Ιωάννης Ζουρνάς πρόεδρος του συνδέσμου Ο .Τ .Α. νομού Θεσσαλονίκης, Κωστής Πατεράκης Μηχανολόγος μηχανικός και διευθύνων σύμβουλος της διαδημοτικής επιχείρησης στερεών αποβλήτων του νομού Χανίων, Ελένη Βλαχογιάννη εκπρόσωπος Δ .Ε .Δ .Ι .Σ .Α, Κάτια Λαζαρίδου καθηγήτρια στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Πειραιά, Γιώργος Γιάνναρης επιστημονικός σύμβουλος Τ .Ε .Ι. Χαλκίδας, Αβραάμ Καραγιαννίδης επίκουρος καθηγητής Α .Π .Θ. μηχανολόγος ηλεκτρολόγος και Χρήστος Ζαφείρης υπεύθυνος δέσμης έργων βιοαερίου του κέντρου ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Χαιρετισμό απηύθυναν οι κ .κ. Χαράλαμπος Μανιάτης Γενικός Διευθυντής Δ. Ε .Υ .Α .Χ. και πρώην Περιφερειάρχης Αττικής οι Δήμαρχοι Κηρέως, Στυρέων και Ερέτριας Πρόδρομος Ενωτιάδης, Σοφία Μούτσιου και Αμφιτρίτη Αλιμπαντέ αντίστοιχα και ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Γιώργος Μπάμπαλης. Παραβρέθηκαν επίσης οι Δήμαρχοι Χαλκιδέων κος Θανάσης Ζεμπίλης και Διρφύων κος Παναγιώτης Μπουροδήμος.
Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της ημερίδας ο πρόεδρος του Ε .Σ .Δ .Α .Δ .Κ .Ε. και προοδεύον της διοργάνωσης κος Σταμάτης Γκάβαλης συνεχάρη τους συντελεστές και εισηγητές για τις τοποθετήσεις τους εξέφρασε όμως την αντίθετη άποψη σε οποιαδήποτε μέθοδο καύσης των απορριμμάτων, πλην της αναερόβιας. Ο κος Γκάβαλης δεσμεύτηκε επίσης ότι θα υπάρξει ανοιχτή συζήτηση με τους κοινωνικούς φορείς και πολίτες της Εύβοιας σε νέα ημερίδα που θα οργανώσει ο σύνδεσμος στην εγγύτερη χρονική περίοδο.