Ερώτηση κατέθεσε στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας ο βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπαγεωργίου σχετικά με τις φήμες περίπ παροπλισμού πλοίων στον Νότιο Ευβοϊκό.


“Έντονες αντιδράσεις και αναστάτωση έχουν προκαλέσει στην τοπική κοινωνία οι πληροφορίες που είδαν το φώς της δημοσιότητας ότι το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας σχεδιάζει την μετατροπή του Ν. Ευβοϊκού κόλπου και ιδιαίτερα το λιμάνι της Χαλκίδας σε περιοχή παροπλισμού πλοίων-ουσιαστικά παλαιών σιδερικών- που θα έχει σαν αποτέλεσμα την μετατροπή τους σε αποθήκη και νεκροταφείο αχρήστων πλοίων. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο η μόλυνση και η ρύπανση θα είναι τεράστια, καταστροφική και μη ανατάξιμη, δεδομένου ότι η περιοχή έχει αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό οικιστικά, τουριστικά και επιχειρηματικά. Σημειωτέον ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων με ομόφωνο ψήφισμα του καταδικάζει τέτοιου είδους σχέδια που στοχεύουν ευθέως στην καρδιά κάθε προοπτικής ανάπτυξης της πόλης υποβαθμίζοντας το περιβάλλον και την ποιότητα της ζωής των κατοίκων.
Με αυτά τα δεδομένα, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1.Υπάρχουν σχέδια για την μετατροπή του Νότιου-Λιμένα της Χαλκίδας σε περιοχή παροπλισμού πλοίων; 2.Θα εισακουστεί η θέση των τοπικών φορέων που αντιδρούν σε αυτό το ενδεχόμενο;”