Πότε θα γίνει το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και τελικά θα ψηφίσει η βάση για Πρόεδρο της ΝΟΔΕ; Ήταν τα θέματα της σύσκεψης της Ν.Ε της ΝΔ Ευβοίας.

Εν τω μεταξύ ονόματα υποψηφίων πέφτουν στο τραπέζι, αν και ακόμα θεωρείται νωρίς απο πολλούς να ανοίξει μια τέτοια συζήτηση εσωκομματικά.

Άννα Παππά, Υποψήφια Εύβοιας ΝΔ 2019 Ιούλιος

Διευρυμένη σύσκεψη πραγματοποίησε η ΝΟΔΕ Ευβοίας χθες – Τετάρτη – προκειμένου να συζητήσει τα εσωκομματικά της εν όψει και του συνεδρίου. Με δεδομένο ότι δεν είχαν συναντηθεί τα στελέχη μετά την συντριπτική ήττα στις εθνικές εκλογές και την ενθρόνιση του Αντώνη Σαμαρά στο καπάκι, όλοι είχαν την ανάγκη να βγάλουν τα εσώψυχά τους και λίγοι ακολούθησαν το ρητό που στηρίζει την πολυλογία… της σιωπής!

Λίγο να σχολιάσουν την ήττα, λίγο όσα ακολούθησαν μέσα στο κόμμα και τώρα να εκφράσουν τις απόψεις τους για το αν η βάση πρέπει να εκλέξει πρόεδρο της ΝΟΔΕ, πέρασε η ώρα χωρίς να το καταλάβουν. Και πιστέψτε με, δεν ήταν μόνο η ώρα που δεν κατάλαβαν πως πέρασε…. Καθότι και η «διαβούλευση» είχε τα δικά της μηνύματα να περάσει(!) ανάλογα με το ποιός τα έλεγε… Και το συμπέρασμα απο τη σύσκεψη για πολλούς απλούς και ταπεινούς νεοδημοκράτες, που πάντα θα τους βρεις στην πρώτη γραμμή των αγώνων ήταν: «Άραγε θα γίνουμε ποτέ κόμμα;» Πάντως αναμένεται συνέδριο να διεξαχθεί τον Ιούνιο και πιθανότατα οι εσωκομματικές εκλογές νωρίτερα.

Σ’ ότι αφορά τη ΝΟΔΕ Ευβοίας, το σίγουρο είναι πώς αναζητείται πρόσωπο κοινής αποδοχής – όχι και τόσο εύκολο, όχι όμως και ακατόρθωτο – και πολλά ονόματα έχουν πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων, ενώ αρκετά πρόσωπα δέχονται «πιέσεις» για να είναι υποψήφιοι. Μεταξύ αυτών ο Δημοτικός Σύμβουλος Χαλκίδας, Κώστας Ρουσόπουλος καθώς επίσης και του Β.Δεμερτζή αλλά και της Έλενας Βάκα, που και οι δύο προέρχονται απο τον χώρο της ΟΝΝΕΔ, αλλά δεν είναι οι μόνοι. Ακόμα όμως κανείς δεν έχει πει το ναί ούτε και έχει κλείσει το θέμα. Απο την άλλη έχουμε τη σίγουρη υποψηφιότητα του Χαλκιδέου Κώστα Χατζή, Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Ευβοίας, ο οποίος υποστηρίζεται θερμά στο facebook για Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ. Μάλιστα ο Κώστας Χατζής ανήκει στο στενό κύκλο του Αντώνη Σαμαρά.