Κάθε μέρα που περνάει, είναι πολύτιμη, αν θέλουμε να σώσουμε την Αρέθουσα και να την αξιοποιήσουμε πολιτιστικά, αφού το κτίριο καταρρέει, και όπως υποστήριξε ο Δήμαρχος Χαλκίδας, Θανάσης Ζεμπίλης, είναι θέμα χρόνου να μας μείνει μόνο το οικόπεδο.

«Το εσωτερικό της Αρέθουσας καταρρέει» τόνισε ο Δήμαρχος, που έθιξε το θέμα της Αρέθουσας, στη συνάντηση εργασίας για το ΕΣΠΑ, παρουσία του Περιφερειάρχη Στ.Ελλάδας. Ο Θανάσης Ζεμπίλης επισήμανε, πως πολιτιστικά η Εύβοιας είναι ριγμένη, και σ’ ότι αφορά την Αρέθουσα, ακόμα δεν υπάρχει ολοκληρωμένη μελέτη, ενώ απαιτείται αγώνας για να εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση του έργου αποκατάστασης της Αρέθουσας και δημιουργίας μουσείου, που ανέρχεται στα 7,9 εκ. ευρώ.

Στην Αρέθουσα αναφέρθηκε και ο βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ, Συμεών Κεδίκογλου, ο οποίος δήλωσε πως το Υπουργείο Πολιτισμού αδυνατεί να χρηματοδοτήσει το έργο, το οποίο είναι μείζονος σημασίας για το νομό ολόκληρο, αφού θα στεγάσει την ιστορία της Εύβοιας. Και ο Συμεών Κεδίκογλου, όπως και ο Θανάσης Ζεμπίλης ζήτησαν την ένταξη του έργου άμεσα στο ΕΣΠΑ.

Στο ίδιο μήκος κύμματος κινήθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης, Θανάσης Μπουραντάς, μιλώντας για την Αρέθουσα και την «πόρτα» που «έφαγαν» απο το Υπουργείο Πολιτισμού, για χρηματοδότηση του έργου.