Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη κατέθεσε ως αναφορά προς τον αρμόδιο Υπουργό για τη Δημόσια Τάξη το υπόμνημα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Εύβοιας, στο οποίο περιλαμβάνονται οι θέσεις και οι προτάσεις τους για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στο Νομό μας.

Την τελευταία πενταετία και ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, η εγκληματικότητα στην Εύβοια έχει εκτοξευθεί στα ύψη και, σύμφωνα με έρευνα του Παντείου Πανεπιστήμιου, ο νομός μας κατατάσσεται δεύτερος σε ολόκληρη τη χώρα μετά το νομό Αττικής, όσον αφορά το αρνητικό αυτό φαινόμενο.
Στις συνεχείς παρεμβάσεις της βουλευτού όλο το προηγούμενο διάστημα, με Ερωτήσεις και Αναφορές προς το αρμόδιο Υπουργείο, για να ληφθούν μέτρα για την προστασία και την ασφάλεια των πολιτών της Εύβοιας, η Κυβέρνηση απαντά με γενικολογίες και αδιαφορεί συστηματικά, χωρίς να κάνει τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση.
Εξ αιτίας της κυβερνητικής αδιαφορίας, ο νομός μας βιώνει την πλήρη ανασφάλεια, οι πολίτες έχουν φτάσει σε απόγνωση και οι ελάχιστοι υπηρετούντες αστυνομικοί αδυνατούν να ανταποκριθούν στα τεράστια καθήκοντα που έχουν, αφού αντιστοιχεί 1 αστυνομικός για 560 κατοίκους.
Δεδομένων δε των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και συνθηκών της Εύβοιας, όπως το κακό οδικό δίκτυο, η τεράστια ακτογραμμή, η λαθρομετανάστευση κ.λπ., οι ανάγκες για ουσιαστική ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης και για αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της καθίστανται ακόμα πιο επιτακτικές.
Όμως μέχρι τώρα η κυβέρνηση δίνει μόνο υποσχέσεις που δεν εκπληρώνονται ποτέ και με τη στάση της αυτή ουσιαστικά εμπαίζει και τους πολίτες του νομού μας και τους υπηρετούντες αστυνομικούς.