Τη λήψη πρόσθετων μέτρων, από πλευράς της κυβέρνησης, για την αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος των ναρκωτικών στο νομό της Εύβοιας, ζητά με ερώτηση που κατάθεσε στη Βουλή προς τους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης, Υγείας και Παιδείας, ο βουλευτής Δημήτρης Πιπεργιάς.
Με αφορμή τον πρόσφατο θάνατο νεαρού χρήστη ναρκωτικών ουσιών στο Αλιβέρι, ο βουλευτής επισημαίνει ότι τα τελευταία χρόνια η εμπορία και η χρήση ναρκωτικών ουσιών παρουσιάζουν έξαρση στο νομό της Εύβοιας, τη στιγμή που η αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών έχει υποβαθμισθεί στις προτεραιότητες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:
«Ο θάνατος νεαρού χρήστη ναρκωτικών ουσιών στο Αλιβέρι, έφερε για μια ακόμα φορά στην επιφάνεια το πρόβλημα των ναρκωτικών στο νομό της Εύβοιας. Ο νεαρός, που πριν από λίγες μέρες είχε συλληφθεί από τις αστυνομικές αρχές για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, αφέθηκε ελεύθερος, με αποτέλεσμα μετά από λίγες ημέρες να οδηγηθεί αβοήθητος στο θάνατο.
Το περιστατικό αυτό δεν είναι τυχαίο, αφού τα τελευταία χρόνια η εμπορία και η χρήση ναρκωτικών ουσιών παρουσιάζουν έξαρση στην Εύβοια. Παρόλα αυτά, όπως προκύπτει και από τα στοιχεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκίδας, η αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών έχει υποβαθμισθεί στις προτεραιότητες της Ελληνικής Αστυνομίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατίθενται από τον Βουλευτή, ενώ οι υποθέσεις ναρκωτικών και τα κατηγορηθέντα άτομα παρουσιάζουν μια αυξητική τάση από το 2000 μέχρι και το 2003, τα τελευταία δυο χρόνια παρουσιάζουν πτώση, γεγονός που καταδεικνύει ότι η ΕΛ.ΑΣ. έχει «χαλαρώσει» τα μέτρα κατά των ναρκωτικών. 

 
Πέρα από τα μέτρα καταστολής των ναρκωτικών, ο θάνατος του νεαρού, ανέδειξε ένα ακόμα πρόβλημα, αυτό της ελλιπούς συνεργασίας της αστυνομίας με τα κέντρα πρόληψης και απεξάρτησης, όπως και της ελλιπούς εκπαίδευσης των αστυνομικών σε σχέση με την αντιμετώπιση των χρηστών ναρκωτικών ουσιών, αφού αυτή τη στιγμή οι χρήστες ναρκωτικών ουσιών αντιμετωπίζονται από την αστυνομία και πολλές φορές την κοινωνία σαν «γέρικα άλογα», που αφήνονται μόνα σε μια βέβαιη πορεία προς τo θάνατο. Σκοπός της σύλληψης ενός χρήστη, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, δεν πρέπει να είναι μόνο, να λογοδοτήσει ενώπιον της δικαιοσύνης, αλλά και να υποστηριχθεί για να ξεπεράσει το πρόβλημα και να επανενταχθεί στην κοινωνία και σε αυτόν το τομέα ο ρόλος της αστυνομίας πρέπει να γίνει πιο ενεργός.
Πρέπει ακόμα να ενισχυθεί ο ρόλος και η λειτουργία των κέντρων πρόληψης και απεξάρτησης από τα ναρκωτικά, αφού το έργο που επιτελούν είναι άκρως σημαντικό και τα θετικά αποτελέσματά τους, δεν επιδέχονται αμφισβήτηση. Επιπρόσθετα, πρέπει να ενταθεί και να συστηματικοποηθεί η πληροφόρηση των μαθητών για το θέμα των ναρκωτικών στην πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αφού η σωστή ενημέρωση των μαθητών στο θέμα των ναρκωτικών μπορεί να αποτελέσει ισχυρό ανάχωμα στον αγώνα κατά των ναρκωτικών.
 
Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
 
 Ποια είναι η πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα των ναρκωτικών;
 
 Ποια πρόσθετα μέτρα προτίθενται να λάβουν προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτό το μείζον κοινωνικό πρόβλημα που πλήττει πολύ μεγάλο αριθμό οικογενειών στο νομό της Εύβοιας;
 
 Με ποια συχνότητα ενημερώνονται για το θέμα το ναρκωτικών οι μαθητές της Εύβοιας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση;»

Άννα Παππά, Υποψήφια Εύβοιας ΝΔ 2019 Ιούλιος