Έξι δημοτικοί σύμβουλοι επιμένουν στην πρόταση μομφής που κατέθεσαν κατά του δημάρχου Μαρμαρίου Νίκου Μανώλη, ενώ ο δήμαρχος επιμένει ότι στόχος τους είναι να τον σπιλώσουν.

 Οι σύμβουλοι που επιμένουν στην πρόταση μομφής κατά του δημάρχου είναι οι:Μ. Μπάνος, Ν. Παντελής, Ε. Ξυπολιτίδου, Γ. Μαγκανιάρης, Α. Ζαφείρης και Ν. Ταλιαγκός.

Γιάννης Μπουροδήμος, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας ΚΙΝΑΛ - 2019

Στην πρόταση μομφής που καταθέτουν υποηστηρίζουν ότι;

Ο Δήμαρχος είναι υπεύθυνος για έλλειψη σεβασμού προς το Δημοτικό Συμβούλιο, δεν τηρεί τον κώδικα δήμων και κοινοτήτων, δεν ενημερώνει τους συμβούλους και υποβαθμίζει το σώμα.

Ο Δήμαρχος απέκρυψε από το σώμα την εξώδικη δήλωση της εταιρίας Ρόικος Μηχανικοί Α.Ε, η οποία ζητούσε τα χρήματά της από την κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού. Αποτέλεσμα ήταν να προχωρήσει η εταιρία σε κατάσχεση ακινήτου του Δήμου, ο οποίος διασύρθηκε.

Επί τρία χρόνια ο Δήμαρχος δεν φέρνει στο δημοτικό συμβούλιο προϋπολογισμούς και απολογισμούς, ώστε να υπάρξει έλεγχο για την διαχείριση.

Δεν έχει γίνει ακόμη επίσημη συζήτηση για τα οικονομικά στοιχεία της ανέγερσης του νέου δημοτικού καταστήματος.

Δεν έχει γίνει ενημέρωση για τις αυξήσεις στα ποσά των μελετών του βιολογικού καθαρισμού και της ανεθεώρησης του σχεδίου πόλεως Μαρμαρίου.

Απαντώντας ο Δήμαρχος Μαρμαρίου κατηγορεί τους δημοτικούς συμβούλους ότι θέλουν να τον σπιλώσουν, κάνει λόγο για ανύπαρκτα προβλήματα και δίνει τις παρακάτω εξηγήσεις:

Για το θέμα του πλειστηριασμού ακινήτου του Δήμου, τονίζει ότι δεν έγινε σωστή συνεννόηση με την εταιρία.

Γαι την διαχείριση επιμένει ότι υπάρχει διαφάνεια στα οικονομικά.

Το σίγουρο είναι ότι, καθώς πλησιάζουν οι εκλογές, οι ρήξεις στους δήμους της Εύβοιας θα αυξάνονται συνεχώς, για ευνόητους λόγους.