Η παράταξη της ΝΑΣ, με επικεφαλής την Σοφία Ντούρου θέτει υπόψιν του Προέδρου του Ν.Σ. κ.Ζέρβα τα παρακάτω θέματα προς συζήτηση, στην σημερινή συνεδρίαση:

«Κύριε Ζέρβα
Στο Ν.Σ. της Τετάρτης 9/9/09 θέλουμε να θέσουμε προ ημερήσιας διάταξης τα παρακάτω θέματα:
Σε τι ενέργειες θα προχωρήσει και τι μέτρα θα πάρει η Ν. Α. Εύβοιας σχετικά με:
Α. Την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από την ανίχνευση εξασθενούς χρωμίου στο νερό της Αυλίδας, της Αρτάκης και  των Μεσσαπίων έτσι ώστε:
1.Να διασφαλιστεί η υποκατάσταση του πόσιμου νερού  της περιοχής με καλής ποιότητας νερό,  το οποίο πρέπει  να έχει υγειονομική έγκριση από δημόσιο φορέα, με ευθύνη της Ν.Α. Εύβοιας.
2.Να προχωρήσει η δημιουργία κεντρικού διυλιστηρίου. Να  εξασφαλιστεί  άμεσα με την έναρξη της  σχολικής χρονιάς,  κατάλληλο νερό  για τα σχολεία,  τους παιδικούς σταθμούς και τα ΤΕΙ  της περιοχής.
3.Να «αποκαλυφθούν» οι πηγές ρύπανσης και να ληφθούν μέτρα να σταματήσει η ρύπανση τώρα.
4.Να γίνει  προληπτική εξέταση στους κατοίκους και τους εργαζόμενους της περιοχής.
Αυτά να γίνουν με ευθύνη του κράτους χωρίς καμία επιβάρυνση για τους κατοίκους.
5.Πώς μπορούμε να μιλάμε   για την αξιοποίηση των επιφανειακών υδάτων με το φράγμα των Ψαχνών όταν ο υδροφόρος ορίζοντας και οι πηγές, σύμφωνα με τις μελέτες του ΙΓΜΕ και του Γεωπονικού Παν/μίου, έχουν ρυπανθεί από εξασθενές χρώμιο, νικέλιο, ψευδάργυρο, βαρέα μέταλλα, αλλά και σύμφωνα με έκθεση του Υπουργείου Ανάπτυξης θεωρείται ο πιο μολυσμένος υδροφόρος ορίζοντας στην Ελλάδα.

Β.Για την  αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκλήθηκαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές στο νομό.
1.Πλήρη καταγραφή των ζημιών.
2.Ολική αποζημίωση των κατοίκων για τις ζημιές που υπέστησαν, των αγροτών-κτηνοτρόφων.
3.Άμεσα αντιπλημμυρικά-αντιδιαβρωτικά-αντικατολισθητικά  έργα και καθαρισμό ρεμάτων(Πλατανιστό, Αητό κ.α.) το  για την αποφυγή νέων καταστροφών το χειμώνα που έρχεται.
4.Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην πυροσβεστική και δασική υπηρεσία. Επαναφέρουμε το ψήφισμα που απαξιώσατε να συζητήσετε για μονιμοποίηση των εποχικών-συμβασιούχων πυροσβεστών.
5.Καμία αλλαγή στη χρήση γης, σχεδιασμός αναδάσωσης.( όπως Ριτσώνα κ. α.)
6.Να σταματήσει η πίεση στους πυρόπληκτους του 2007 για την επιστροφή των 3000  ευρώ. Στις πυρκαγιές αυτές καταστράφηκαν δάση, σπίτια, ελιές, καλλιέργειες, ζώα και οι άνθρωποι αυτοί εγκαταλειφθήκαν στην τύχη τους.

Γ.  Για τις εξελίξεις στην ΑΓΕΤ-LAFARGE μετά την απόφαση της κυβέρνησης να αδειοδοτήσει  και να διευκολύνει την πολυεθνική για καύση RDF».