Με δελτίο τύπου η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση δίνει τη δική της απάντηση στην ομάδα πολιτών, που με δικαστικές οδούς καθυστερούν έργα όπως το Διοικητήριο ή άλλα. Συγκεριμένα αναφέρει:

«Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ο επικεφαλής ομάδας πολιτών ο οποίος έχει την αποκλειστική ευθύνη για την καθυστέρηση της κατασκευής του Διοικητηρίου επί δύο χρόνια και για την επιβάρυνση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης με ένα εκατομμύριο ευρώ περίπου από ενοίκια δύο ετών, να εμφανίζεται είτε απληροφόρητος είτε εκπροθέσεως κακοποιός της αλήθειας.
Η τροποποίηση του Γ.Π.Σ. δεν χρησιμοποιήθηκε. Δεν έγινε καμιά επίκληση του τροποποιημένου Γ.Π.Σ από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση διότι απλώς δεν χρειαζόταν, αφού το Γ..Π.Σ που ισχύει είναι σαφέστατο τόσο από το περιεχόμενο όσο και από τους συνοδευτικούς πίνακές του και προέβλεπε την κατασκευή Διοικητηρίου στη συγκεκριμένη θέση που σήμερα κατασκευάζεται.
Με απλά λόγια η όλη κίνηση που έγινε εναντίον του Νομαρχιακού κτιρίου δεν είχε καμιά απολύτως βάση.
-Έχουμε διευκρινίσει ότι η μελέτη του Γ.Π.Σ Χαλκίδας που
εκκρεμεί στο ΥΠΕΧΩΔΕ η οποία περιλαμβάνει τις περιοχές Ξυρόβρυση, Χαραυγή κλπ δεν έχει ανατεθεί με το Ν. 2508/1997, ο οποίος προβλέπει την παρέλευση πενταετίας για την τροποποίηση του Γ.Π.Σ μιας πόλης. Επομένως μπορούσε να έχει τακτοποιηθεί το ζήτημα όλο αυτό το χρονικό διάστημα που έχει περάσει.
Αφού όμως το θέμα αυτό έχει διευκρινιστεί με προηγούμενη δημόσια τοποθέτησή μας (δελτίο τύπου 12ης Ιουλίου 2006) γιατί σήμερα επαναφέρεται;
Αντί κάποιοι να ασχολούνται με την παραπλάνηση των πολιτών, θα ήταν χρησιμότερο την δραστηριότητά τους να την διοχετεύσουν προς το ΥΠΕΧΩΔΕ και με ερωτήσεις μέσα από το κόμμα τους, με παραστάσεις και με ότι άλλο πρόσφορο μέσο διαθέτουν να πιέσουν ώστε να λυθεί το θέμα και να πάψουν να επικαλούνται ανύπαρκτα εμπόδια.
Για τις «υπερβάσεις» και «παρανομίες» που «ανακάλυψαν» επειδή η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ζήτησε την αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας, μήπως θεωρούν ότι πρώτη φορά συμβαίνει κατά την κατασκευή ενός κτηρίου να χρειαστούν τροποποιήσεις και συμπληρώσεις και επομένως αναθεώρηση αδείας;
Η εμπάθεια στην πολιτική, τη δημοσιογραφία και γενικότερα στην ενασχόληση με τα κοινά είναι ο χειρότερος σύμβουλος.
Για το πρώην βιομηχανικό κτήριο Γεωργιάδη, διαπιστώθηκε ότι από την στιγμή που η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση το αγόρασε, κάποιοι ξαφνικά απέκτησαν σοβαρές περιβαλλοντικές ευαισθησίες. Το προηγούμενο διάστημα που από την πράξη εφαρμογής προβλεπόταν η ισοπέδωση όλων των βιομηχανικών κτιρίων που ήταν όλες αυτές οι ευαισθησίες;
Όπως είναι γνωστό η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση αγόρασε το χώρο με τα βιομηχανικά κτήρια με σκοπό να διασωθούν και να αναδειχθούν ώστε να διατηρηθεί ένα σημαντικό δείγμα της βιομηχανικής αρχιτεκτονικής των αρχών του περασμένου αιώνα.
Για την πετρόχτιστη περίφραξη που περικλείει τα βιομηχανικά κτήρια, έχουμε τη γνώμη ότι δεν μπορεί να παραμείνει για τους εξής λόγους:
-Δεν αναδεικνύονται τα εσωτερικά βιομηχανικά κτήρια και δεν εντάσσονται στην ευρύτερη περιοχή. Εξαιτίας του μαντρότοιχου παραμένουν σαν κάτι ξένο, αποκομμένα από τον περιβάλλοντα χώρο.
– Ο συνολικός χώρος είναι 16 στρέμματα και πολεοδομείται. Όπως κάθε χώρος που εντάσσεται στο σχέδιο έχει δρόμους, πλατείες, δηλαδή χώρους κοινόχρηστους, οι οποίοι δεν είναι δυνατόν να είναι περιφραγμένοι και αποκομμένοι από την υπόλοιπη περιοχή. Επομένως όσοι δρόμοι υπάρχουν στο σχέδιο πρέπει να επικοινωνούν υποχρεωτικά με τους γύρω δρόμους.
Άποψη μας είναι ότι όταν διανοιχτούν οι δρόμοι, τα τμήματα της περίφραξης που θα παραμείνουν όχι μόνο δεν θα προσφέρουν αλλά θα αφαιρούν από το σύνολο των βιομηχανικών κτιρίων . Άρα η περίφραξη πρέπει να πέσει και να παραμείνουν μόνο τα εσωτερικά πετρόχτιστα κτίρια τα οποία θα αναπαλαιωθούν και θα αναδειχθούν».

Άννα Παππά, Υποψήφια Εύβοιας ΝΔ 2019 Ιούλιος