Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης βρέθηκε στη Χαλκίδα, παραχώρησε συνέντευξη τύπου και μίλησε σε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος.  

Ο Πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, Γιώργος Καρατζαφέρης πέρασε και απο τη Χαλκίδα, στα πλαίσια της προεκλογικής του περιοδείας. Λίγο πριν την κεντρική του ομιλία, για την οποία με χαρμόσυνη μουσική μας ενημέρωνε όλο το πρωί και την προηγουμένη, μεγάφωνο αυτοκινήτου, παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

Γιάννης Μπουροδήμος, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας ΚΙΝΑΛ - 2019

Μεταξύ άλλων ο Γιώργος Καρατζαφέρης τόνισε πως «Δεν εμπιστεύομαι τον Κώστα Καραμανλή για το αύριο…. Δοκιμασμένο και το ΠΑΣΟΚ κατά το παρελθόν… Ωστόσο, έχω μεγάλο στόμα και μεγάλα αυτιά. Και θα ακούσω και θα μιλήσω (ερωτηθείς για ενδεχόμενη κίνηση συνεργασίας αν δεν υπάρξει κυβέρνηση αυτοδύναμη 4 Οκτώβρη). Τον Παπούλια οι ίδιοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ τον ωθούν να μην θελήσει να παραμείνει στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Γι’ αυτούς ιδανικό θα ήταν Πρωθυπουργός ο Παπανδρέου, αντιπρόεδρος η Ντόρα και Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Καραμανλής… Πάντως, θα έχουμε δεξιό Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα το δείτε!»

Ερωτηθείς ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ για τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, Κώστα Μαρκόπουλο υποστήριξε ότι δεν είναι για πέταμα..»Δεν είναι για πέταμα. Είναι απο τα καλά στελέχη».

Φυσικά, ο Γιώργος Καρατζαφέρης δεν παρέλειψε να τονίσει ότι το κόμμα του ΛΑΟΣ θα βγάλει βουλευτή στην Εύβοια, όπως δείχνουν και πολιτικές αναλύσεις, άλλωστε.

Τέλος, ο κ.Καρατζαφέρης παρέδωσε στον αντιδήμαρχο Ληλαντίων την επιταγή των 30.000 ευρώ, που δεσμεύτηκε στο Δήμο να χορηγήσει απο τα προεκλογικά έξοδα του κόμματος για τις πρώτες ανάγκες του, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες.

Απο το γραφείο τύπου του ΛΑΟΣ εκδόθηκε το παρακάτω σχετικό δελτίο τύπου με τα κεντρικά σημεία της ομιλίας του προέδρου του κόμματος στη Χαλκίδα:

«Στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής κατέθεσε σήμερα στη Χαλκίδα ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, ο οποίος, προηγουμένως, παρέστη σε δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Νικολάου.

Κύρια σημεία Συνέντευξης Τύπου και Ομιλίας του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Γ. Καρατζαφέρη, στη Χαλκίδα.

Στην αρχή της τοποθέτησής του προς τους δημοσιογράφους, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. αναφέρθηκε στο ντιμπέιτ, υπενθυμίζοντας ότι ο ΛΑ.Ο.Σ., είχε ζητήσει ντιμπέιτ με ερωτήσεις και εκτός θεματολογίας προς κάθε πολιτικό αρχηγό, με τη δυνατότητα επαναφοράς του δημοσιογράφου. Όπως σημείωσε, «εάν τα σκάνδαλα, μείνουν εκτός θεματολογίας, είναι σαν να ευνουχίζεται η ενημέρωση της κοινής γνώμης, κάτω από το βάρος των αποκαλύψεων».

Κατά τον κ. Καρατζαφέρη, η κυβέρνηση Καραμανλή θέλησε να συγκαλύψει τα σκάνδαλα, κλείνοντας τη Βουλή. Με το «μακρύ» της χέρι στο χώρο της Δικαιοσύνης, μέσω του κ. Σανιδά και του κ. Ζαγοριανού, θέλησε να παρεμποδίσει την έρευνα γιατί φοβόταν για το πού θα φτάσει. «Ήμουν σίγουρος και γι΄ αυτό έκανα και την αντίστοιχη δήλωση ότι μηχανισμοί και μεθοδεύσεις θα κρατούσαν τον κ. Χριστοφοράκο εκτός Ελλάδας». Ωστόσο, «ο Ελληνικός λαός έχει δικαίωμα να μάθει που πήγαν τα 100 εκατ. Ευρώ της Siemens, σε ποιους πολιτικούς των δυο κομμάτων και όχι μόνο. Η επίσπευση των εκλογών έχει να κάνει με τους φόβους αυτούς του κ. Καραμανλή, μήπως μαθευτεί η αλήθεια».

Σχετικά με «καθαρά ψηφοδέλτια» της ΝΔ, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., επεσήμανε ότι «έπρεπε να απουσιάζουν όλοι όσοι πλήγωσαν τη βάση της παράταξης. Ο κ. Καραμανλής όμως απέδειξε ότι δεν είχε τη δύναμη και το σθένος να χρησιμοποιήσει το ίδιο ζύγι για όλους».

Ο αρχηγός του ΛΑ.Ο.Σ. σημείωσε ότι «πηγαίνουμε σε εκλογές με θεματολογία που αφορά αποκλειστικά την οικονομία, χωρίς αναφορές στα Εθνικά θέματα. Στη Θράκη, ΠΑ.ΣΟ.Κ και Ν.Δ, βάζουν υποψηφίους που είναι κάτω από τον απόλυτο έλεγχο του Τούρκικου προξενείου. Γι΄ αυτό η υποψηφιότητά μου στο Ν. Ροδόπης, στέλνει το μήνυμα ότι δεν σκεφτόμαστε όλοι με τον ίδιο τρόπο».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει βήματα για να υπάρξει κοινωνική ειρήνη. Δεν αγγίζει τη λαθρομετανάστευση, την τρομοκρατία και το κοινό έγκλημα που «μας απειλούν και μας κάνουν να διπλοκλειδώνουμε πόρτες και παράθυρα. Δέσμευσή μας είναι να φύγουν τα κάγκελα από τα σπίτια».

Εστιάζοντας στην οικονομία, ο κ. Καρατζαφέρης παρατήρησε ότι μετά την Μεταπολίτευση το 80% του εμπορίου ήταν σε ελληνικά χέρια, ενώ, σήμερα, συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. «Καταγγέλλω το Lidl, επωνύμως, για να καταλάβουν ότι τους καταλάβαμε, όπου η τιμή σε συγκεκριμένο προϊόν είναι 3,5 φορές επάνω της αντίστοιχης ευρωπαϊκής, ενώ οι μισθοί είναι 2,5 φορές κάτω. Αυτοί οι χαμηλοί μισθοί και τα χαμηλότερα ενοίκια είναι που ακυρώνουν και το επιχείρημα της μεγαλύτερης χιλιομετρικής απόστασης της Ελλάδας. Εμείς θα απαιτήσουμε να επιβληθούν τιμές όμοιες με αυτές της Ευρώπης, θα καταπολεμήσουμε τα καρτέλ και θα σταματήσουμε τους εκβιασμούς στους παραγωγούς και την καταπίεση των μη προνομιούχων».

Σε σχέση με το τραπεζικό σύστημα, ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε ότι τα 280 δις ευρώ, που δόθηκαν στις τράπεζες, δεν έφθασαν ποτέ στην αγορά. «Δεν έδιωξαν καν τα ψιλά γράμματα από τα συμβόλαια». Τα χρήματα έπρεπε «να δοθούν μέσω των επιμελητηρίων, που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα ή να εξοφληθούν κάρτες και δάνεια μέχρι 1000 Ευρώ, ώστε να αναπνεύσει η αγορά. Το «συμβόλαιο» του Καραμανλή με το κεφάλαιο και τους τραπεζίτες είναι που στέκεται εμπόδιο στο να φύγουμε από την κρίση».

Απαντώντας σε αντίστοιχες, σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε:

Το μη ελεύθερο ερωτηματολόγιο καταδεικνύει τον αντιδημοκρατικό χαρακτήρα του ντιμπέιτ. Προβλέπεται μέχρι και διάλειμμα για να μπουν μέσα οι «γραμματικοί» για να συμβουλεύσουν τους πολιτικούς αρχηγούς. Σε ένα ντιμπέιτ τέτοιου τύπου, οι δεινότητες και δυνατότητες ενός εκάστου θα παραμείνουν κρυφές.

Η σημερινή επίσκεψή μας στο Βασιλικό μας έδειξε πόσο αργόστροφη μπορεί να είναι μερικές φορές η δημόσια διοίκηση. Δεν υπάρχει καμιά δυναμική πια. Όλα αυτά πρέπει να αλλάξουν. Εμείς θεωρούμε ότι το να πληρώνει το κράτος ενοίκιο για ένα νηπιαγωγείο είναι αδιανόητο. Γι΄ αυτό προτείνουμε την ανασύσταση της ΜΟΜΑ, στελεχωμένη από αποστράτους, σε μια παράλληλη ιεραρχία, και ανέργους που θα έχουν προσληφθεί με υποχρέωση πενταετούς θητείας, οι οποίοι θα αναλάβουν το κτίσιμο σχολείων, εργολαβίες μεγάλων έργων και μονάδες παραγωγής προϊόντων άμεσης ανάγκης, τα οποία θα διατίθενται μέσω δημοτικών καταστημάτων.

Η ιδέα των στρατοπέδων συγκέντρωσης για τους λαθρομετανάστες είναι λανθασμένη. Η μόνη λύση είναι μια συμφωνία με την Ε.Ε. για ποσόστωση μέχρι 3% ή 5%, αριθμό συγκεκριμένο και προκαθορισμένο για κάθε κράτος. Το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό. Οποιουδήποτε είδους κυβέρνηση και να έχει ένα κράτος, δεν μπορεί μόνο του να αντιδράσει και να επιλύσει το πρόβλημα. Η Ευρώπη πρέπει να καταλάβει ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρώπης και να «στεγανοποιήσει» το Αιγαίο. Η Ευρώπη όμως φοβάται να το κάνει αυτό, λόγω της αμερικανικής υποστήριξης στην Τουρκία και τα δυο μεγάλα κόμματα φοβούνται να σηκώσουν το ανάστημά τους μπροστά σε αυτά τα δεδομένα.

Το ποσοστό που θα μας ικανοποιούσε σε αυτές τις εκλογές είναι μια ψήφος παραπάνω απ΄ ότι πήραμε στις προηγούμενες. Εμάς δεν μας διακρίνει η αλαζονεία των άλλων κομμάτων. Η ποιότητα των ψηφοδελτίων μας θα αξιολογηθεί από εσάς και, απ΄ ότι ακούω, τα ψηφοδέλτιά μας μπορούν να ανταγωνιστούν αυτά του οποιουδήποτε κόμματος»

Αρνηθήκαμε να δεχτούμε το ρόλο του κομπάρσου που μας επιφύλασσαν στο ντιμπέιτ. Ο μόνος λόγος που το ντιμπέιτ γίνεται με αυτούς τους όρους είναι για να καλυφθούν οι αδυναμίες των αρχηγών.

Η ταύτιση πολιτικής μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, είναι πάνω από 80% όπως φαίνεται, ενώ η ταύτιση του ΛΑ.Ο.Σ. μαζί τους είναι κάτω από 35%, όπως διαφαίνεται από τα ψηφίσματα του Ευρωκοινοβουλίου. Την επόμενη ημέρα εμείς και θα ακούσουμε και θα μιλήσουμε. Δεν πιστεύουμε στο στείρο όχι. Νομίζω ότι είμαστε κοντά στο να ξαναζήσουμε μια περίοδο με διερευνητικές εντολές.

Αναπτυξιακά η Εύβοια έχει αδικηθεί. Πρέπει να γίνει αποκατάσταση αυτών των αδικιών και εκμετάλλευση των δυνατοτήτων της γης. Με νοοτροπία όμως Ραφήνας ή Καστριού αλλαγές δεν γίνονται. Χρειάζεται νοοτροπία πεζοδρομίου και αγοράς.

Μέχρι την 5η Οκτωβρίου αυτό που θα πρέπει να μας απασχολεί είναι η εκλογική μας προσπάθεια. Από την 5η Οκτωβρίου και μετά, που δεν θα υπάρχει αρχηγός στη ΝΔ, το συζητάμε, πάντως η παράταξη έχει δυο κόμματα.

Ο Πρωθυπουργός φαντάζει κουρασμένος και αποτυχημένος. Πως αλλιώς εξηγείται ότι αφήνει δυο χρόνια διακυβέρνησης. Όσο υπήρχε ο κ. Ρουσόπουλος, η εικόνα του άντεχε ακόμα, αλλά μετά τη φυγή Ρουσόπουλου, κατέρρευσε.

Οι δυο μεγάλοι είναι που οδηγούν τον κ. Παπούλια σε παραίτηση. Θυμηθείτε το αν του Καραμανλή στη ΔΕΘ. Πιστεύω πως πίσω από αυτό κρύβεται μια άτυπη συμφωνία μεταξύ των «τζακιών», για την επόμενη ημέρα.

Κεντρικά σημεία ομιλίας

«Οι πολιτικοί αναλυτές είναι σίγουροι ότι σε αυτές τις εκλογές θα έχουμε Βουλευτή και από την Εύβοια. Είμαι πεπεισμένος ότι όποιον και να διαλέξετε θα είναι άξιος.

Έχω οργώσει όλη την Ελλάδα και παντού, στις συγκεντρώσεις μας, βλέπω χαρωπά πρόσωπα, αισιόδοξα ότι ξημερώνει μια άλλη μέρα για τον ΛΑ.Ο.Σ., μια άλλη μέρα για την Ελλάδα.

Ο κ. Καραμανλής είναι αγχωμένος και πιεσμένος και καταλαβαίνω το δικαίωμά του στην υπερβολή και ενίοτε στη διαβολή. Όμως οι ισχυρισμοί του περί άκρων καταρρίπτονται από το «Βαρόμετρο» της «Καθημερινής», μιας εφημερίδας που πρόσκειται στη ΝΔ, που μας ανακηρύσσει στο πιο αξιόπιστο και ικανό κόμμα της Βουλής. Αυτό το βλέπει και όλος ο Ελληνικός λαός και μάλλον ο μόνος που δεν το βλέπει είναι ο κ. Καραμανλής. Συνοδoί μας στην κοινοβουλευτική μας πορεία είναι και η σοφία των πρεσβυτέρων αλλά και η ορμή των νεωτέρων.

Πολλοί αναλυτές μου λένε ότι έχουμε την πιο επιτυχημένη επικοινωνιακή πολιτική, που μένει μακριά από ρυπογόνες συγκεντρώσεις, αλλά προωθεί το μήνυμά μας όπως οι κυματισμοί που δημιουργούνται όταν το βότσαλο πέφτει σε μια λίμνη.

Εγώ μιλάω πάντα από στήθους. Έτσι και στο Ευρωκοινοβούλιο μιλούσα εκτός κειμένου και αναδείχθηκα ο καλύτερος ρήτορας. Αυτό που πραγματικά σημαίνει ο τίτλος είναι ότι είμαι αυτάρκης σε αυτά που γνωρίζω και γι΄ αυτά που μιλώ. Οι πολιτικοί αρχηγοί στο ντιμπέιτ φοβούνται τη δημοσιογραφική ανάκριση, εμείς όμως όχι. Αν ξέρεις τι να πεις, δεν χρειάζεσαι πολλά λόγια. Τα πολλά λόγια και τα «θα» ανήκουν μόνο σε αυτούς που δεν ξέρουν.

Από τους πολιτικούς αρχηγούς οι δυο κληρονόμησαν το κόμμα και οι δυο απλά περίμεναν τη σειρά τους. Εμείς το χτίσαμε. Η διαφορά μας είναι ότι εμείς ξέρουμε τι πάει να πει ενοίκιο, ξέρουμε τη σημαίνει γραμμάτια ή επιταγές. Είμαι περήφανος για το σανοπώλη πατέρα μου, που με έμαθε να πονάω και να συμμετέχω.

Οι προτάσεις που γίνονται για την οικονομία είναι σε τελείως αντίθετη κατεύθυνση από την ορθή. Είναι σαν να έχει η οικονομία ζάχαρο και ο κ. Καραμανλής να την ταΐζει γλυκά. Περισσότερη φορολογία και περιορισμός στους μισθούς σημαίνει στέγνωμα της αγοράς. Αν θέλουν να σωθεί η οικονομία, ας παρακολουθήσουν τις προτάσεις μας γι΄ άλλη μια φορά, όπως το βιβλίο της ιστορίας, το βέτο και τη λαθρομετανάστευση.

Δεν φταίει ο ΛΑ.Ο.Σ. που έμεινε πίσω η ΝΔ. Όπως ο Χριστός ανέστησε τον Λάζαρο, έτσι ο Καραμανλής ανέστησε τον Παπανδρέου. Η ΝΔ φαίνεται να μην μπορεί να αποφασίσει αν είμαστε ακραίοι ή αν είμαστε καλοί. Τους μονούς μήνες μας λέει ακραίους, τους ζυγούς καλούς. Έτσι και τώρα τον Σεπτέμβρη είμαστε ακραίοι, αλλά τον Οκτώβρη, μετά τις εκλογές θα είμαστε καλοί. Ο κ. Καραμανλής είχε τη δυνατότητα να συνεχίσει να κυβερνά έως το 2011 με τη δική μας στήριξη – κάτι που, όπως και ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά, δεν υπήρχε πιθανότητα να συμβεί ούτε τα προσεχή 15 χρόνια – χωρίς ανταλλάγματα, αλλά μόνο με αλλαγή πολιτικής που θα εξασφάλιζε ένα πιο Εθνικό προσανατολισμό στην Εξωτερική πολιτική, ένα πιο φιλολαϊκό πρόγραμμα στο εσωτερικό και γενικότερη κοινωνική ειρήνη. Ο κ. Καραμανλής όμως ανάμεσα στο δίλημμα Καραμανλής με Καρατζαφέρη ή Παπανδρέου, διάλεξε τον κ. Παπανδρέου, κάτι για το οποίο φέρει την αποκλειστική πολιτική ευθύνη. Δεν μπόρεσε να προστατεύσει ούτε το μεταξύ μας διάλογο, γιατί λίγα λεπτά μετά το πέρας της συνάντησής μας, υπήρχαν δημοσιογράφοι που ήδη ήξεραν τι είχε ειπωθεί.

Θυμάμαι το 1973, όταν με συνέλαβαν και με πήγαν στην ΕΑΤ – ΕΣΑ. Κάποιος μου είπε μίλα στα γρήγορα και μην καθυστερείς, γιατί ο τάδε καθηγητής πανεπιστημίου έχει ήδη μιλήσει. Εγώ σκέφτηκα, τόσο μπόρεσε, τόσο άντεξε. Ε, τόσο άντεξε κι ο κ. Καραμανλής. Κάντε του τη χάρη να φύγει.

Το ερώτημα που προκύπτει για την επόμενη ημέρα, είναι ποιος μπορεί να κάνει καλύτερη αντιπολίτευση. Εμείς με την έντονη δράση μας απέναντι στο πανίσχυρο ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ΄80 ή ο αδύναμος κ. Καραμανλής; Με συνεργάτες που απ΄ ότι αποδείχτηκε είχαν βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη του Ελληνικού λαού; Αν δεν φωνάζαμε για τα ομόλογα, που σήμερα έχουν πέσει κάτω από το 20% της αξίας τους, θα είχαν πτωχεύσει όλα τα ταμεία. Σε δραχμές τα 100 εκατ. Ευρώ που μοιράστηκαν κάποιες οικογένειες από τη Siemens, είναι 34 δις. Ο κ. Καραμανλής προσπάθησε να τα κουκουλώσει όλα, κλείνοντας τη Βουλή και χαλιναγωγώντας τη Δικαιοσύνη. Ο ΛΑ.Ο.Σ. ήταν πάλι που αντέδρασε και έχουμε τώρα ένα χρόνο μετά την αποπομπή Ζαγοριανού.

Πρέπει να αποκατασταθούν οι αξίες, να καταλάβει το κεφάλαιο ότι υπάρχει νόμος και τάξη. Να μην ξεχνάμε ότι δίπλα μας έχουμε Αλβανία, Σκόπια και Τουρκία και δεν είμαστε Βέλγιο. Εμείς το όνομα Μακεδονία, δεν θα το εκχωρήσουμε ποτέ.

Μου λένε ότι με αυτά που λέω, δεν θα με αφήσουν οι Αμερικανοί να κυβερνήσω. Θυμηθείτε όμως ότι οι Έλληνες ψηφίζουν, ενώ η Ουάσιγκτον μόνο διατάσσει. Άνθρωποι από τη Δεξιά μέχρι την Αριστερά, όλοι μαζί ενωμένοι σαν μια γροθιά, πολεμούν για την ανάδειξη του Πατριωτισμού. Ας μην ξεχνάμε ότι «Όλους εμάς, ενώνει η Ελλάς.

Στην Κύπρο προσπαθούν να επιβάλλουν λύση, χειρότερη ακόμα και από το σχέδιο Ανάν. Την ίδια ώρα, οι Τούρκοι φτάνουν, παραβιάζοντας τον Εθνικό εναέριο χώρο μας, μέχρι και τη Σκύρο. Η μόνη μέρα που δεν πέταξε ούτε σπουργίτι, ήταν όταν εμείς, με ίδια μέσα – νοικιάζοντας κάθε διαθέσιμο ελικόπτερο, μια που η κα Μπακογιάννη είχε αρνηθεί με έγγραφό της, μόλις τέσσερις ημέρες πριν να μας παραχωρήσει το απαραίτητο Σινούκ- πήγαμε τους Ευρωβουλευτές στο Αγαθονήσι.

Το Τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή προσπαθεί να επικυριαρχήσει στην περιοχή και ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ακόμα επιμένουν να βάζουν στα ψηφοδέλτιά τους υποψηφίους που αυτοτιτλοφορούνται ως Τούρκοι, ενώ υπάρχουν και άλλοι Έλληνες Μουσουλμάνοι, που θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι. Επειδή η αυθάδεια του Τουρκικού προξενείου έχει δημιουργήσει φοβικά σύνδρομα στους κατοίκους της περιοχής, κατεβαίνω ως υποψήφιος στη Ροδόπη.

θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που δείχνετε στο κόμμα. Ο ΛΑ.Ο.Σ. έχει ρεύμα. Σας ζητώ να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι, καθ΄ όλη την προεκλογική περίοδο, να μιλάμε με σοφία και σαφήνεια και να μας διακρίνει η πειθαρχία και η σοβαρότητα».