«Αποφεύγει ο Υπουργός Οικονομικών τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης της κ. Περλεπέ για τον ΟΠΑΔ».

 

Προβάλλοντας κώλυμα και ο Υπουργός Οικονομίας και ο καθ’ ύλην αρμόδιος Υφυπουργός, δήλωσαν ότι δεν μπορούν να παραβρεθούν στη Βουλή για την προγραμματισμένη στις 7 Νοεμβρίου συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης της βουλευτού Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρίας Κατερίνας Περλεπέ-Σηφουνάκη για τον ΟΠΑΔ.
Ως εκ τούτου, αυτή η συζήτηση της ερώτησης, αναβάλλεται με αποκλειστική ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του ερωτώμενου Υπουργείου.
Μετά από αυτή την απαράδεκτη εξέλιξη η κυρία Περλεπέ δήλωσε:
«Οι αρμόδιοι Υπουργοί και η Κυβέρνηση δεν θα μπορέσουν να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες τους για την απαξίωση του ΟΠΑΔ όσα κωλύματα και όσες δικαιολογίες και αν προβάλλουν.
Αρνούμενοι ουσιαστικά να συζητηθεί η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσα, επιβεβαιώνουν την πλήρη αδιαφορία που επιδεικνύουν επί πέντε χρόνια για τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου.
Με την τακτική τους αυτή υποτιμούν και προσβάλλουν και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και τη νοημοσύνη των πολιτών.
Θέλω να καταστήσω σαφές ότι  θα ασκήσω κάθε δικαίωμα που μου δίνει η βουλευτική μου ιδιότητα,  ώστε οι υπεύθυνοι για το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει ο ΟΠΑΔ να αναγκασθούν να αποκαλυφθούν και ενώπιον της Βουλής  και ενώπιον των εργαζομένων  και των ασφαλισμένων στον Οργανισμό.
Τις επόμενες ημέρες θα επανέλθω για το ζήτημα αυτό στη Βουλή και θα δούμε μέχρι πότε οι Υπουργοί θα επικαλούνται κωλύματα.
Κάποτε οι κυβερνητικοί αρμόδιοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους».