Το ΚΚΕ ζητά ανάκληση των απολύσεων στη ΣΕΛΜΑΝ.  

Κλιμάκιο της Νομαρχιακής Οργάνωσης Εύβοιας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής και Βουλευτή του Κόμματος, συμμετείχε στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων της ΣΕΛΜΑΝ, την Τετάρτη 2 Ιούνη 2010 και εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα κατά των απολύσεων.

Γιάννης Μπουροδήμος, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας ΚΙΝΑΛ - 2019

Σε δήλωση του ο Γιώργος Μαρίνος μεταξύ των άλλων τόνισε τα εξής:
Το ΚΚΕ και το ταξικό κίνημα όχι μόνο συμπαραστέκονται στον αγώνα των εργαζομένων της ΣΕΛΜΑΝ αλλά δίνουν μαζί τους τη μάχη για την άμεση ανάκληση των 22 απολύσεων που έκανε η επιχείρηση με πρόσχημα την καπιταλιστική κρίση.
Η επιχείρηση ΣΕΛΜΑΝ αυξάνει χρόνια τα κέρδη της και έχει κατακτήσει περίοπτη θέση στην αγορά με την εκμετάλλευση της δουλειάς εκατοντάδων εργατών και εργατριών τους οποίους επιχειρεί σήμερα να πετάξει στο δρόμο.
Τα γεγονότα μαρτυρούν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο για δεκάδες απολύσεις και σε αυτό το σχέδιο επιβάλλεται να αντιταχθεί αποφασιστικά το εργατικό κίνημα, ο λαός της περιοχής.
Το ΚΚΕ θα συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις να δημιουργηθεί πλατύ, οργανωμένο κίνημα αλληλεγγύης, να υψωθεί τείχος υπεράσπισης των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους, να ματαιωθούν τα αντεργατικά σχέδια της ΣΕΛΜΑΝ.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όπως και η κυβέρνηση της ΝΔ την προηγούμενη περίοδο έχει εγκληματικές ευθύνες.
Με την αντεργατική πολιτική, με τα μέτρα που αυξάνουν τις απολύσεις, με την ολόπλευρη στήριξη των επιχειρηματιών, έχει διαμορφώσει το έδαφος για την πιο σκληρή εργοδοτική επίθεση.

Η κατάσταση στην Εύβοια, όπως και στις άλλες περιοχές της χώρας είναι τραγική. Οι επιχειρήσεις απολύουν καθημερινά εργαζόμενους, τρομοκρατούν, αρνούνται να καταβάλλουν ακόμα και τους μισθούς. Η ανεργία έχει εκτιναχθεί στα ύψη.
Η κατάσταση αυτή σε συνδυασμό με την γενικότερη επίθεση κατά των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων δεν αφήνει περιθώριο για αναμονή και ταλάντευση.
Η ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου απαιτεί οργανωμένη, μαζική ταξική απάντηση, απεγκλωβισμό από τα κόμματα που εκφράζουν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.
Η πάλη για το δικαίωμα στην πλήρη – σταθερή εργασία, για ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα μπορεί να γίνει πιο αποτελεσματική και θα γίνει πιο αποτελεσματική, όσο περισσότεροι εργάτες και εργάτριες συνειδητοποιούν την αναγκαιότητα βαθιών αλλαγών, την αναγκαιότητα του δρόμου ανάπτυξης που έχει κριτήριο τις ανάγκες των εργατικών – λαϊκών οικογενειών και όχι τα κέρδη των καπιταλιστών.
Αυτός ο δρόμος θα απαλλάξει την εργατική τάξη από την παρουσία και τους εκβιασμούς των πλουτοκρατών, από την ανεργία, την ανασφάλεια, την εκμετάλλευση.