Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ, Κατερίνα Περλεπέ έκανε την παρακάτω δήλωση για τον εορτασμό της φετινής Εργατικής Πρωτομαγιάς:

«Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τη χώρα μας και τους πολίτες σε δραματική θέση, εξ αιτίας της καταστροφικής πολιτικής της Κυβέρνησης της Ν.Δ. και των επιλογών της σε όλους τους τομείς.
Για τους εργαζόμενους τα προβλήματα είναι εκρηκτικά.
Η ανεργία καλπάζει σε όλη την Ελλάδα και στο Νομό μας.
Οι συνεχείς απολύσεις, οι διαθεσιμότητες και οι υποχρεωτικές άδειες γίνονται πλέον καθεστώς.
Τα κυβερνητικά στελέχη δεν χάνουν ευκαιρία να προπαγανδίζουν τις «ευέλικτες» μορφές απασχόλησης και εν τέλει το δικαίωμα των πολιτών στην εργασία, είναι υπό πλήρη επισφάλεια.
Από τις ελλείψεις και την υπολειτουργία των κρατικών υπηρεσιών ελέγχου των επιχειρήσεων, τα εργατικά ατυχήματα είναι καθημερινό φαινόμενο και ο «φόρος αίματος» για τους εργαζόμενους όλο και μεγαλώνει.
Η κοινωνική ασφάλιση δέχεται απανωτά χτυπήματα και την ίδια στιγμή το εισόδημα των εργαζομένων συρρικνώνεται συνεχώς από την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική.
Η καταρρέουσα Κυβέρνηση Καραμανλή προσπαθεί να αποποιηθεί των ευθυνών γι’ αυτή την κατάσταση και προβάλλει ως δικαιολογία τη διεθνή οικονομική κρίση.
Όμως οι πολίτες γνωρίζουν ότι, η αιτία που οδήγησε στο σημερινό εργασιακό μεσαίωνα και στα αδιέξοδα της οικονομίας είναι η νεοσυντηρητική πολιτική που ασκεί η Ν.Δ. και τις συνέπειες της κυβερνητικής αποτυχίας δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να τις πληρώσουν οι εργαζόμενοι.
Ο τόπος χρειάζεται άμεσα μια άλλη πολιτική από μια άλλη Κυβέρνηση που θα νοιάζεται για τον πολίτη και που θα προστατεύει τα δικαιώματά του στην εργασία και στην πρόοδο.
Το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να αναλάβει τις ευθύνες του και έχοντας συγκεκριμένο σχέδιο, δεσμεύεται ως αυριανή κυβέρνηση να ανοίξει πάλι το δρόμο για να βρουν οι εργαζόμενοι και η χώρα μας τη θέση που τους αξίζει, σε μια Ελλάδα της ευημερίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης».