ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΥΛΩΝΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΤΣΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΕΔΚΕ
ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ.

“Ο Χρήστος Παλαιολόγος υπήρξε ένας ξεχωριστός άνθρωπος της Αυτοδιοίκησης. Βαθειά προοδευτικός και ριζοσπάστης και ταυτόχρονα ρεαλιστής και οραματιστής, με το έργο του άλλαξε την προοπτική της πόλης του και με την αγωνιστική και ταυτόχρονα τεχνοκρατική προσφορά στο κίνημα της Αυτοδιοίκησης μέσα από ηγετικές θέσεις της ΚΕΔΚΕ συνέβαλε αποφασιστικά στην επεξεργασία, την τεκμηρίωση και την προώθηση σημαντικών θεμάτων του θεσμού.
Η συνεργασία μαζί του, μέσα τις Συντακτικές Επιτροπές Περιοδικών της Αυτοδιοίκησης και τις Ομάδες Εργασίας της ΚΕΔΚΕ, του Ινστιτούτου Αυτοδιοίκησης και παλαιότερα του Υπουργείου Εσωτερικών, για πολλά ζητήματα της Αυτοδιοίκησης, όπως στη διαμόρφωση του Προγράμματος «Ιωάννης Καποδίστριας», στον Ελληνικό Χάρτη Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στη Συνταγματική Αναθεώρηση αλλά και τελευταία στην διαμόρφωση του συστήματος διακυβέρνησης για την ανεκπλήρωτη ακόμη νέα διοικητική μεταρρύθμιση, υπήρξε μία διαδικασία διδαχής και γόνιμου προβληματισμού που γεννούσε ρηξικέλευθες προτάσεις και δυναμικές θέσεις μεταρρυθμιστικής πολιτικής. Ήταν φίλος, σοφός συνομιλητής, δάσκαλος γιατί είχε το προνόμιο να δένει τις θεωρητικές προτάσεις του με την πολύχρονη εμπειρία του στην Πόλη της Λειβαδιάς αλλά και την μακρά συμμετοχή του στην Επιτροπή Περιφερειών.
Η συμμετοχή του Χρήστου Παλαιολόγου στα όργανα της ευρωπαϊκής αυτοδιοίκησης δεν υπήρξε μόνο εστία γόνιμης πολιτικής εμπειρίας για τον ίδιο αλλά και ένα μεγάλο αντίδωρο για την ελληνική αυτοδιοίκηση διότι ο Χρήστος όσο κανείς άλλος μπορούσε να μετουσιώνει την εμπειρία της συμμετοχής στους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Αυτοδιοίκησης σε νέες ιδέες και νέες πολιτικές που άνοιγαν δυναμικούς δρόμους στην Ελληνική Αυτοδιοίκηση.
Στην Αυτοδιοίκηση οι άνθρωποι σαν τον Χρήστο Παλαιολόγο δεν είναι πολλοί. Γιαυτό ο ξαφνικός χαμός του αφήνει τεράστιο κενό και μας κάνει φτωχότερους.
Ως ελάχιστο φόρο τιμής στην μνήμη του αγαπητού φίλου, του ξεχωριστού πολίτη, του πρωτοπόρου των ιδεών της συμμετοχικής και δημοκρατικής Αυτοδιοίκησης δημοσιεύουμε στο ιστολόγιο μας www.topikidimokratia.blogspot.com (ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ) ένα δικό του κείμενο εργασίας με τίτλο «Για μία Δημοκρατική και Αποτελεσματική Διακυβέρνηση των Δήμων και Κοινοτήτων».
Στην οικογένειά του, στους συνεργάτες και συναγωνιστές του εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια και τον παντοτινό σεβασμό σε αυτόν τον Μεγάλο Πολίτη”.