Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη κατά την ομιλία της στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής όπου συζητείται νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για τους γιατρούς του ΕΣΥ κατήγγειλε με σφοδρότητα την Κυβέρνηση και προσωπικά το Δημήτρη Αβραμόπουλο, υποστηρίζοντας ότι έχουν οδηγήσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας στα πρόθυρα της διάλυσης.

 

Ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία της η Κ.Περλεπέ: 

Γιάννης Μπουροδήμος, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας ΚΙΝΑΛ - 2019

«Ενώ την 1.12.2008 ο Υπουργός Υγείας είχε υπογράψει με τους νοσοκομειακούς γιατρούς συλλογική σύμβαση εργασίας, για το ωράριο, τις εφημερίες, τις αποδοχές και την εξέλιξή τους, στο σχετικό νομοσχέδιο που κατέθεσε πριν λίγες μέρες, η σύμβαση είναι πλήρως αλλοιωμένη και παραποιημένη με αυτά που είχαν συμφωνηθεί.
Η κυρία Περλεπέ υπογράμμισε μεταξύ άλλων: Με το σχέδιο νόμου εμπαίζονται όλοι οι γιατροί του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, αφού ο κ. Αβραμόπουλος αθέτησε την υπογραφή του.
Εμπαίζεται επίσης και όλος ο ελληνικός λαός, ο οποίος περίμενε μετά από τόσες εξαγγελίες για μεταρρύθμιση στο χώρο της υγείας, να δει καλύτερες υπηρεσίες υγείας.
Όσον αφορά το θέμα των προσλήψεων γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού που επί 5 χρόνια εξαγγέλλει η Κυβέρνηση χωρίς να υλοποιεί, η δικαιολογία ότι για όλα φταίει το ΑΣΕΠ, έχει γίνει το πιο σύντομο ανέκδοτο.
Για τις προμήθειες και ιδιαίτερα σε αναλώσιμα υλικά, οι ελλείψεις είναι τεράστιες. Σε πολλές ΜΕΘ δεν υπάρχουν ούτε καν γάντια, για το προσωπικό με κίνδυνο την έξαρση των νοσοκομειακών λοιμώξεων.
Με μη λειτουργούντα πάνω από 150 κρεβάτια στις ΜΕΘ, λόγω έλλειψης προσωπικού, χάνονται συνεχώς ανθρώπινες ζωές και οι πολίτες αναγκάζονται να απευθυνθούν για τις υγειονομικές τους ανάγκες στον ιδιωτικό τομέα υγείας.
Το πόσο αδιαφορεί ο κ. Αβραμόπουλος για τη λειτουργία του ΕΣΥ φάνηκε και από την επίσκεψή του στην Εύβοιας, κατά την οποία δεν επισκέφτηκε κανένα από τα τρία Νοσοκομεία που έχει ο Νομός.
Επιτέλους η απαξίωση του Δημόσιου συστήματος Υγείας και των λειτουργών του από την Κυβέρνηση, πρέπει να σταματήσει υπογράμμισε η βουλευτής».