Η Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας του ΚΚΕ δεν αφήνει χωρίς απάντηση την κριτική που άσκησε η Ν.Ε ΣΥΝ στην συνέντευξη του Γ.Μαρίνου στο EVIAPORTAL.GR

Η απάντηση της Νομαρχιακής Επιτροπής Ευβοίας του ΚΚΕ στον ΣΥΝ είναι η παρακάτω:
«Το ΚΚΕ τοποθετείτε συγκεκριμένα και τεκμηριωμένα για τις θέσεις κάθε πολιτικής δύναμης και αποκαλύπτει τις ευθύνες , όπως έχει υποχρέωση.
Αυτό έκανε και στη συνέντευξη του στο eviaportal.gr , ο Βουλευτής Ευβοίας του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος.
Σημείωσε ότι ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ έχει ευθύνες για τη συνθήκη του ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΝ αντιδρά και αρνείται να αναλάβει αυτές τις ευθύνες.
Είναι δικαίωμα της, αλλά με την απάντηση αυτή τεκμηριώνεται για άλλη μια φορά ότι ο ΣΥΝ χρησιμοποιεί τη διγλωσσία, για να καλύπτει τις πολιτικές του ευθύνες , να ξεγελάει τους εργαζόμενους , ακόμα και τους φίλους του. Με άλλη γλώσσα μιλάει για την ΕΕ ο επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου, με άλλη η δεύτερη υποψήφια, με άλλη ο τρίτος υποψήφιος, ό, τι θέλεις παίρνεις…

1. Τον Ιούλη του 1992 ΝΔ , ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ ψήφισαν στην Ελληνική βουλή την επικύρωση της συνθήκης του Μάαστριχτ και την υπερασπίστηκε όλα τα χρόνια.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ στη βουλή δήλωσε:
«Εγώ σαν αριστερός πολίτης θα ψηφίσω το Μάαστριχτ …» (και όχι ) «…κατά όπως η παλαιοημερολογίτικη πλευρά του αριστερού  κινήματος που είναι αμετακίνητα προσδεδεμένη στο χθες …». Αυτή είναι η αλήθεια.

Η δήλωση του προέδρου του ΣΥΝ κ. Τσίπρα στις 7 Γενάρη 2008 είναι επίσης χαρακτηριστική :
«Το ζήτημα για εμάς τότε ήταν αν θα ήμασταν αρνητικοί, η θα ήμασταν «ανεκτικοί» στην ολοκλήρωση της Ευρώπης ασκώντας μια κριτική στον τρόπο που αυτή θα γίνει …. Επιλέξαμε τον δεύτερο δρόμο».
Αυτός ο δεύτερος δρόμος , η επικύρωση της συνθήκης του Μάαστριχτ έκανε και κάνει μεγάλη ζημιά στις εργατικές -λαϊκές οικογένειες.

Είναι ο δρόμος της ελεύθερης κίνησης του κεφαλαίου που σημαίνει ελαστικές μορφές απασχόλησης , ανατροπή εργασιακών , ασφαλιστικών , μισθολογικών δικαιωμάτων , εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας, ιδιωτικοποιήσεις.
Δεν είναι μόνο αυτά ο ΣΥΝ ψήφισε στο Ευρωκοινοβούλιο υπέρ της ένταξης της Ελλάδας στην Οικονομική Νομισματική Ένωση (ΟΝΕ) που η βάση της είναι η συνθήκη του Μάαστριχτ, είναι υπέρμαχος του Ευρωστρατού , ενώ για τη Λευκή Βίβλο που αποτελεί το ευαγγέλιο της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, ισχυρίστηκε ότι δεν είναι «ούτε μαύρη ούτε λευκή».
Σταματάμε εδώ, λέγοντας ότι η στάση των πολιτικών δυνάμεων σε αυτά τα κρίσιμα ζητήματα είναι κριτήρια στις Ευρωεκλογές.

Το Κόμμα που καταψήφισε, αντιπάλεψε και αντιπαλεύει σθεναρά, με συνέπεια τη συνθήκη του Μάαστριχτ και τις άλλες αντιλαϊκές στρατηγικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι το ΚΚΕ.

2. Για τον περασμένο Δεκέμβρη τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει.
Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ έδωσαν έναν καλά οργανωμένο , περιφρουρημένο μαζικό αγώνα μαζί με δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους , νέους και νέες , κατά της κρατικής καταστολής και της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, ανοίγοντας ταυτόχρονα μέτωπο στους κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς

3. Η πολιτική των συμμαχιών είναι στρατηγικής σημασίας για το ΚΚΕ και αφορά πρώτα απ’ όλα τη συμμαχία της εργατικής τάξης ,της αγροτιάς, των αυτοαπασχολούμενων της πόλης, της νεολαίας. Αφορά πολιτικές δυνάμεις και κινήσεις που εναντιώνονται στην Ε.Ε, τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς , την πλουτοκρατία.
Γι’ αυτή την πολιτική συμμαχιών που μπορεί να δώσει ώθηση στην πάλη του εργατικού -λαϊκού κινήματος κοπιάζει το ΚΚΕ.
Ο καθένας κρίνεται από αυτά , κρίνεται από τη στάση του απέναντι στη Σοσιαλδημοκρατία , τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ , τον εργοδοτικό -κυβερνητικό συνδικαλισμό Και ο ΣΥΝ είναι αποδεδειγμένα εκτεθειμένος.
Η λογική των συγκολύσεων , συνεργασίες χωρίς αρχές , προεκλογικά τεχνάσματα δεν έχουν σχέση με τους ανθρώπους της αριστεράς».