Με αίτημά του στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκίδας, Σταμάτη Γκάβαλη, ο επικεφαλής της παράταξης «Χαλκίδα – Όραμα – Δημιουργία», ζητά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να συζητηθεί η υπόθεση της Δάριγκ.

 

 

Στην επιστολή του προς τον Σταμάτη Γκάβαλη, την οποία υπογράφουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ο Δημήτρης Αναγνωστάκης αναφέρει μεταξύ άλλων:
 
«Ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας κ. Γκάνη Λάμπρο, πληροφορηθήκαμε τη δυσμενή εισήγηση για τα συμφέροντα της πόλης, του Συμβούλου – Εισηγητή κ. Ράντου προς το ΣτΕ, αναφορικά με την υπόθεση «ΔΑΡΙΓΚ».
Πιστεύουμε ότι αντιλαμβάνεστε την κρισιμότητα της κατάστασης και πως το συγκεκριμένο θέμα είναι τεράστιας σημασίας για το σύνολο της τοπικής μας κοινωνίας.
 Είναι ένα ζήτημα το οποίο απαιτεί την καθολική συμμετοχή των
 δυνάμεων του Νομού και της Πόλης προκειμένου να αποτραπούν τα σχέδια
 των οικονομικών συμφερόντων, που επιδιώκουν την εκμετάλλευση της
 έκτασης εις βάρος της Χαλκίδας και των πολιτών της.
 Επειδή πιστεύουμε ότι πρέπει να αναληφθούν τάχιστα πρωτοβουλίες από την
 πλευρά του Δήμου, ζητάμε με βάση το άρθρο 95 παράγραφο 2
 να προετοιμάσετε και να συγκαλέσετε άμεσα Δημοτικό Συμβούλιο
 με μοναδικό θέμα: «Αντιμετώπιση υπόθεσης ΔΑΡΙΓΚ».
Στη συγκεκριμένη διαδικασία επιβάλλεται να προσκληθούν οι Κοινοβουλευτικοί του Νομού, ο Νομάρχης Εύβοιας, ο Πρόεδρος της Τ.Ε.Δ.Κ.Ε., οι θεσμοθετημένοι σύμβουλοι της πολιτείας όπως είναι το Τεχνικό Επιμελητήριο, το Εμποροβιοτεχνικό Επιμελητήριο, το Οικονομικό Επιμελητήριο, οι κοινωνικοί εταίροι μας όπως το Εργατικό Κέντρο,
ο Δικηγορικός Σύλλογος Χαλκίδας, το Σωματείο Εργαζομένων-Απολυμένων της ΔΑΡΙΓΚ αλλά κι όλοι οι άλλοι φορείς που κρίνετε ότι μπορούν να συμβάλλουν στην κοινή προσπάθειά μας».