Ο Γιώργος Μαρίνος και η Ν.Ε. Εύβοιας του ΚΚΕ καταγγέλλουν τη δίωξη του βουλευτή, ο οποίος «κατηγορείται» για συμμετοχή σε κινητοποίηση, που αφορούσε στην κατάργηση των διοδίων Σχηματαρίου:

• «Με την πολιτική κάλυψη της κυβέρνησης και στο πνεύμα Σανιδά, για την ποινικοποίηση των εργατικών λαϊκών αγώνων και την δίωξη κομμουνιστών και άλλων πρωτοπόρων συνδικαλιστών αγωνιστών, προσπαθούν οι εργοδότες και κόμματα που τους στηρίζουν να χτυπήσουν το ΚΚΕ και το εργατικό κίνημα γενικότερα.
• Στα πλαίσια αυτά ο Άρειος Πάγος ζητά από την βουλή να αρθεί η ασυλία του Γιώργου Μαρίνου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή Εύβοιας, για τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση που διοργάνωσε το ΚΚΕ με αίτημα την κατάργηση των διοδίων, στις 4 Απρίλη 2008, στα διόδια Σχηματαρίου.
Οι κομμουνιστές έπραξαν το αυτονόητο, άφησαν τους οδηγούς να περνούν ελεύθερα, αναδεικνύοντας μ’ αυτή την συμβολική κινητοποίηση την ανάγκη να δυναμώσει η λαϊκή πάλη για την κατάργηση των διοδίων που επιβαρύνει το εργατικό και λαϊκό εισόδημα.
• Διώκετε λοιπόν ο Γιώργος Μαρίνος για τη συμμετοχή με κατασκευασμένες κατηγορίες, όπως «από κοινού διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, διατάραξη της κοινής ειρήνης, παράνομης βίας και φθοράς πραγμάτων που χρησιμεύουν για κοινό όφελος».
• Όλη η διαδικασία της δίωξης αποδεικνύει ότι πρόκειται για μια στοχευμένη πολιτική κίνηση, που στόχο έχει να χτυπήσει το εργατικό κίνημα και την πρωτοπορία του, τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες.
Εντάσσεται σε ένα γενικότερο σχέδιο της αστικής τάξης και των μηχανισμών που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό. Είναι φανερό ότι το ΚΚΕ και οι κομμουνιστές με μεγαλύτερο πείσμα, με καλύτερη οργάνωση της πάλης μας για την συγκρότηση του Αντιμονοπωλιακού Αντιιμπεριαλιστικού Δημοκρατικού Μετώπου, για την λαϊκή εξουσία όπου και οι συγκοινωνίες θα αποτελούν λαϊκή περιουσία είναι φανερό ότι δεν θα υπάρχουν διόδια και χαράτσια στο λαό.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να καταδικάσουν τέτοιες μεθοδεύσεις, τέτοιες λογικές, να παλέψουν και να διεκδικήσουν μια τέτοια προοπτική για το δικό τους καλό».