Με μια σκληρή ανακοίνωση γνωστοποιεί την παραίτησή του απο την Νέα Δημοκρατία και την ΟΝΝΕΔ, ο τέως Πρόεδρος της νεολαίας του κόμματος στην Εύβοια, Δημήτρης Ματράκας. Σκληρά τα λόγια που χρησιμοποιεί τόσο για τον Πρόεδρο της ΝΔ, και μάλιστα απολογείται που πριν δυο χρόνια τον στήριξε….
Στην ανακοίνωσή του αναφέρει ο Δ.Ματράκας:

Με έκπληξη και αηδία διαπίστωσα ότι λόγω των εκλογών η Ν.Δ. μου στέλνει μηνύματα, mail και προσκλήσεις συμμετοχής σε συγκεντρώσεις. Τα κεντρικά κόμματος και Νεολαίας που με τη συνεργασία προέδρου ΝΟΔΕ και βουλευτικών γραφείων, διέγραψαν στα κρυφά, πριν 1,5 χρόνο, εκλεγμένο Πρόεδρο Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ και εκατοντάδες μέλη γιατί «δε βγαίναν τα κουκιά», ώστε να επιβάλουν ουρανοκατέβατη διοίκηση εξ’ Αθηνών, έχουν το θράσος να με συμπεριλαμβάνουν σε λίστες κινητοποίησης.
Είχα διαλέξει την αποχή και τη σιωπή απαξίας γιατί τα παραπάνω, στους καιρούς που ζούμε, είναι ασήμαντα. Όμως η σκέψη ότι μπορεί έστω και ένας συμπολίτης μου να θεωρεί ότι ανήκω ακόμα στο έκτρωμα Ν.Δ-ΠΟΛ.ΑΝ. και στην ΟΝΝΕΔ Ανώνυμη Εταιρεία, με κάνει να διευκρινίσω ρητά το εξής: δεν επιθυμώ και δεν έχω την παραμικρή σχέση με αυτές, ούτε με την ιδιότητα του απλού μέλους.
Δε θα μπορούσα, άλλωστε, να επικροτώ έναν αρχηγό και ένα κόμμα που παραδίδει την εθνική μας κυριαρχία στις τράπεζες, τους τοκογλύφους και τους νταβατζήδες και έγινε ένα με το ΠΑΣΟΚ για να διασφαλίσουν την οικονομική εκτέλεση του ελληνικού λαού και την ατιμωρησία της εσχάτης προδοσίας τους.
Και δε θα μπορούσα να υποστηρίζω μία Νεολαία που αγνοεί τα πεζοδρόμια και προσκυνά μικρούς και μεγάλους Ψυχάρηδες. Επίσης, πολιτεύεται με εκδρομές σε Μπάνσκο και Μύκονο, επιβραβεύει με μπουκαλάκια ουίσκυ στα εβδομαδιαία πάρτι, εξαγοράζεται για να φωνάζει συνθήματα σε συγκεντρώσεις βουλευτών (έρχονται όπου νάναι) και αντιλαμβάνεται τον εαυτό της (ίσως και λόγω του Προέδρου της) ως ΜΚΟ Βορείων Προαστίων, ώστε την ώρα που υποθηκεύονται οι ζωές μας, εκείνη τάχα καθαρίζει πλατείες. Όλα αυτά όταν η πλειοψηφία των «εμφανιζόμενων» μελών της δυσκολεύεται να βάλει σωστά τις τελείες στα αρχικά Ο.Ν.ΝΕ.Δ. και νομίζει ότι ο Ευάγγελος Αβέρωφ είναι πλοίο που γίνονται κοσμικοί γάμοι.
Με αυτή την κωμωδία του Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο έκανα το λάθος, όπως αποδείχθηκε, να καλέσω μαζί με άλλους οννεδίτες να αναλάβει την αρχηγία πριν δύο χρόνια και απολογούμαι γι’ αυτό, επαναλαμβάνω ότι δεν έχω καμία σχέση.
Όπως δεν έχει και η πλειοψηφία της νεολαίας. Και στις εκλογές της 6ης Μαΐου δε θα απέχει, όπως θα βόλευε. Αλλά θα ψηφίσει εθνικά και αντιμνημονιακά εναντίον όλων, ξεπουλημένων κομμάτων και προσώπων. Αλλά και εκείνων που παριστάνουν τους πατριώτες για να σώσουν τις πολιτικές τους καριέρες.

Υ.Γ. Είμαι περήφανος που υπηρέτησα στην περιοχή μου για πολλά χρόνια μια άλλη ΟΝΝΕΔ. Που έγινε σεβαστή από όλους τους πολιτικούς της αντιπάλους και απέδειξε πως υπάρχουν δεξιοί, εθνικά σκεπτόμενοι νέοι, όχι μόνο πρόβατα του lifestyle. Παρούσα στην τοπική κοινωνία, σε εργοστάσια, χωριά και λαϊκά στέκια. Που αφισοκολλούσε στους δρόμους, ακόμα και την εποχή των πληρωμένων συνεργείων, γιατί το γούσταρε. Που πλήρωνε ρεφενέ τα νοίκια της. Και πάνω απ’όλα μια ΟΝΝΕΔ που δεν υπηρέτησε ποτέ κανένα βουλευτικό, πολιτικό ή επιχειρηματικό γραφείο. Γι’ αυτό και όλοι οι βουλευτές και οι παρατρεχάμενοί τους προσπάθησαν άπειρες φορές να την καπελώσουν ή να την διαλύσουν. Πάντα ανεπιτυχώς. Γιατί, ψιτ, παίδες, μην ψήνεστε, δεν τα καταφέρατε ποτέ. Μόνοι μας φύγαμε και «την πήραμε μαζί μας», μέσα μας, για να μην την αφήσουμε να εκπορνευτεί, όπως συμβαίνει με αυτό το κουφάρι που παριστάνει το σωσία της. Και απολογισμό πεπραγμένων θα κάνουμε μόνο:
στους πατεράδες μας που μας έπαιρναν στη ΝΟΔΕ από 10 χρόνων
στους ευβοιώτες οννεδίτες της εποχής Αβέρωφ και παντοτινούς φίλους, που μας καθοδήγησαν ιδεολογικά να πιστεύουμε στο έθνος πάνω απ’ όλα και με τη συνείδησή μας σε κάποιους μεγαλύτερους που «έφυγαν», αλλά μας άφησαν κληρονομιά την ανιδιοτελή αγάπη για την Παράταξη, όπως ο Τάσος Καμπούρης, ο Γιώργος Σταματούκος και πολλοί άλλοι.
 Δημήτρης Ματράκας
 τ. Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Ευβοίας