Η Περιφερειακή Επιτροπή Στερεάς Ελλάδας και ο Τομέας Γυναικών του ΠΑ.ΣΟ.Κ, πραγματοποίησαν συνάντηση με τις γυναίκες που είναι εκλεγμένες στα όργανα του κινήματος της Στερεάς Ελλάδας, το Σάββατο 14 Μαρτίου 2009 στη Λαμία, με θέμα «ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ».

 

Στην συνάντηση παρευρέθησαν η Γραμματέας του Τομέα και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Έφη Χαλάτση, το μέλος της Γραμματείας του Τομέα υπεύθυνη για την Στερεά Ελλάδα Αγγελική Παπανδρέου, η Βουλευτής Φθιώτιδας Τόνια Αντωνίου, το μέλος της Γραμματείας του Τομέα και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Άρια Αγάτσα και, το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Bάσω Τσόνογλου. Η Έφη Χαλάτση παρουσίασε το πρόγραμμα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για την στήριξη της γυναίκας, της οικογένειας του παιδιού, τονίστηκε ότι:
«Στη σύγχρονη δημοκρατία απαιτεί ισότητα των φύλων απαιτεί ίση εκπροσώπηση γυναικών και ανδρών στη λήψη των αποφάσεων που επηρεάζουν τη ζωή όλων. Πολλοί λένε ¨όλοι ίδιοι είμαστε¨. Όχι δεν είμαστε όλοι ίδιοι, το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τις γυναίκες, το παιδί την τρίτη ηλικία, την οικογένεια αγωνίζεται για μια κοινωνία με επίκεντρο τον άνθρωπο για μια δίκαιη κοινωνία.
Το ΠΑΣΟΚ άλλαξε το 1983 το αναχρονιστικό, πατριαρχικό Οικογενειακό Δίκαιο και καθιέρωσε την έννοια της οικογένειας της ισότητας. Σήμερα που αλλάζουν, η μορφή και το μέγεθος της οικογένειας και οι απαιτήσεις των µελών της, ενώ ταυτόχρονα προκύπτουν νέες οµάδες ευάλωτων οικογενειών, η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα είναι αρωγός σε κάθε στάδιο της ζωής της οικογένειας. Η δέσµευσή µας είναι καθαρή. Θα αναπτύξουµε συγκροτηµένη πολιτική για την οικογένεια, τη µονογονεϊκή οικογένεια, την ανύπαντρη μητέρα, την τρίτεκνη, την πολύτεκνη και την οικογένεια µε ανάπηρο γονιό ή παιδί, την ανατροφή και εκπαίδευση των παιδιών, την Τρίτη Ηλικία. Οι προγραμματικές δεσμεύσεις μας για την στήριξη της γυναίκας, της οικογένειας και την εξισορρόπηση επαγγελματικής, οικογενειακής και προσωπικής ζωής, συνοψίζονται τους παρακάτω επτά άξονες:
1.
 Προστασία των δικαιωμάτων της γυναίκας στην εργασία και την κοινωνική ασφάλιση. Ενδυνάμωση των μηχανισμών ελέγχου εφαρμογής της εργατικής νομοθεσίας. Δικαίωμα σε πρόωρη συνταξιοδότηση.
2. Στήριξη και σύνταξη στην ανασφάλιστη νοικοκυρά.
3. Δίχτυ προστασίας, πρόνοιας και υποστηρικτικών δομών για την γυναίκα και την οικογένεια, στήριξη της μονογονεϊκής οικογένειας.
4. Για να µπορέσουµε να κάνουµε πράξη την εναρµόνιση και εξισορρόπηση της οικογενειακής µε την επαγγελµατική και κοινωνική δραστηριότητα, δεσµευόµαστε να παρέχουµε ολοκληρωµένη βρεφονηπιακή φροντίδα. Φροντίδα των παιδιών σε βρεφική και νηπιακή ηλικία, διπλασιασμός των βρεφονηπιακών σταθμών πλήρους ωραρίου, επιχορήγηση του κόστους φύλαξης των παιδιών σε σταθμούς, ολοήμερο νηπιαγωγείο.
5. Υποστήριξη νέων ζευγαριών στην προσπάθεια απόκτησης οικογένειας, οικονομική στήριξη, ιατρική μέριμνα, φορολογική ελάφρυνση, εφάπαξ παροχή 2.000 € για κάθε παιδί.
6. Μέριμνα για τις οικογένειες των παιδιών με αναπηρία.
7. Στήριξη γυναικών και παιδιών που έχουν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας«.

Γιάννης Μπουροδήμος, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας ΚΙΝΑΛ - 2019

Η ΠΕ Στερεάς Ελλάδας του ΠΑΣΟΚ «καλεί τις Γυναίκες της Στερεάς Ελλάδας, στις ευρωεκλογές που είναι διαφορετικές, αφού όπως τόνισε ο Πρόεδρος μας Γιώργος Παπανδρέου θα έχουν μορφή δημοψηφίσματος και στην ουσία ταυτίζονται με τις εθνικές. Να παίξουν ενεργό ρόλο και να συστρατευθούν στο ΠΑΣΟΚ και στο πλευρό του Πρόεδρου μας Γιώργος Παπανδρέου. Καλούμε τις Γυναίκες, να συνεισφέρουν με τη δημιουργικότητά, την ευαισθησία, τη γοητεία τους, μία διαφορετική αντίληψη και προσέγγιση, τις καλούμε σήμερα στις κρίσιμες στιγμές που διέρχεται η χώρα μας, να ωθήσουν αποφασιστικά την κοινωνία μας προς τα εμπρός«.