Σύμφωνα με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η Γ΄ Εβδομάδα των Νηστειών είναι αφιερωμένη στις Ιερατικές Κλίσεις.

Έτσι, την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως 7 Μαρτίου 2010, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος, προσκάλεσε σε Σύναξη τους Αναγνώστες και Υποψηφίους Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, οι οποίοι προέρχονταν από όλο το μήκος και πλάτος της Ιεράς Μητροπόλεως.
Το πρώτο και κύριο μέρος της Συνάξεως, ήταν η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, η οποία τελέσθηκε από τον Σεβασμιώτατο στον Μητροπολιτικό Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, με τη συμμετοχή πυκνού εκκλησιάσματος, στην οποία διακόνησαν οι Υποψήφιοι Κληρικοί, είτε στο Ιερό Βήμα, είτε βοηθώντας τους δύο Χορούς των Ιεροψαλτών.
Πριν την ανάγνωση του Αποστόλου, ο Μητροπολίτης μας χειροθέτησε δύο νέους Αναγνώστες, τον κ. Εμμανουήλ Νταλλαρή, έγγαμο, απόφοιτο της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών και Καθηγητή Μουσικής, ο οποίος –σύν Θεώ- πρόκειται να χειροτονηθεί Διάκονος της Κυριακή των Βαΐων και τον κ. Αθανάσιο Γερογιάννη από τους Παπάδες της Βορείου Ευβοίας, οποίος φοιτά στο Ι.Ε.Κ. της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής. Ο Σεβασμιώτατος εξήγησε στους παρευρισκομένους πιστούς τα καθήκοντα του Αναγνώστου και δεν παρέλειψε να ζητήσει την προσευχή τους και τη βοήθειά τους προς την κατεύθυνση της ευρέσεως καταλλήλον προσώπων για να ενταχθούν στις τἀξεις του Ιεορύ Κλήρου.
Κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού αναγνώσθηκε η σχετική Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου περί των Ιερατικών Κλίσεων και αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, στο παρακείμενο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού μας Ναού, ο Μητροπολίτης μας παρέθεσε γεύμα στους Αναγνώστες, το οποίο, με την ευθύνη του Προϊσταμένου της Ενορίας π. Αιμιλιανού Χρήστου, προετοίμασαν οι λαϊκοί συνεργάτες –κύριοι και κυρίες- της Ενορίας, μετά το τέλος του οποίου διένειμε στα παιδιά ως αναμνηστικό δώρο ένα βιβλίο με τις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος, εξηγημένες στα νέα ελληνικά, όπως και το τελευταίο τεύχος του Περιοδικού ΜΥΡΟΒΛΥΤΗΣ.

Γιάννης Μπουροδήμος, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας ΚΙΝΑΛ - 2019