Στην Υπουργό Απασχόλησης απευθύνεται ο βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπαγεωργίου, με ερώτησή του, στην οποία επισημαίνει την ανάγκη οικονομικής στήριξης των ανέργων του Νομού.


«Με το νόμο 2388/1996, καθιερώθηκε ειδική επιδότηση ανεργίας για τους πρώην εργαζόμενους των επιχειρήσεων ΚΟΙΣΕΛΙΚ, ΜΑΡΜΕΤΑΛ κ.λ.π. Η  ειδική αυτή επιδότηση παρατάθηκε με νεότερες αποφάσεις. Μεταξύ της προηγούμενης και του τελευταίου νόμου3667/2008, υπήρξε χρονικό διάστημα κατά το οποίο η ειδική επιδότηση δεν είχε καταβληθεί. Μετά την ψήφιση του ν. 3667/2008, κατεβλήθη η επιδότηση στους δικαιούχους, όχι όμως και σε αυτούς που είχαν χρόνο ανεργίας χωρίς να λαμβάνουν την ειδική επιδότηση, όμως λίγο πρίν την ψήφιση και εφαρμογή του τελευταίου νόμου συνταξιοδοτήθηκαν. Και αυτό παρά το γεγονός ότι υπέβαλαν αιτήσεις και έχουν όλες τις προϋποθέσεις. Μάλιστα, ούτε ενημέρωση δεν έχουν οι άνθρωποι αυτοί για την τύχη των αιτήσεων τους.

Με αυτά τα δεδομένα, ερωτάται η κ.Υπουργός, πότε θα λάβουν το επίδομα ανεργίας, οι πρώην εργαζόμενοι των επιχειρήσεων ΚΟΙΣΕΛΙΚ, ΜΑΡΜΕΤΑΛ κ.λ.π, οι οποίοι σήμερα είναι συνταξιούχοι, αλλά είχαν χρονικό διάστημα πρίν τη συνταξιοδότηση τους για το οποίο είναι δικαιούχοι του ειδικού επιδόματος ανεργίας;»