Φαντάζομαι ο στόχος του κ.Ραγκούση ήταν με τον Καλλικράτη να συνενώσει τις τοπικές κοινωνίες και τους Δήμους και δεν είχε στο μυαλό του να δημιουργήσει “στρατόπεδα”….

Μπροστά όμως στην έδρα και τα… έδρανα, τα πράγματα σκληραίνουν και στη μάχη για το πού θα πάει η έδρα και με ποιούς θα συνενωθούν, Δήμοι της Εύβοιας βγαίνουν στη σέντρα και “πυροβολούν” με ανακοινώσεις….

Μισθοί “παγώνουν”, επιδόματα κόβονται, η ανεργία αυξάνεται, οι Γερμανοί μας δουλεύουν ψιλό γαζί, αλλά εμείς τον Καλλικράτη μας γερά…… Καθότι τί σημασία έχει αν θα υπάρξουν όπως λένε οι πόροι για να στηριχθεί η νέα Διοικητική Μεταρρύθμιση, τί σημασία έχει αν ακόμα και σήμερα εν έτη 2010 δεν υπάρχει αστική συγκοινωνία σε δημοτικά διαμερίσματα των 40 κατοίκων σε Δήμους της Εύβοιας, (που έτσι κι αλλιώς ο νομός μας δεν έχει δρόμους, δεν έχει μέλλον αναπτυξιακό έτσι όπως πάμε), σημασία έχει πού θα πάει η έδρα….

Δεν πρόλαβε ο κ.Ραγκούσης να ανακοινώσει το σχέδιο του και ξεκίνησαν οι ανακοινώσεις, οι αντιδράσεις για τις συνενώσεις και κυρίως…. για τις ΈΔΡΕΣ των νέων Δήμων. Φυσικά και δε θα μπορούσε να λείπει απο το χορό αυτό η Εύβοια.

Πρώτη και καλύτερη η Κύμη, εμμένει στην αυτονομία της και αύριο – Τρίτη – ο Δήμαρχος καλεί σε νέα ανοιχτή συνέλευση για το θέμα του Δήμου και τον αγώνα που έχει ξεκινήσει να μην συνενωθούν με Αλιβέρι και λοιπούς όμορους Δήμους. Καθότι η Κύμη ούσα πόλη των αμυγδαλωτών έχει κάθε δικαίωμα να διεκδικεί την αυτονομία της και την έδρα του νέου Δήμου….

Απο την άλλη, μας προέκυψε και ο Δήμος Κηρέως να αντιδρά στη συνένωση με τους Δήμους Ελυμνίων και Νηλέως ως προς την έδρα, φυσικά. Όχι σε Λίμνη, ναι σε Μαντούδι και ξεκίνησε νέο γαϊτανάκι ανακοινώσεων απο φορείς του Δήμου Κηρέως, που διατρανώνουν την αντίθεσή τους στη Λίμνη….. Εκτός του Δημάρχου Κηρέως, Πρόδρομου Ενωτιάδη, λάβαμε σχετική ανακοίνωση απο το ΤΟΣΥΝ του Δήμου Κηρέως, όπως και απο τη Συντονιστική Επιτροπή Δημοτικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Δήμου Κηρέως, που ούτε λίγο ούτε πολύ επιρρίπτουν ευθύνες και στους δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Εύβοιας, για το γεγονός ότι κανείς δεν σκέφτηκε το Μαντούδι, όταν όριζαν ως έδρα του νέου Δήμου τη Λίμνη….και παραδίδουν τα κλειδιά, μαζί με την παραίτησή τους!! 

Και κατεβαίνοντας λίγο πιο κεντρικά φτάνουμε στη Νέα Αρτάκη, που όχι μόνο θέλει να είναι η έδρα, αλλά να μην συνενωθεί με το Δήμο Χαλκιδέων, παρά με τους Δήμους Διρφύων και Μεσσαπίων. Τουλάχιστον αυτή την απόφαση έλαβε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ν.Αρτάκης κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου, Τ.Πρατσόλη (καταψήφισε ο κ.Φωτάκης)… Σου λέει, αυτή την απόφαση είχε πάρει η ΤΕΔΚΕ, γιατί τώρα ο σύντροφος, κ.Ραγκούσης να μας το αλλάξει. 

Επιπλέον, αυτή την ώρα πραγματοποιείται ανοιχτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ληλαντίων, όπου θα συζητηθεί το θέμα της συνένωσής τους με το Δήμο Χαλκιδέων.

Έτσι όπως το πάνε… μόνο ο Καράμπαμπας τελικά θα παραμείνει στη Χαλκίδα….

Και μετά πιστεύετε εσείς ότι με την αλλαγή ονόματος απο Καποδίστριας σε Καλλικράτης και επειδή πέρασαν και μερικά χρονάκια… ωρίμασαν τα μυαλά… Αμ! δε! Δυστυχώς τα μικροσυμφέροντα μερικών στέκονται εμπόδια στην πραγματική ανάπτυξη αυτού του τόπου και των μικρών κοινωνιών μας. Βέβαια μη ξεχνάμε και την επιδίωξη ορισμένων να εκλεγούν και αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με σωστή κατανομή ψήφων, άρα με σωστή συνένωση των σωστών Δήμων!!!…..

Και αν είναι το θέμα του Καλλικράτη να συνεχιστεί έτσι, τη στιγμή που οι Έλληνες έχουν μουδιάσει με τα νέα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση, τότε προτείνουμε να γυρίσουμε στις Κοινότητες, να αποκτήσει ο καθένας την έδρα του και το έδρανό του, να ησυχάσουν, να μας αφήσουν και εμάς στην ησυχία μας να τραβήξουμε το γολγοθά μας. Διότι αγαπητοί μνηστήρες των ψήφων μας, αλλού είναι το δάσος και το αφήνετε να καίγεται, κοιτώντας το δέντρο που τείνει να ξεραθεί, γιατί έτσι κι αλλιώς η ανικανότητα να δείτε πέρα απο το δικό σας ορίζοντα, δεν επιτρέπει ούτε αυτό να  ποτίζετε….

Διαβάστε τα σχετικά ρεπορτάζ για κάθε Δήμο της Εύβοιας.