Η βουλευτής Εύβοιας του ΛΑΟΣ, Ουρανία Παπανδρέου έκανε την ακόλουθη εισήγηση στη βουλή για τον τομέα της υγείας, αναφερόμενη και σε ζητήματα που αφορούν στο νομό:

Η αξία των αγαθών στη σύγχρονη εποχή καταφαίνεται από τα προβλήματα που συνεπάγεται η απουσία τους. Η υγεία αποτελεί το υπέρτατο αγαθό και η συμβολή της στην ανθρώπινη ευτυχία είναι τεράστια. Πολλοί συμπολίτες μας το τελευταίο διάστημα υποφέρουν και άλλοι παρακολουθούν αγανακτισμένοι και έντρομοι τις εξελίξεις στο χώρο της υγείας αφού σε αυτή τη χώρα πρέπει να παρακαλάμε να μην μας συμβεί κάτι το σαββατοκύριακο και να μην έχουμε κάποιον γνωστό γιατρό στο νοσοκομείο.

Γιάννης Μπουροδήμος, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας ΚΙΝΑΛ - 2019

Οι προηγούμενες κυβερνήσεις απαξίωσαν εντελώς το αγαθό της υγείας ενώ από την τωρινή κυβέρνηση το μόνο που έχουμε ως δεδομένο είναι υποσχέσεις για καθησυχασμό όσον αφορά το ζήτημα της γρίπης.

-ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ/ τοποθετήσεις με ποια κριτήρια; Δεν επιτρέπεται να μην είναι άνθρωποι της υγείας.

-ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ/ μήπως υπάρχουν και οικονομικά συμφέροντα; Ντροπή να αντιδικούν στις πλάτες των Ελλήνων.

-ΜΕΘ-ΜΑΦ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ και άλλα νοσοκομεία στην περιφέρεια. Δεν μπορεί από το Βόλο να πηγαίνουν οι ασθενείς στη Λάρισα για στεφανειογραφία.

-EΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ. Ανέφερε ότι οι ασθενείς του ΙΚΑ Βορείου Ευβοίας εδώ και δύο μήνες ταλαιπωρούνται για τον λόγο ότι έχει λήξει η σύμβασή τους με το Κέντρο Υγείας και δεν τους γράφουν τα φάρμακα οι γιατροί και οι ασθενείς πρέπει να φεύγουν από την Ιστιαία και να πηγαίνουν στην Χαλκίδα, κάνοντας τρεις ώρες διαδρομή. Είναι θέματα που μπορούν να λύνουν οι ΠΕΣΥάρχες.

-ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΎ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑ ΚΟΥΤΙΑ.6 στους 10 αξονικούς και μαγνητικούς τομογράφους δεν λειτουργούν.

-ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ.

Υπηρετώ σαν γιατρός το Ε.Σ.Υ για περισσότερα από 30 χρόνια. .Οι ελλείψεις πολλές ενώ οι βελτιώσεις λίγες. Ας σκύψουμε όλοι στο πρόβλημα και ας συνειδητοποιήσουμε ότι όταν λέμε υγεία δεν εννοούμε μόνο την αρμονία του σώματος αλλά και την αρμονία της ψυχής, του νου και του πνεύματος του κάθε ανθρώπου.