Στην εκδήλωση βραβεύθηκαν σπουδαστές απο το Διαγωνισμό Επιχειρηματικής Ιδέας.


Η Ετήσια καθιερωμένη εορταστική εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Επιμελητηρίου Εύβοιας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009, σε αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ».
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κος Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, οι Βουλευτές του Νομού μας κοι Αναστάσιος Λιάσκος και Γεώργιος Παπαγεωργίου, ο Αντινομάρχης κος Αλεξίου Γεώργιος, ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου κος Νικόλαος Ζέρβας, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου και Αντιδήμαρχος κος Κωνσταντίνος Ρουσσόπουλος ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου κος Δημήτριος Νικολάου ο Αντιδήμαρχος κος Διαμαντής Γεωργούλης, ο Αντιδήμαρχος κος Σωκράτης Σκλιάς ο Επίτιμος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου και Πρόεδρος της Ευβοϊκής Πίστης κος Ευάγγελος Σταύρου, o Πρόεδρος του ΤΕΙ Χαλκίδας κος Ιωάννης Σταθαράς, οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι κοι Γεώργιος Βλαχογιώργος και Κηρύκος Μπασινάς, ο εκπρόσωπος της σχολής πεζικού Ταξίαρχος Σταυρακάκης Γεώργιος, Πρόεδροι των Επαγγελματικών Σωματείων και Συλλόγων του νομού μας και πολλοί άλλοι.
Η εκδήλωση άνοιξε με την ευλογία της πίτας που τελέστηκε από τον εκπρόσωπο της Ιεράς Μητρόπολης Πατέρα Θεόκλητο και ακολούθως ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κος Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό, αναφερόμενος στην δύσκολη διεθνή συγκυρία και επιγραμματικά στο κυβερνητικό πρόγραμμα αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης στην Ελληνική οικονομία.
Στην συνέχεια ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί από τους Βουλευτές του νομού μας κους Αναστάσιο Λιάσκο και Γεώργιο Παπαγεωργίου οι οποίοι με την σειρά τους τοποθετήθηκαν και εξέφρασαν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους κυρίως για την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση και τις επιπτώσεις της στην πραγματική οικονομία.
Ακολούθως ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Παναγιώτης Σίμωσης στον χαιρετισμό του επικέντρωσε και αυτός το ενδιαφέρον του στην παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, τις αιτίες και τις επιπτώσεις της στην πραγματική οικονομία, στον παγκόσμιο κοινωνικοοικονομικό χάρτη αλλά και στη χώρα μας, αναλύοντας τα νέα προβλήματα που δημιουργούνται στο σύγχρονο και επιβαρημένο επιχειρηματικό περιβάλλον, αναφερόμενος επίσης επιγραμματικά και σε θέματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα στο νομό μας.
Ο κος Σίμωσης αναφέρθηκε στην κάμψη που φαίνεται να υπάρχει τόσο στην κατανάλωση όσο και στις επενδύσεις. Επιπλέον, όπως είπε, εξ αιτίας της πρωτοφανούς χρηματοπιστωτικής κρίσης και σε συνδυασμό με την κάμψη της κατανάλωσης, δημιουργούνται σοβαροί κραδασμοί τόσο στην λειτουργία των επιχειρήσεων όσο και στην πορεία των εθνικών οικονομικών μεγεθών, τονίζοντας πως ήδη ο ρυθμός ανάπτυξης της Εθνικής μας οικονομίας επιβραδύνεται. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κλείνοντας, παρουσίασε τις οικονομικές ιδιαιτερότητες της χώρας μας, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της για την αντιμετώπιση της κρίσης, επικεντρώνοντας την προσοχή του στην αναγκαιότητα άμεσων μέτρων ενθάρρυνσης και τόνωσης της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας, αναστροφής του αρνητικού κλίματος της αγοράς αλλά και στην αναγκαιότητα μέτρων ενθάρρυνσης της οικονομικής ανάπτυξης σε εθνικό επίπεδο.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης συνεχίστηκε με τις ετήσιες απονομές βραβείων που θεσμοθέτησε πλέον το Επιμελητήριο. Στην φετινή εκδήλωση βραβεύτηκαν οι νικητές του διαγωνισμού επιχειρηματικής ιδέας έτους 2008 που διοργανώθηκε στα πλαίσια του προγράμματος ΄΄ ανάπτυξη δράσεων υποστήριξης επιχειρηματικότητας΄΄. Τα βραβεία που ήταν χρηματικά ποσά και δίπλωμα, απονεμήθηκαν στους σπουδαστές των ΤΕΙ Χαλκίδας :
– Το 1ο βραβείο απονεμήθηκε στην Άννα Μανώλη του Μελετίου. Το βραβείο απένειμε ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κος Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος.
– Το 2ο βραβείο απονεμήθηκε εξ ημισείας στους : α) Αθανάσιο Αλεξογιάννη του Ευθυμίου, Βασιλική Μπαλτά του Αθανασίου, Ελισσάβετ Παπαδάκη του Μιχαήλ και Β) Μάρκελλο Κασμά του Βασιλείου. Τα βραβεία απένειμαν οι Βουλευτές κ.κ. Αναστάσιος Λιάσκος και Γεώργιος Παπαγεωργίου.
– Το 3ο βραβείο απονεμήθηκε εξ ημισείας στους : α) Ανδρέα Γάδτη του Ιωάννη και β) Μαγδαληνή Διάκου του Στυλιανού . Τα βραβεία απένειμαν οι κ.κ. Νικόλαος Ζέρβας Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου, Κωνσταντίνος Ρουσσόπουλος Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου και Αντιδήμαρχος και Σωκράτης Σκλιάς Αντιδήμαρχος.
Η εκδήλωση συνεχίστηκε και έκλεισε με την δεξίωση που παρέθεσε το Επιμελητήριο στους καλεσμένους του.