Την Κυριακή 18 Απριλίου συνεδρίασε η Επιτροπή Αγώνα κατά της ρύπανσης της Κεντρικής Εύβοιας η οποία μετά από διεξοδική συζήτηση κατέληξε στις παρακάτω αποφάσεις:

Να διοργανώσει ανοικτή εκδήλωση στην κεντρική πλατεία των Ψαχνών μέσα στο Μάιο με θέμα «Αγροτική παραγωγή και τοξική ρύπανση των νερών», με συμμετοχή και εκπροσώπων των αγροτών.
Να διοργανώσει εκδήλωση στην Νέα Αρτάκη με προβολή της ταινίας για το εξασθενές χρώμιο στο Χίνκλεϊ των ΗΠΑ, με την Έριν Μπρόκοβιτς.
Να διοργανωθούν δύο συνεντεύξεις τύπου στην Αθήνα με τα διεθνή και Αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης και στην Χαλκίδα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Αποστολή τεκμηριωμένου φακέλου για την ρύπανση της Κεντρικής Εύβοιας στον αρμόδιο επίτροπο περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, στα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Αγροτικής ανάπτυξης, στην Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, στον Εισαγγελέα Περιβάλλοντος και στον Εισαγγελέα Χαλκίδας, στα πολιτικά κόμματα και στους βουλευτές του Νομού Ευβοίας.
Τέλος καταγγέλλει την θέση του Νομάρχη Ευβοίας κου Μπουραντά για καύση των σκουπιδιών (RDF) από βιομηχανίες, που διατύπωσε σε εκπομπή του σταθμού STAR της Λαμίας, διαβεβαιώνοντας μάλιστα ότι υπάρχει συμφωνία με επιχείρηση που λειτουργεί στο Αλιβέρι (ΑΓΕΤ) για την καύση του RDF. Μια θέση που έχει καταδικασθεί από το σύνολο της κοινωνίας και του πολιτικού κόσμου του Νομού Ευβοίας.
 
 

Γιάννης Μπουροδήμος, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας ΚΙΝΑΛ - 2019